Ku pokrzepieniu serc - OII i off-road |
Autor |
Wiadomość |
wowo
Forumowicz

Auto: Outlander 2008 2.0 D Intense+
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
VirusTI
Nowy Forumowicz
Auto: Renault Grand Scenic
|
Wysłany: 18-09-2010, 15:25
|
|
|
Tego mi trzeba było Dzięki! A nie znalazł bys kiedys czasu na zaprezentowanie swojego auta? Outka znam na razie z zewnatrz i nigdy nim nie jechałam, a warto sprawdzic przed zakupem "czy to jest to" |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 18-09-2010, 16:27
|
|
|
VirusTI napisał/a: | warto sprawdzic przed zakupem "czy to jest to" | jesteś z Małopolski, więc warto poczytać coś niecoś również o ASO, "czy to jest to" |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
VirusTI
Nowy Forumowicz
Auto: Renault Grand Scenic
|
Wysłany: 19-09-2010, 20:13
|
|
|
ja chce kupić uzywanego Outlandera 4-letniego (więc w przyszlym roku, jak ceny troche opadną) wiec do ASO raczej nie bede zagladać, poza sprawdzeniem historii auta. Ale głownie chodzi mi o spotkanie się z kims z Krakowa aby na spokojnie zobaczyc auto w srodku i ewentualnie sie przejechać. |
|
|
|
 |
janekzpolic
Forumowicz

Auto: Outek
|
Wysłany: 20-09-2010, 10:13
|
|
|
tak szczerze to na tych filmikach nic nie pokazał ten samochód, szkoda ze nie nakręciłem ja jechał po blocie z tojotą na holu |
_________________ 10.1s/100 km/h jak na serie całkiem znośnie
I'm lost control again
http://www.youtube.com/watch?v=QVc29bYIvCM |
|
|
|
 |
wowo
Forumowicz

Auto: Outlander 2008 2.0 D Intense+
|
Wysłany: 21-09-2010, 01:56
|
|
|
janekzpolic, prawda. Ale te filmiki dają pogląd na skuteczność napędu. Sam przetestowałem, że w niektórych sytuacjach nie pojedzie (wykrzyż i trakcja na skos, błoto). Ale w obu przypadkach popełniłem błędy (w pierwszym celowo, w drugiem z uwagi na małe doświadczenie - auto miało tylko 1 tydzień). A więc w pierwszym przypadku celowo wjechałem na skarpę aby strzelić kilka fotek wykrzyżu - wystarczyłoby, żebym cofnął i na gazie wyjechałbym na skarpę, w drugim - poprostu błoto zaklajstrowało mi opony zimowe, tak, że bieżnik się "wygładził" a było pod górę i za żadne skarby nie chciał jechać pomimo, że mielił kołami - wystarczyłoby, żebym rozpędził się na 4wd lock i poszedł pod górę, a ja się zatrzymałem, wrzuciłem 4wd lock i dopiero ruszyłem pod górę.
W trakcie 2 letniej eksploatacji empirycznie sprawdziłem, że w większości sytuacji z którymi się spotkam (a tak naprawdę moja żona, która jest użytkownikiem tego samochodu), albo będę na tyle odważny aby spróbować, przy odrobienie techniki, nie powinienem mieć problemu z przejechaniem przeszkody. A przed zapędzaniem się w ostrzejszy teren powstrzymuje mnie podświadoma kalkulacja kosztów - naprawy lakieru, plastików, blach, podwozia, etc. Do takiej zabawy, zbieram kasę na starą Dyskotekę |
_________________ W końcu dojrzałem - Outek to optymalny wybór |
|
|
|
 |
jurekschroda
Forumowicz
Auto: Lancer, Colt, Carisma
Pomógł: 12 razy Dołączył: 30 Lip 2008 Posty: 683 Skąd: Wielkopolska
|
Wysłany: 23-09-2010, 12:46
|
|
|
Film z Outlanderem i przejazdem przez wodę - po prostu szczęka mi opadła....
Powiedziałbym, że to prędzej Pajero... a tu Outek |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 917 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 24-09-2010, 00:54
|
|
|
jurekschroda napisał/a: | Film z Outlanderem i przejazdem przez wodę - po prostu szczęka mi opadła.... |
mi tez szczeka opadla ale na glupota kierowcy powinien kupic sobie traktor..koleny milosnik 4x4...tylko jak to sie uzywa?
No jak mozna pchac sie w niezbadana wode, pomijam glebokosc ale tam pod powierzchnia moglo byc wszystko, mieli fuksa ze w nic nie trafili...no i jedzie tak ze woda przelewa mu sie po masce...no glab nie mysli ze filtr powietrza z nazwy juz mowi ze filtruje powietrze a nie wode ...nie widzieli nigdy terenowek przeprawowych z "kominami"?
Nawet taki niedzielny amator 4x4 jak ja wie ze wodujac bryke trzeba jechac wolno, jadac zaraz za fala ktora auto wytwarza....wtedy mamy duza szanse na bezpieczna przeprawe...
ehhhhhhhhhhhh |
_________________ Pozdrawiam
dab
 |
|
|
|
 |
sibkods
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DiD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 181 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 24-09-2010, 17:21
|
|
|
Panowie, już niedługo zima i większośc nam pozazdrości jazdy lewym pasem (przy wyprzedzaniu) a blokowac nas będą szczególnie tylno napędówki |
|
|
|
 |
jurekschroda
Forumowicz
Auto: Lancer, Colt, Carisma
Pomógł: 12 razy Dołączył: 30 Lip 2008 Posty: 683 Skąd: Wielkopolska
|
Wysłany: 25-09-2010, 17:33
|