Centralny zamek Pajero III DiD 02 |
Autor |
Wiadomość |
Zakatek
Forumowicz
Auto: Pajero III 3.2 2003
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-08-2010, 16:32 Centralny zamek Pajero III DiD 02
|
|
|
Czy ktoś wie jak zaprogramować, zakodować pilot do Pajero III z rocznika 2002? Mam z tym problem. Dziś zacząłem przy tym dłubać; wyczyściłem styki w pilocie i na bezpieczniku i zadziałało , ale przez głupotę wyciągnąłem ponownie baterię i od tąd już nic nie pomaga... Pilot na 100% działał, ponieważ kilka razy zamknąłem samochód i otworzyłem i to ze sporej odległości (migacze migały). Może ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać
Szukałem jeszcze książki serwisowej (takiej którą powinni mieć serwisanci) ale nic takiego w internecie nie znalazłem. Jest pewna książka - Mitsubishi- Pajero 2000-2010- Vehicle Repair Manual jednak tego również nie znalazłem
W każdym razie z góry dziękuje za każdą radę i podpowiedź
P.S Pilot "podobno" sam przestał działać wg. poprzedniego właściciela |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 24-08-2010, 18:18
|
|
|
wyjęcie baterii nie powoduje rozkodowania. coś pogrzebałeś! |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Zakatek
Forumowicz
|
Wysłany: 24-08-2010, 18:46
|
|
|
Być może to chwilowe działanie to było przypadkiem. Pilot nie działał odkąd go kupiłem :/ A dziś jedyne co zrobiłem to wyczyściłem styki w pilocie i bezpieczniku - właśnie wtedy zadziałało Bardzo możliwe że był to zwykły przypadek. Przynajmniej już wiem że to nie wina pilota
A może spalił się bezpiecznik centralki? Tylko gdzie jest centralka... ^^ Wybaczcie moje laickie podejście do sprawy, ale ten model pajero mam od niedawna |
|
|
|
 |
RafalB
Forumowicz
Auto: Pajero III 3.2 DID long
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Sie 2010 Posty: 34 Skąd: Limanowa
|
Wysłany: 24-08-2010, 23:04
|
|
|
Z racji tego że to mój pierwszy post WITAM WSZYSTKICH MITSUMANIAKÓW !
Sprawdź czy drzwi od bagażnika masz dobrze zamknięte, nie sugeruj się lampką w liczniku sygnalizującą otwarcie drzwi u mnie poluzował się ten element na słupku w który rygluje się zamek. Drzwi w niewielkim stopniu odstawały od reszty karoserii a lampka nie świeciła, pilot nie działał i też myślałem że to coś poważnego a okazała się taka pierdoła. Wystarczyło wyregulowac i pilot działa. |
|
|
|
 |
Zakatek
Forumowicz
|
Wysłany: 25-08-2010, 11:47
|
|
|
Bardzo dziękuję... Właśnie klapa bagażnika była problemem 5 min. roboty i pilot już działa Można by było przykleić gdzieś ten temat lub opisać w jakimś FAQ, żeby ułatwić rozwiązanie innym użytkownikom
Jeszcze raz dziękuje użytkownikowi RafalB (plusik już poleciał) |
|
|
|
 |
|