Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Centralny zamek Pajero III DiD 02
Autor Wiadomość
Zakatek 
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 2003
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 24-08-2010, 16:32   Centralny zamek Pajero III DiD 02

Czy ktoś wie jak zaprogramować, zakodować pilot do Pajero III z rocznika 2002? Mam z tym problem. Dziś zacząłem przy tym dłubać; wyczyściłem styki w pilocie i na bezpieczniku i zadziałało :shock: , ale przez głupotę wyciągnąłem ponownie baterię i od tąd już nic nie pomaga... Pilot na 100% działał, ponieważ kilka razy zamknąłem samochód i otworzyłem i to ze sporej odległości (migacze migały). Może ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać :)

Szukałem jeszcze książki serwisowej (takiej którą powinni mieć serwisanci) ale nic takiego w internecie nie znalazłem. Jest pewna książka - Mitsubishi- Pajero 2000-2010- Vehicle Repair Manual jednak tego również nie znalazłem :cry:

W każdym razie z góry dziękuje za każdą radę i podpowiedź :wink:

P.S Pilot "podobno" sam przestał działać wg. poprzedniego właściciela

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 24-08-2010, 18:18   

wyjęcie baterii nie powoduje rozkodowania. coś pogrzebałeś!

Zakatek 
Forumowicz

Wysłany: 24-08-2010, 18:46   

Być może to chwilowe działanie to było przypadkiem. Pilot nie działał odkąd go kupiłem :/ A dziś jedyne co zrobiłem to wyczyściłem styki w pilocie i bezpieczniku - właśnie wtedy zadziałało Bardzo możliwe że był to zwykły przypadek. Przynajmniej już wiem że to nie wina pilota 8)

A może spalił się bezpiecznik centralki? Tylko gdzie jest centralka... ^^ Wybaczcie moje laickie podejście do sprawy, ale ten model pajero mam od niedawna :)

RafalB 
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DID long
Wysłany: 24-08-2010, 23:04   

Z racji tego że to mój pierwszy post WITAM WSZYSTKICH MITSUMANIAKÓW !
Sprawdź czy drzwi od bagażnika masz dobrze zamknięte, nie sugeruj się lampką w liczniku sygnalizującą otwarcie drzwi u mnie poluzował się ten element na słupku w który rygluje się zamek. Drzwi w niewielkim stopniu odstawały od reszty karoserii a lampka nie świeciła, pilot nie działał i też myślałem że to coś poważnego a okazała się taka pierdoła. Wystarczyło wyregulowac i pilot działa.

Zakatek 
Forumowicz

Wysłany: 25-08-2010, 11:47   

Bardzo dziękuję... :) Właśnie klapa bagażnika była problemem 5 min. roboty i pilot już działa :mrgreen: :mrgreen: Można by było przykleić gdzieś ten temat lub opisać w jakimś FAQ, żeby ułatwić rozwiązanie innym użytkownikom :p

Jeszcze raz dziękuje użytkownikowi RafalB (plusik już poleciał) :D

Odpowiedz do tematu