|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Uszkodzony spryskiwacz Lampy |
Autor |
Wiadomość |
pc [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2006, 15:50 Uszkodzony spryskiwacz Lampy
|
|
|
Witam Wszystkich!
Naprawiłem sobie spryskiwacze, wymieniłem silniczek bo byś zatarty i skorodowany.... I cieszyłem się tym spryskiwaniem 1 dzień.
Moja radość nie trwała długo, nagle zauważyłm że działa tylko prawy.
Wygląda na to że albo urwało się kolanko pod dyszą spryskiwacza, albo spadł wężyk.
I tak sobie płyn kapi i kapie...
Musze to naprawić, ale nie wiem jak się do tego dostać. Da się to sprawdzić bez zdejmowania zdeżaka? |
|
|
|
 |
Nachbar [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2006, 20:17
|
|
|
Ja z innej beczki - kupowałeś silniczek nowy orginalny czy używkę... a może zamiennik od innego samochodu??? |
|
|
|
 |
pc [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2006, 21:53
|
|
|
Od Lansera |
|
|
|
 |
Nachbar [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2006, 22:05
|
|
|
wielkie dzięki - może w końcu będą działay mi spriskiwacze .... |
|
|
|
 |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 70 razy Dołączył: 05 Paź 2005 Posty: 2581 Skąd: POznań
|
Wysłany: 30-09-2006, 22:52
|
|
|
grypsujesz
pozdro |
_________________ Legnum VR-4 Type S Twin Turbo - 26.01.12r - accident
ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
 |
|
|
|
 |
Chi-Man [Usunięty]
|
Wysłany: 01-10-2006, 07:55
|
|
|
pc napisał/a: | Musze to naprawić, ale nie wiem jak się do tego dostać. Da się to sprawdzić bez zdejmowania zdeżaka? |
Dostęp jest fatalny, obawiam się że bez zdjęcia zderzaka się nie obejdzie. Tym bardziej, że jest tam kilka kolanek i rozgałęźnik. Najprościej więc chyba będzie zdjąć i sprawdzić. Jedyny problem będą pewnie stanowiły skorodowane śruby mocowania zderzaka...
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
grzess81 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-10-2006, 12:37
|
|
|
Witam, sprawdz najpier sam spryskiwacz ja mialem podobny problem i wyciagnelem sama koncowke spryskiwacza i okazalo sie ze przewod byl zapchany . |
|
|
|
 |
pc [Usunięty]
|
Wysłany: 01-10-2006, 13:01
|
|
|
Tak, właśnie chcę to sprawdzić bez odkręcana Bumpera. Chyba się da bo mechanik [atrzył i widział tam ułamane jakieś kolanko, dlatego nie naprawił, ale może uda mi się wymintowac na czuja to klanko...
[ Dodano: 01-10-2006, 20:38 ]
No i dobrałem się do "Dziada".
Okazało się że mam pęknięte kolanko 2 na 1 wyprowadzające płyn między 2 spryskiwacze.
Muszę je wymienić + jeden zaworek w krztałcie L wchodzący od tyłu w spryskiwacz.
Może ktoś z forumowiczów miałby takie do sprzedania? |
|
|
|
 |
Kristo [Usunięty]
|
Wysłany: 03-10-2006, 00:32
|
|
|
A ile kosztował ten silniczek od lancera? Bo miałem podobnie jak Ty - naprawione, chodziło z tydzień 3 razy popsikałem i dupa, zdechło na amen a mechanik powiedział, że tym razem po silniczku. A wygląda, że silniczek ori drogi będzie... |
|
|
|
 |
pc [Usunięty]
|
Wysłany: 03-10-2006, 07:58
|
|
|
Ja dostałem od kolegi, nie pasował (jest nieco większy, ale jakoś udało się go zamocować.
Teraz diała, ale niestety nie wytrzymała reszta instalacji... |
|
|
|
 |
|
|