Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Spalanie CJ0, CA0 i innych
Autor Wiadomość
deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 02-10-2006, 16:55   

wy to macie cud maszynki , nie dosc ze mega szybkie to i spalaja jak diesel przy 6000 obr/min :mrgreen: :mrgreen:

zalezy co kto nazywa dynamiczna jazda:
- dla jednych jest to wciskanie gazu czasem do oporu
- dla innych wskazowka nie schodzaca ponizej 5000obr/min

Kaeres ja tez moge spalic 6 litow na 100 w miescie :mrgreen: ale gdy na zadnych swiatlach sie nie zatrzymam :mrgreen:

majki
[Usunięty]

Wysłany: 02-10-2006, 17:28   

A moj 1.3 (116kkm) pali mi na trasie 8-9 (z klima, czy bez klimy, roznicy wiekszej nie zauwazylem), w miescie 9-10l. Zaznaczam, ze mam ciezka noge.

Na trasie jak jechalismy w 6 miskow w tamtym roku na zlot do Grudziadza albo w tym roku (miesiac temu) na mazury (kolega przede mna ciagnal lodke regatową, nie przekraczalismy 110km/h), to spalanie wyszlo mi 5,7-6,1 litra/100km.

M.

kaeres
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2006, 14:38   

Wczoraj zatankowalem Colta.
Wyszlo 7,16l/100km - przejechalem 840km na 60,2l paliwa.

Na tym dystansie dojezdzam do pracy z osiedla do innego miasta ale mijam 2 skrzyzowania na ktorym 99% szans, ze trafiam czerwone, jezdze do rodzicow 2-3x w miesiacu (tu akurat 20km trasy), na miasto wyskakuje srednio 2, 3 razy w tygodniu gdzie biegi 1, 2 non stop i predkosc 40-50km/h. Scigalem sie (z 3, 4 dni temu) z BMW wiec palnik do czerwonej byl na odcinku 500m. Do tego kilka razy samochodem jezdzila zona. Ona skrzyzowania czesto pokonuje na jedynce chocby nie wiem co sie dzialo i jak dlugo to trwalo - nie chce widziec ile wtedy pali. Dopiero po wyjezdzie ze skrzyzowania daje kolejne biegi.
Tak wiec jak najbardziej mozna to uznac za spalanie srednie.

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2006, 14:46   

a te 60 litrow paliwa to w baku miales?

kaeres
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2006, 15:01   

:D
Nie, przy doczepionym woreczku wystajacym z wlewu :)

borecki
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2006, 15:44   

Mi moim bylym 1.3 udalo sie zesc na trasie do 7,5 gazu ale to bylo tylko raz, srednio wychodzilo na trasie jakies 8-9 a po miescie przewaznie kolo 9-10. Obecny 1.8 ma troche wiekszy apetyt :twisted: i na trasie jak lecielismy z grzeskiem do bialego wyszlo mi jakies 10l/100km a po miescie to ponizej 12 raczej nie schodze a czasami uda sie nawet zaokraglic to w gore ...przynajmniej tak mi sie zdaje ;-)

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2006, 15:46   

kaeres napisał/a:

chcialbym ci przypomniec ze ca0 ma 50 litrowy bak - 40l +10l rezerwy .. stad moje pytanie jak zmiesciles 60litrow w baku :?:

borecki
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2006, 15:49   

deenbe napisał/a:
kaeres napisał/a:

chcialbym ci przypomniec ze ca0 ma 50 litrowy bak - 40l +10l rezerwy .. stad moje pytanie jak zmiesciles 60litrow w baku :?:

a ty juz sie nie wymadrzaj

myslisz ze jak jestes w anglii to Ci wszystko wolno? :twisted:

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2006, 15:49   

jestem w polsce wreszcie :mrgreen:

borecki
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2006, 15:50   

aaaaaaaaaaaa to sorry!

kaeres!! skad Ci sie wzielo 60l ?? :mrgreen:

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2006, 15:52   

jaki sposobem mierzysz spalanie :?:

borecki
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2006, 16:01   

ja? na oko :mrgreen:
bo przewaznie to leje i jade

kaeres
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2006, 16:08   

Nie robcie sobie jaj panowie.
Dotankowywalem w miedzyczasie oczywiscie.
Ostatnio zmieniony przez kaeres 03-10-2006, 16:09, w całości zmieniany 1 raz  

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2006, 16:09   

najlepiej sprawdzac zalewajac caly bak , przejechac przyjmijmy 200km...
zalac ponownie do pelna i mamy ile benzynki nam ucieklo przez te 200km.

dlatego moje pytanie bylo odnosnie tych 60litrow .. bo takim o to sposobem trzeba by bylo zmiescic cale 60 litrow w baku colta;]

kaeres
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2006, 16:14   

denebe, Ty udajesz czy seryjnie nie kapujesz o czym pisze :) ?
Ale wytlumacze bo moze i faktycznie nie wszyscy pojmuja.
Wjechalem z miesiac temu na tanksztele i wlalem full, wyzerowalem licznik i tak sobie jezdzilem, dotankowalem raz (wiedzac ile litrow), dotankowalem drugi raz (wiedzac ile litrow). Wczoraj zalalem full bak (42,8l) dodalem to co wlalem w miedzyczasie, spojrzalem na licznik (840km)i wiedzialem ile spalil na 840km bo z dodawania mialem bdb w podstawowce.
Pozniej zdalem do nastepnej klasy gdzie mialem dzielenie i sobie podzielilem ilosc litrow x100 podzielone przez przejechana droge.

Przepraszam za sarkazm :twisted:

Odpowiedz do tematu