Odbieram nowego Outlandera. Jak użytkować na początku? |
Autor |
Wiadomość |
belus
Nowy Forumowicz
Auto: outlander 2010
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-05-2010, 21:21 Odbieram nowego Outlandera. Jak użytkować na początku?
|
|
|
kolor srebrny metalik, 2,0 z chipem dilera około 170 KM i 380 Nm intense+ homologacja cięzarowa. Proszę o wskazówki czego unikać, w jaki sposób docierać auto. |
_________________ Jestem nowym użytkownikiem Outlandera i proszę o pomoc w rozwiązywaniu problemów oraz wyrozumiałość. |
|
|
|
 |
PatricoWroc
Mitsumaniak

Auto: Carisma II 1.8 GDI Elegance
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Mar 2010 Posty: 366 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 26-05-2010, 22:03
|
|
|
Mi się zdaje, że wszystko zawarte jest w instrukcji obsługi auta. |
|
 |
belus
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 27-05-2010, 17:35
|
|
|
tak, wiem ale podpowiedzi typu słaby/miękki lakier czyli wskazane mycie na myjce bezdotykowej itp. |
_________________ Jestem nowym użytkownikiem Outlandera i proszę o pomoc w rozwiązywaniu problemów oraz wyrozumiałość. |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 27-05-2010, 18:16
|
|
|
belus, z takich podpowiedzi można by książkę napisać.
Rzuć okiem na tematy, a już Ci się rozjaśni.
Np. a'propos lakieru masz temat:
Słaby lakier po liftingu |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 10-06-2010, 00:03
|
|
|
belus napisał/a: | 2,0 z chipem dilera około 170 KM i 380 Nm |
Co znaczy "z czipem dealera"? |
|
 |
ZbigniewD
Forumowicz

Auto: XC90,X5 i Outek
Kraj/Country: Austria
|
Wysłany: 14-06-2010, 22:30
|
|
|
tomekrvf napisał/a: | belus napisał/a: | 2,0 z chipem dilera około 170 KM i 380 Nm |
Co znaczy "z czipem dealera"? | to znaczy że ma ten box który nic nie daje a kosztuje 4000 pln i dostał go zapewne w gratisie ew jego diler nie jest idiotą i zaproponował mu normalne chipowanie samochodu za jakieś tam grosze porównując do ceny tego złomu z Rally arta |
|
|
|
 |
belus
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 14-06-2010, 22:57
|
|
|
kolega kupił 3 miesiące wcześniej identyczną wersję intense+ z tym samym motorem (bez wzmacniacza) i WYMIĘKA jeśli chodzi o przyspieszenie. Po tym jak przejechał się moim Miśkiem postanowił dokupić CHIPA(On dostał w gratisie śmieszny anty napad). Masz rację chipa dostałem gratis jak powiedziałem sprzedawcy salonu, że nie wezmę auta gorszego jak te którym aktualnie pomykam Galaxy 2,3 benzyna 145 koni. Nie mam złego zdania o elbląskim salonie, wręcz przeciwnie polecam i po przejechaniu do dzisiaj 980 kilometrów jestem jeszcze szczęśliwy z zakupu tego auta. Jeśli chodzi o cenę jest adekwatna do zadowolenia.Pozdrawiam i życzę więcej optymizmu.
Ps. Zapraszam do Elbląga celem weryfikacji , zapewniam miły i sympatyczny pobyt w naszym mieście. |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 22-08-2010, 22:08
|
|
|
belus napisał/a: | kolega kupił 3 miesiące wcześniej identyczną wersję intense+ z tym samym motorem (bez wzmacniacza) i WYMIĘKA jeśli chodzi o przyspieszenie. Po tym jak przejechał się moim Miśkiem postanowił dokupić CHIPA(On dostał w gratisie śmieszny anty napad). Masz rację chipa dostałem gratis jak powiedziałem sprzedawcy salonu, że nie wezmę auta gorszego jak te którym aktualnie pomykam Galaxy 2,3 benzyna 145 koni. Nie mam złego zdania o elbląskim salonie, wręcz przeciwnie polecam i po przejechaniu do dzisiaj 980 kilometrów jestem jeszcze szczęśliwy z zakupu tego auta. Jeśli chodzi o cenę jest adekwatna do zadowolenia.Pozdrawiam i życzę więcej optymizmu.
Ps. Zapraszam do Elbląga celem weryfikacji , zapewniam miły i sympatyczny pobyt w naszym mieście. |
Kolego ten chip to REALI ART ? |
_________________ MITSUBISHI to już historia teraz jest HONDA
 |
|
|
|
 |
|