|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Pajero II] Koszty, koszty... |
Autor |
Wiadomość |
doc [Usunięty]
|
Wysłany: 15-08-2010, 02:05 [Pajero II] Koszty, koszty...
|
|
|
Witam po przerwie.
Poniewaz klamka juz niemal zapadla i rozpoczynam powoli poszukiwania Miska, prosze o porade:
Jakie moga byc koszty gruntownego przegladu i wymiany wszystkiego, co w Pajero II po zakupie wymienic trzeba? Mam na mysli nie tylko pakiet startowy, ale tez najczesciej wystepujace sprawy ekploatacyjne.
Ewentualnie moze ktos poleci mi bardzo dobrego mechanika od Mitsubishi z okolic Krakowa, z ktorym moglbym pogadac o tych kosztach? |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 15-08-2010, 08:20
|
|
|
Myślę, że przegląd jak w każdym innym aucie; oleje płyny itd. Koszt takiego przeglądu jest nie wiele większy od zwykłego płaskacza.
Gdy jednak kupisz zapuszczone auto, to wtedy może być gorzej.... |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
doc [Usunięty]
|
Wysłany: 15-08-2010, 12:02
|
|
|
No wiem, ale tu jest jeszcze chyba wymiana oleju w moscie, kontrola skrznki rozdzielczej, luzow w zawieszeniu i na wale itp., itd. |
|
|
|
 |
wagant
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi pajero
|
Wysłany: 15-08-2010, 22:45 Re: Koszty, koszty...
|
|
|
Jakie moga byc koszty gruntownego przegladu i wymiany wszystkiego, co w Pajero II po zakupie wymienic trzeba? Mam na mysli nie tylko pakiet startowy, ale tez najczesciej wystepujace sprawy ekploatacyjne.
ja na same oleje i filtry wydałem około 800 pln co prawda szarpnąłem się na castrola, ale można zalać co innego taniej. Ale wymieniłem wszystko co płynne plus wszystkie filtry |
_________________ wagant |
|
|
|
 |
doc [Usunięty]
|
Wysłany: 16-08-2010, 00:34
|
|
|
Dzieki!
Wagant, widze ze jestes z Krakowa - wiesz moze, gdzie w okolicy mozna znalezc mechanika, ktory rzetelnie i co do srubki sprawdzi auto przed zakupem i ktoremu mozna powierzyc staly serwis? |
|
|
|
 |
wagant
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi pajero
|
Wysłany: 17-08-2010, 21:00
|
|
|
nie powiem nie, jeden taki "kowal" tak wszystko potrafił popsuć że go nie polecę, ale teraz owszem od dłuższego czasu korzystam z pomocy bardzo solidnego i dobrego fachowcy - jednak nie sądze żeby gdzieś się wybrał sprawdzać auto bo ma strasznie napięty grafik. zapisy do niego są na miesiąc w przód . |
_________________ wagant |
|
|
|
 |
doc [Usunięty]
|
Wysłany: 17-08-2010, 23:18
|
|
|
Napisalbys mi na PW namiary na tego magika? Podjade kiedys pogadac. |