Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:01
[I 2.0T] czynnosci serwisowe
Autor Wiadomość
Maddox 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0 Di-D
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-07-2010, 11:20   [I 2.0T] czynnosci serwisowe

moze ktos bedzie wiedzial, co poza standardowa wymiana oleju i filtrow powinno sie wymienic przy przebiegu 75tkm.

vo2max
[Usunięty]

Wysłany: 29-07-2010, 23:10   

na mitsubishi.pl znajdziesz czynności serwisowe,
link
Ostatnio sobie drukowałem, tam jest wszystko czarno na białym :wink:

Maddox 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-07-2010, 13:27   

vo2max napisał/a:
na mitsubishi.pl znajdziesz czynności serwisowe,
link
Ostatnio sobie drukowałem, tam jest wszystko czarno na białym :wink:

to to mam i ja, tylko myslalem, ze moze jest cos specjalnego co trzeba zrobic spoza tej lity.

[ Dodano: 06-08-2010, 11:34 ]
to znowu ja ;-)
w ksiazce serwisowej nigdzie nie pisza jakie oleje stosowali do skrzyni, mostow,itp. a na stronie mitsu nie umiem odnalezc co polecaja.
jak ktos bedzie mial takie dane i zechcial sie podzielic bede wdzieczny

furman
[Usunięty]

Wysłany: 17-10-2010, 22:20   Przegląd w turbo po 90 kkm

Nie chcę zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj o przegląd po 90 000 km.
Kto z Was już robił i może podzielić się wiedzą,bo będę go robił poza ASO.
Interesuje mnie głównie kwestia rozrządu.
W standardzie jest: wymiana paska rozrządu i balansów a w opcji:(i tu się zaczyna) rolka paska rozrządu,rolka napinacza ,uszczelniacz wału korbowego , paska balansów i wałka rozrządu,napinacze -paska rozrządu i paska balansów.

Od czego zależy czy wymiana tylko pasków czy całej reszty z opcji.Domyślam się,że chyba od oceny ich stanu przez mechanika ?

Może podacie też informację o kosztach jakie ponieśliście ?
Z góry dziękuję.

Gwidi 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander I
Wysłany: 18-10-2010, 20:54   

Witam ja mam 2.0 bez turbo i rozrzad kosztuje mnie 2500 zl z robota nojdrozszy jest napinacz hydrauliczny 800 zł i tylko orginał jest dostepny ta cena jest na orginalnych czesciach tyle ja place w lubelskim Pozdrawiam

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 19-10-2010, 20:26   

Gwidi napisał/a:
Witam ja mam 2.0 bez turbo i rozrzad kosztuje mnie 2500 zl z robota nojdrozszy jest napinacz hydrauliczny 800 zł i tylko orginał jest dostepny ta cena jest na orginalnych czesciach tyle ja place w lubelskim Pozdrawiam
Napinacz hydrauliczny? A może jeszcze przyczłapy do bulgulatora?

mrno 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi outlander
Wysłany: 20-10-2010, 18:49   

Nie czepiaj się kolegi, podał informację jaką uzyskał w ASO. Tam ceny podają z kosmosu i u nich oczywiście zachodzi konieczność wymiany części zgodnie z ich instrukcją.

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 20-10-2010, 19:51   

mrno napisał/a:
Nie czepiaj się kolegi, podał informację jaką uzyskał w ASO. Tam ceny podają z kosmosu i u nich oczywiście zachodzi konieczność wymiany części zgodnie z ich instrukcją.
To też, ale mnie się wydaje że tam nie ma napinacza hydraulicznego, tam powinien być chyba taki mechaniczny ze sprężyna.

mrno 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi outlander
Wysłany: 20-10-2010, 20:34   

Niestety - kolega miał rację jest tam napinacz hydrauliczny. Ale jeżeli jest suchy i nie cieknie nie zachodzi potrzeba wymiany. Ściskamy delikatnie w imadle i zakładamy zawleczkę i dalej hula. Co do jego ceny, można znaleźć w rozsądniejszej kwocie.

dinero47 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0 2004 + LR
Wysłany: 21-10-2010, 14:50   

Witam,
W lipcu robilem rozrzad u siebie w Outlanderze 2.0 136 KM.
Koszt 3 rolek GMB plus 2 paski Mitsuboshi koszt 330pln. Dodatkowo pompa wody tez GMB, bo po rozebraniu okazalo sie ze cieknie. Napinacz hydrauliczny tylko w orginale nie wymienialem, bo stary sie nadawal. koszt 460 pln najtaniej z tego co pamietam. Uszczelniaczy nie wymienialem bo nie cieklo, koszt niewielki ale duzo roboty przy tym. Na pewno 2.5 tys to cena duzo zawyzona, co widac po marzy na czesciach w ASO (napinacz +75% ceny w hurtowni)
Pzdr
dinero47

furman
[Usunięty]

Wysłany: 22-10-2010, 16:38   

Dziś dzwoniłem do Mitcar'a i podali mi przybliżoną cenę za przegląd po 90 000 km w kwocie
około 3500 PLN.Dowiedziałem się ,że rolki i inne napinacze wymieniają wtedy kiedy wykazują cechy świadczące o tym,że już czas na nie.
Z kolei mechanik,który ma robić mi ten przegląd twierdzi,że trzeba wymienić wszystkie elementy rozrządu,bo inaczej nie udzieli mi gwarancji na rozrząd. Trochę ma racji (chyba) :?

dinero47 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0 2004 + LR
Wysłany: 22-10-2010, 19:04   

Jesli ktos koniecznie chce robic w ASO, zawsze mozna przyjechac z wlasnymi czesciami, jak ktos chce tylko "orginalne", trzeba sie dowiedziec jakiego producenta fabrycznie byly montowane i takie kupic. przy takiej cenie za przeglad to juz jest oszczednosc kilkuset zlotych. Co do rolek, paskow i napinaczy to rozne szkoly juz slyszalem. Ja wymienialem wszystko, oprocz hydraulicznego , w manualu tez zalecaja wymiane hydraulicznego jesli jest juz wysluzony.
Tak samo z pompa wody, nietkorzy twierdza ze powinna byc wymieniana co rozrzad, a niektorzy, ze co drugi chyba ze cieknie. Dodatkowej robocizny przy wymianie rozrzadu jest zero, a jak trzeba wymienic sama pompe to i tak trzeba caly rozrzad rozbierac.
Pzdr
dinero47

aaa_1 
Nowy Forumowicz

Auto: outlander 2,4 158KM 2005r
Wysłany: 04-01-2011, 09:11   

Ceny do outlandera I 2.4 160km

Napinacz hydrauliczny620zł , rolka 205zł , pasek 360zł , części nowe oryginalne MMC

macia 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Wysłany: 24-06-2011, 22:40   

Jutro odbieram TurboCzarnucha z serwisu od Steca. Robiony między innymi rozrząd z pompą wody. Jak zobaczę fakturę, to napiszę jaki koszt tej operacji:)
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było.

Maddox 
Mitsumaniak

Wysłany: 29-06-2011, 20:30   

macia napisał/a:
Jutro odbieram TurboCzarnucha z serwisu od Steca. Robiony między innymi rozrząd z pompą wody. Jak zobaczę fakturę, to napiszę jaki koszt tej operacji:)

czyzbys zaniemogl po odebraniu faktury ;-)

Odpowiedz do tematu