Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
2.0 turbo a LPG ?
Autor Wiadomość
tomasss 
Nowy Forumowicz

Auto: NISSAN
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-07-2010, 09:59   2.0 turbo a LPG ?

Witam !
- zamierzam kupić Outlandera I 2005-2006r z silnikiem 2.0 136KM lub 2,0 turbo 202KM
- moje pytanie jak odróżnić czy jest to wersja 2WD czy 4WD i czy można założyć instalację LPG do w/w silników ??
Pozdrawiam

mariusz_2050 
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.4 MIVEC
Wysłany: 02-08-2010, 23:01   Re: 2.0 turbo a LPG ?

tomasss napisał/a:
czy można założyć instalację LPG do w/w silników ??

można

[ Dodano: 02-08-2010, 23:04 ]
tomasss napisał/a:
jak odróżnić czy jest to wersja 2WD czy 4WD

wystarczy się schylić i zobaczyć czy jest z tyłu most z półosiami napędpwymi.

Maddox 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0 Di-D
Wysłany: 06-08-2010, 12:51   Re: 2.0 turbo a LPG ?

tomasss napisał/a:
Witam !
- zamierzam kupić Outlandera I 2005-2006r z silnikiem 2.0 136KM lub 2,0 turbo 202KM
- moje pytanie jak odróżnić czy jest to wersja 2WD czy 4WD i czy można założyć instalację LPG do w/w silników ??
Pozdrawiam

kazden jeden turbo ma 4x4, natomiast w werscji 2.0 136km wystepowaly 4x2, tak jak pisal kolega wyzej, wystarczy spojrzeć pod spod auta.
do ww wersji silnikowych mozna stosowac lpg.

tomasss 
Nowy Forumowicz

Auto: NISSAN
Wysłany: 06-08-2010, 14:28   

ok dzięki o to mi chodziło pozdrawiam !

vo2max
[Usunięty]

Wysłany: 06-08-2010, 22:31   

instalacje pewnie można założyć, ale imho - ja bym nie założył nigdy do zwykłego 2.0 , a o turbo to nawet nie wspomnę, bo to już jakaś całkowita profanacja ... :wink:

mariusz_2050 
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.4 MIVEC
Wysłany: 07-08-2010, 22:45   

vo2max napisał/a:
instalacje pewnie można założyć, ale imho - ja bym nie założył nigdy do zwykłego 2.0 , a o turbo to nawet nie wspomnę, bo to już jakaś całkowita profanacja ... :wink:

Tak, tak. Samochody to też była kiedyś profanacja bo co to za wóz bez konia.

danost 
Nowy Forumowicz
danost

Auto: outlander 2.0, outl. 2.0 turbo
Wysłany: 14-08-2010, 12:54   

Witaj tomass,
jeśli jesteś nadal zainteresowany zakupem Outlandera 2.0 136 KM , to mam takiego do sprzedania w najbogatszej wersji + instalacja LPG (Cargaz - Olsztyn ) chodzi bez zarzutu :)

Maddox 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-08-2010, 23:16   

vo2max napisał/a:

o no masz, to ja wlasnie szukam dobrego warsztatu, ktory mi sprofanuje moje 2.0T :mrgreen:
a diesel tylko do ciezarowek i do maszyn rolniczych :badgrin: - dajmy juz z tym spokoj

vo2max
[Usunięty]

Wysłany: 17-08-2010, 08:45   

Maddox napisał/a:

o no masz, to ja wlasnie szukam dobrego warsztatu, ktory mi sprofanuje moje 2.0T :mrgreen:

Ludzie robią różne dziwne rzeczy - nie dziwię się :biggrin:
Tylko benzynka - a z Turbo to juz w ogóle miodzio. Też kiedyś miałem samochód na LPG - ale nigdy więcej ..

Cytat:

a diesel tylko do ciezarowek i do maszyn rolniczych :badgrin: - dajmy juz z tym spokoj

W sumie do tego się najbardziej nadaje , kupując Mitsu miesiąc temu sprawdziłem kilka diesli - wybrałem
mułowaty 2.0 w benzynie, ale rozumiem - że do wszystkiego da się przyzwyczaić, do klekotu tym bardziej :wink:

Maddox 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-08-2010, 09:18   

Ludzie robią różne dziwne rzeczy - nie dziwię się :biggrin:
Tylko benzynka - a z Turbo to juz w ogóle miodzio. Też kiedyś miałem samochód na LPG - ale nigdy więcej ..

widzisz, ja juz przejezdzilem 4 auta na gazie, przy czym pierwszym byl Colt CAO, zrobilem nim grubo ponad 100tkm na gazie bez problemow, teraz mam Vectre B na liczniku 313tkm a na gazie tez ponad 100tkm bez problemow.
caly pic polega na dobrze dobranej i zalozonej instalacji do sprawnego technicznie auta.
znam pare osob, ktore maja problemy z gazem, ale w wiekszosci na wlasne zyczenie.

vo2max
[Usunięty]

Wysłany: 17-08-2010, 10:41   

Maddox napisał/a:
dobrze dobranej i zalozonej instalacji do sprawnego technicznie auta.
.

to jest banał , ale życie jest bardziej skomplikowane - i weryfikuje takie proste stwierdzenia ...
W każdym razie - życzę Tobie, żeby było tak łatwo jak piszesz przy 2.0T i LPG ...

Odpowiedz do tematu