Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Pajero II] Koszty, koszty...
Autor Wiadomość
doc
[Usunięty]

Wysłany: 15-08-2010, 02:05   [Pajero II] Koszty, koszty...

Witam po przerwie.

Poniewaz klamka juz niemal zapadla i rozpoczynam powoli poszukiwania Miska, prosze o porade:

Jakie moga byc koszty gruntownego przegladu i wymiany wszystkiego, co w Pajero II po zakupie wymienic trzeba? Mam na mysli nie tylko pakiet startowy, ale tez najczesciej wystepujace sprawy ekploatacyjne.

Ewentualnie moze ktos poleci mi bardzo dobrego mechanika od Mitsubishi z okolic Krakowa, z ktorym moglbym pogadac o tych kosztach?

gołąb 
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-08-2010, 08:20   

Myślę, że przegląd jak w każdym innym aucie; oleje płyny itd. Koszt takiego przeglądu jest nie wiele większy od zwykłego płaskacza.
Gdy jednak kupisz zapuszczone auto, to wtedy może być gorzej....

doc
[Usunięty]

Wysłany: 15-08-2010, 12:02   

No wiem, ale tu jest jeszcze chyba wymiana oleju w moscie, kontrola skrznki rozdzielczej, luzow w zawieszeniu i na wale itp., itd.

wagant 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi pajero
Wysłany: 15-08-2010, 22:45   Re: Koszty, koszty...

Jakie moga byc koszty gruntownego przegladu i wymiany wszystkiego, co w Pajero II po zakupie wymienic trzeba? Mam na mysli nie tylko pakiet startowy, ale tez najczesciej wystepujace sprawy ekploatacyjne.

ja na same oleje i filtry wydałem około 800 pln co prawda szarpnąłem się na castrola, ale można zalać co innego taniej. Ale wymieniłem wszystko co płynne plus wszystkie filtry

doc
[Usunięty]

Wysłany: 16-08-2010, 00:34   

Dzieki!

Wagant, widze ze jestes z Krakowa - wiesz moze, gdzie w okolicy mozna znalezc mechanika, ktory rzetelnie i co do srubki sprawdzi auto przed zakupem i ktoremu mozna powierzyc staly serwis?

wagant 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi pajero
Wysłany: 17-08-2010, 21:00   

nie powiem nie, jeden taki "kowal" tak wszystko potrafił popsuć że go nie polecę, ale teraz owszem od dłuższego czasu korzystam z pomocy bardzo solidnego i dobrego fachowcy - jednak nie sądze żeby gdzieś się wybrał sprawdzać auto bo ma strasznie napięty grafik. zapisy do niego są na miesiąc w przód .

doc
[Usunięty]

Wysłany: 17-08-2010, 23:18   

Napisalbys mi na PW namiary na tego magika? Podjade kiedys pogadac.

Odpowiedz do tematu