[II 2.0 DID] Czujniki parkowania (kolor) |
Autor |
Wiadomość |
Straszny
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DID 2009
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-09-2010, 16:45 [II 2.0 DID] Czujniki parkowania (kolor)
|
|
|
Witam Szanownych Mitsumaniaków.
Ostatnio natchnęła mnie sprawa, na którą nie zwracałem uwagi, ale teraz mnie zastanawia. Posiadam MOII sprzed liftu (odbierany 08/2009), i ostatnio zacząłem się zastanawiać nad kolorem czujników parkowania. W moim pojeździe w kolorze stone gray są one stalowo błyszczące z szarymi obwódkami. Tak jak w miarę pasuje to w czujnikach montowanych w lakierowanej części zderzaka jest to jeszcze OK, tak w czarnej części zderzaka nie bardzo mi się to podoba. Jak to jest u Was? Jakiego koloru macie montowane czujniki. Czy coś w moim egzemplarzu jest nie tak, czy była to norma?
Z góry dzięki.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
skaut
Mitsumaniak per aspera ad astra
Auto: Outlander 2,2 6 TC-SST 156KM
|
Wysłany: 08-09-2010, 18:56
|
|
|
Z tego co wiem czujniki mogą być pomalowane na dowolny kolor np. dopasowany do koloru zderzaka. Nie ma to wpływu na ich działanie. |
_________________ Auta obecnie:
Outlander 2,2 6 TC-SST 156KM
Peugeot Partner II Tepee 1,6 90KM
Kangoo 1,5 dCi 68KM - SPALIŁ SIĘ
VW T5 1,9 TDI 105KM - SPRZEDANY |
|
|
|
 |
regon
Forumowicz

Auto: MO II, 2,4 - już nie
|
Wysłany: 08-09-2010, 19:38
|
|
|
skaut napisał/a: | Z tego co wiem czujniki mogą być pomalowane na dowolny kolor np. dopasowany do koloru zderzaka. Nie ma to wpływu na ich działanie. |
wpływu na działanie nie ma ale myślę, że koledze raczej chodzi o względy estetyczne. Kolor raczej nie wpływa na poprawność działania. Generalnie inny kolor świadczy o montowaniu w warsztacie, montowane w fabryce są w tym samym kolorze co zderzak (przynajmniej tak mialem w passacie). |
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 08-09-2010, 19:39
|
|
|
Szare czujniki w czarnej części zderzaka są przygotowane pod montaż srebrnego "ślizgu". Z tego co ostatnio widziałem, poliftowe egzemplarze już mają czarne w tym miejscu. |
|
 |
Straszny
Forumowicz
|
Wysłany: 09-09-2010, 16:48
|
|
|
No właśnie, w poliftowych też napotykam się na same czarne czujniki. A jak to było przed liftem? Czy może mój diler coś przy tym grzebał? Czy tak miało być od początku, czy coś z moim nowym egzemplarzem działo się przed sprzedażą? Nie bardzo mi pasują te srebrne guziki (swoją drogą dopiero ostatnio zwróciłem na to uwagę, ale odbierając nowe auto człowiek myśli, że tak musi być). |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 09-09-2010, 18:16
|
|
|
Straszny napisał/a: | No właśnie, w poliftowych też napotykam się na same czarne czujniki. A jak to było przed liftem? Czy może mój diler coś przy tym grzebał? Czy tak miało być od początku, czy coś z moim nowym egzemplarzem działo się przed sprzedażą? Nie bardzo mi pasują te srebrne guziki (swoją drogą dopiero ostatnio zwróciłem na to uwagę, ale odbierając nowe auto człowiek myśli, że tak musi być). |
Na początku sprzedaży Outka czujniki często dorzucali Ci przed wydaniem auta w salonie - wtedy zdarza się, że są zamontowane w linii prostej i dwie sztuki są na "półce". Ale ogólnie jeśli dwie czujki są na narożnikach w kolorze nadwozia a dwie są szare na dolnym ślizgu to jest jak najbardziej ok. Zilustrować? |
|
 |
Straszny
Forumowicz
|
Wysłany: 10-09-2010, 10:24
|
|
|
Dzięki, ale faktycznie chyba tak to na początku robili. Udało mi się wypatrzeć 2 sztuki przedlifotwego MOII i też miały na czarnej części zderzaka srebrno szare czujki. Swoją drogą słusznie, że w nowych to zmienili, drobny szczegół, ale poprawia nieco estetykę.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich Mitsumaniaków i życzę bezawaryjnego użytkowania. |
|
|
|
 |
|