Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: lukasz12
12-02-2011, 01:46
pasek od klimy - sigma 24v
Autor Wiadomość
lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 02-10-2006, 18:32   pasek od klimy - sigma 24v

Czesc. Starość nie radość...zauważyłem że w mojej Sigmie po załączeniu klimy popiskuje sobie pasek klinowy (przy dodawaniu gazu).Gdy klima jest off wszystko jest ok (choć też są delikatne poskrzypywania czegoś, domyślam sie że jakaś rolka albo łożysko).Jak wygląda tam konstrukcja całego układu od kompresora? Czy są 2 paski ? Jeśli ktoś mógłby podac namiar na odpowiednie materiały będę bardzo wdzięczny :wink: .Pozdrawiam

setko
[Usunięty]

Wysłany: 02-10-2006, 20:47   

Taki syndrom i ja mialem a pasek nie jest 1 nowosci i okazalo sie ze byl zaluzny i jak zalanczasz klime to powstaje opor i sie slizga .

pit_314
[Usunięty]

Wysłany: 02-10-2006, 22:02   Re: pasek od klimy - sigma 24v

takie popiskiwania u mnie to daje rolka napinająca paska wielorowkowego, ale to nie zależy od tego czy klima on/off. Pasek kupisz w każdym sklepie z japońcami, no problem. Nie bierz tylko shitu z dopiskiem jc na końcu symbolu, japan cars (JC) sprzedają też dobre rzeczy, trzeba tylko wiedzieć co brać:) paski z jc na końcu potrafią piszczeć już na początku.

Tomek210 
Forumowicz

Auto: Sigma'96
Wysłany: 02-10-2006, 22:36   

Ja mam pasek wymieniony niedawno, wygląda jak nowy, naciągnięty ok ale piszczy :/ Muszę zobaczyć jakiej firmy jest :)

pit_314
[Usunięty]

Wysłany: 02-10-2006, 22:44   

Tomek210 napisał/a:
Ja mam pasek wymieniony niedawno, wygląda jak nowy, naciągnięty ok ale piszczy :/ Muszę zobaczyć jakiej firmy jest :)

całkiem serio - koleś kupił shit xxxxxxxJC i piszczało od zamontowania w aucie. Wymienił na Conti czy Goodyear i jest oki.

lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Wysłany: 03-10-2006, 09:01   

ok, bedę miał to na uwadze, dzieki wszystkim za odpowiedzi :D

przyczlapus
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2006, 10:12   

pit_314 napisał/a:
całkiem serio - koleś kupił shit xxxxxxxJC i piszczało od zamontowania w aucie. Wymienił na Conti czy Goodyear i jest oki.

Ja kupiłem też chyba JC i śmiga aż miło:)

Odpowiedz do tematu