[Pajero III] pomoc w zakupie |
Autor |
Wiadomość |
akisan
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DID 2005 automat
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
Szyszkowa
mod Pajero seek&destroy

Auto: Pajero 3,2 DiD
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 308 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 08-09-2010, 14:50
|
|
|
Ten ma wpisany rok produkcji 2000- zapytaj kiedy i po co wymieniane były lampy tylnie i halogeny z przodu na te z modelu po liftingu (od 2003 r.).
Przy tym zapytaj gdzie jest ta wielofunkcyjna kierownica i czy na pewno ma Webasto (lub odpowiednik) - bo te elementy występują w opisie.
Tak z ciekawości sprawdź sobie w briefie miejsca zamieszkania poprzednich właścicieli i zobacz czy "podlegają" terytorialnie pod to ASO, które wpisywane jest w książce.
To odnośnie nie tylko tych samochodów- jeśli masz bite cały czas pieczątki tego samego dealera, a kolejni właściciele mieszkają hen, hen- to sam wyciągnij wnioski |
|
 |
akisan
Nowy Forumowicz

|
|
|
|
 |
RafalB
Forumowicz
Auto: Pajero III 3.2 DID long
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Sie 2010 Posty: 34 Skąd: Limanowa
|
Wysłany: 09-09-2010, 21:29
|
|
|
Nie wydaje mi się żeby kierownica była oryginalna poza tym nie widzę naklejki na przednim pasie (wzmocnieniu) więc możliwe że jest po dzwonie. Oświeccie mnie co to znaczy że ma podgrzewane wycieraczki. |
|
|
|
 |
Sebastian_T
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Pomógł: 7 razy Dołączył: 26 Lut 2009 Posty: 229 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 09-09-2010, 21:32
|
|
|
Przednia szyba w miejscu "parkowania" wycieraczek jest podgrzewana, wycieraczki nie przymarzają itp. |
_________________ Sebastian_T |
|
|
|
 |
Szyszkowa
mod Pajero seek&destroy

Auto: Pajero 3,2 DiD
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 308 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 10-09-2010, 07:00
|
|
|
Brak naklejek, jak to było wyżej powiedziane, łatany (druciarsko) wlot powietrza. Sam się nie złamał- pytaj dlaczego tak jest.
Ja bym uważał, a na pewno go dobrze obejrzał.
To model po faceliftingu, z opisu wynika, że już z ESP- w tym układzie nie ma pełnej blokady mostu (to tak informacyjnie). Sprawę mechaniki załatwia tu elektronika. |
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 10-09-2010, 07:40
|
|
|
Szyszkowa napisał/a: | Ten ma wpisany rok produkcji 2000- zapytaj kiedy i po co wymieniane były lampy tylnie i halogeny z przodu na te z modelu po liftingu (od 2003 r.). |
i czemu lewarek biegów jest jakiś przekrzywiony.
Szyszkowa napisał/a: | Przy tym zapytaj gdzie jest ta wielofunkcyjna kierownica i czy na pewno ma Webasto (lub odpowiednik) - bo te elementy występują w opisie.
Tak z ciekawości sprawdź sobie w briefie miejsca zamieszkania poprzednich właścicieli i zobacz czy "podlegają" terytorialnie pod to ASO, które wpisywane jest w książce.
To odnośnie nie tylko tych samochodów- jeśli masz bite cały czas pieczątki tego samego dealera, a kolejni właściciele mieszkają hen, hen- to sam wyciągnij wnioski |
Webasto widać, ze ma bo jest sterownik pod radiem.
Ale w tych okolicach pojawiło się duzo aut po powodzi. A więc dobrze się przyjrzyj czy na tapicerce nie ma żadnych falbanek. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
akisan
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 10-09-2010, 22:44
|
|
|
dziękuje wszystkim za pomoc , powiem że jest bardzo kiepsko , jak się dzwoni to wszyscy sciemniają że takie było, że to niemożliwe , że się nie znam wiadomo każdy chce zarobic ale czemu naszym kosztem prosze kuknijcie jeszcze na takie cudo
http://kupuzywane.moto.on...-C15107347.html
wydaje się że autko jest w dobrym stanie |
|
|
|
 |
10wojtek10
Forumowicz
Auto: Lanc/Colt/Pajero
Pomógł: 2 razy Dołączył: 30 Wrz 2009 Posty: 69 Skąd: katowice
|
Wysłany: 12-09-2010, 19:35
|
|
|
akisan napisał/a: |
wydaje się że autko jest w dobrym stanie |
... chociaż kierownica jakaś taka zużyta...
U mnie jest podobny przebieg (na 100%pewny) a kierownica wygląda duuużo lepiej. Ale z drugiej strony to najprostszy element do wymiany aby przebieg był bardziej "realny"... |
_________________ Lancer 1.6 SB
Colt RalliArt 3D
Pajero Pinin |
|
|
|
 |
akisan
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 12-09-2010, 21:00
|
|
|
byłem dzisiaj tj.niedziela oglądnąc to autko , a więc było punkięte w przód podobno delikatnie ( bardzo ładnie zrobione ) opony kążda z innej parafii , dwie prawie łyse napewno trzeba kupic nowe, jeden kluczyk i jeden pilot od centralnego zamka, konsola w której jest lewarek od zmiany napędu jakoś tak dziwnie przesunięty że zamiast na znaczku 2H jest na 4H (chociaż jest włączony napęd na tył ) iprzez to nie wchodzi 4LLc może na siłe ale konsolka już była w tym miejscu sklejana a i chyba najważniejsze ayto po sprowadzenie z włoch podobno rok temu nie miało nic wymieniane ( żadne płyny i oleje poprostu nic ) jedno co mnie zachwyciło to jazda , poprostu jest cudnie , autko bardzo ładnie się zbiera , obsługa komisu też chętna do pomocy . Pisze to jak by ktoś był jeszcze zainteresowany .
Mój następny typ http://kupuzywane.moto.on...-C13538016.html niewiem tylko kiedy tam pojade troche zadaleko , może ktoś juz go widział , ciekawi mnie jeszcze czy jest możliwe założenie relingów dachowych , prosze o odpowiedz
Juz raczej przesądzone na 90 % kupie z tego linku
http://kupuzywane.moto.on...-C12524198.html
miał ktos doświadczenie z takim dużym wyświetlaczem , czy to orginalny produkt czy ktoś sobie założył . Może nareszcie posmigam swoim misiaczkiem pzd. dla wszystkich
[ Dodano: 25-09-2010, 18:17 ]
dziękuje wszystkim za pomoc , misiu już zakupiony i jak narazie wszystko gra przy okazji chciałbym podziękowac za pomoc p.Tomkowi z e-pajero za pomoc i porade w wielu rzeczach ( min. małe zakupy w firmie ) dzięki |
|
|
|
 |
|