Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kupowanie przez Autoscout24
Autor Wiadomość
arturro
[Usunięty]

Wysłany: 28-07-2005, 19:27   

wiecie co im bardzie sie w to zaglebiam czuje ze jest to jakis przekret, tylko nie wiem na jakiej zasadzie, aktualnie czekam na odpowiedz z oficjalnego maila ze strony autoscout24 (ciekawe czy mnie nie oleja) a jutro mam wiedziec czego sie dowiedzial moj znajomy przebywajacy w niemczech (mial zadzwonic do autoscout24)
jako ciekawostke wklejam ponizej maila do sprzedawcy, ciekawe jest takze to ze gosc zawse odpowiada o tej samej porze tj. 2.24 podobnie jak autoscout24 :D :

1.
-------
Hello ,Thank you for your interest .I want xxxx euro for my A6. I am the
only person who drove it, and I can tell you that I never had problems or
accidents with it. Im non smoker.I made inspection only at service. has oil
changed and tyres in march 11 .No accidents. has xxxx km made. im first
owner. I will take in consideration those buyers who are really interested
in buying the car, to be sure that I don't spend my time with endless
discussions. This way, I shall be assured of the serious intentions. I will
wait for your further e-mail and I will do all my best to answer you in
time.With best regards,

2.
---------
Thank you for answering back,
Because I really don't know the procedure I asked autoscout24.de to help me
regarding this selling.
I can come in 1 or 2 weeks in Germany only to sell this car, depends on the
date that the autoscout24.de establish for meeting.The car was bought new on
my name from germany and has all the documents availlable. All I want, is to
be sure that when I come in there, I have a buyer for my car and I will not
reserve it for nothing. As I told you I'm very busy here and for that reason
I want to know that the buyer is a serious person.
They will also help us with all the documents, insurances, temporary plates
and warranty , this way we have to meet only to sign the documents in the
presence of one lawyer.Also the car will be checked and tested by
autoscout24.de.
I already asked autoscout24.de to contact you and when you have an answer
please inform me as soon as possible.
Looking forward for your answer

3.
-------------
ok
autoscout24 told me to pay for service and inspection .
the seller pay for it. for buyer it is free of charge.
yes they made contract for selling. now if u are serious to buy , contact
them to tell .
and make contract and complete the selling
ok thanks

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 29-07-2005, 02:40   

Artur a tak na chlopski rozum, pewnie szukasz jakiejs okazji zeby kupic tanio a dobrze, wiec jesli to auto by takim bylo to juz by dawno poszlo a takto stoi, bo owner is from hamerica ;) moze sobie podarowac i poszukac innego ?? :)
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 29-07-2005, 08:16   

no widzisz te auto nie jest takie tanie raczej w normalnej cenie, glowny jego atutu to przebieg i wyposazenie.
no wlasnie szukam audi a6 min 99 rok jakby ktos cos wiedzial.......

witek.w-wa 
Forumowicz

Auto: 3000GT VR4 Europa 2 gen.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-07-2005, 09:45   

Ja bym poprosił o sprawdzenie autka w firmie DEKRA a nie u specjalistow od Autoscout24.
Przynajmniej jest to firma nie zwiazana z tranzakcja a przeglad to troche ponad 100 euro.
To im zaplac a wydruki z przegladu popros o przeslanie do ciebie.
Ale najlepiej pojechac i samemu wszystkiego dopilnowac.
I pamietaj że ich urzedy sa czesto czynne tylko do 14-15. Ale u nich wyrejestrowanie auta i wszelkie inne formalnosci zalatwiasz w niecala godzine. Nalezy tez pamietac o tym ze autem tym nalezy przyjechac do ichniejszego wydzialu komunikacji przy zalozeniu ze dostaje sie czerwone tablice wywozowe. No i pamietaj o 14 dniowym ubezpieczeniu wczesniej , bo jak tego nie bedziesz mial to nic nie zalatwisz.
A auto ma ważny niemiecki TUV ??

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 04-08-2005, 23:14   

no i sprawa sie wyjasnila, ponizej wklejam maila z autoscout24 tak dla przestrogi innym, a dla goscia opisalem "...I wish someone who fuck you someday as you want fuck me!..."
jesli ktos nie zna angielskiego to w mailu od autoscouta ogolnie chodzi o to ze jest im przykro ze takie dupki korzystaja z ich serwisu, nawet dzieki mnie dadza ostrzezenie o takim zjawisku i postaraja sie poprawic :-)
oryginalny mail:

Dear User,
thank you for your mail.
We are very sorry, that you got into contact with such a person, which pretends to be interested into selling a car, but is only looking for gain through illegal activities.
It is very difficult to completely stop these kinds of fake advertisements, but we are working on it.
In the mean time, we put a warning out, under following address,
http://www.autoscout24.de/security
With the hope, that by the reading through honest people like you, we could reduce these cases.
Again we realize, that the public access of our advertisements brings advantages as well as disadvantages.
We wish you goold luck in finding a real good offer.
AutoScout24 / MotoScout24 / TruckScout24
Customer Care
AutoScout24 Deutschland GmbH
Rosenheimer Str. 143 b
81671 München
Fax: +49 (0) 89 - 470 1774
mailto: customercare@autoscout24.de

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 05-08-2005, 01:20   

arturro napisał/a:
a dla goscia opisalem "...I wish someone who fuck you someday as you want fuck me!..."

Artur ty uwazaj bo sie okaze ze gosc jest gejem i pomysli ze jeszcze sie dogadac chciales :mrgreen:

a tak pozatym co to za glupi pomysl audi kupowac ?? :P mituwisi jakies eclipse 3G albo cos w tym rodzaju, no a i tak wychodzi na to ze najlepiej wszystkiego dokonac osobiscie :D
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam
Ostatnio zmieniony przez Matejko 05-08-2005, 10:53, w całości zmieniany 1 raz  

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 05-08-2005, 01:59   

Zajrzalem tam i czegos (znowu) nie kumam, qfa, jakis taki niekumaty jestem. Czy oni tam (na zachodzie) te samochody to maja za darmo albo dostaja jako dodatek do platkow sniadaniowych??!!:
mitsu1
mitsu2
mitsu3
mitsu4
:roll: :?:
czy moze ja czegos nie lapie?
Czy jak sciagam z Niemiec auto wyprodukowane poza UE to place normalne (niemieckie) stawki czy taki haracz jak np z USA?

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 05-08-2005, 08:24   

mateusz: dla mnie moze byc pedalem i niech go ktos kiedys wydyma, wazne aby mnie nikt nie .......... co do kupna audi to niestety jest to lepsze auto od jakiegokolwiek mitsu, zeby nie dlugo szukac mniejsza utrata na wartosc i duuuuuzo lepszy silnik itd.
ogolnie niechcialbym miec w domu wiecej mitsu, jedna carisma wystarczy.
piwkotom: wszystkie tego typu oferty to sciema nawet niemcy nie oddaja samochodow za darmo.

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 05-08-2005, 08:31   

No wlasnie, bo to by bylo zbyt piekne :( ;( a przeciesz nie moze byc zbyt latwo w zyciu bo byloby nudno ;)

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 05-08-2005, 10:55   

arturro napisał/a:
mateusz: dla mnie moze byc pedalem i niech go ktos kiedys wydyma, wazne aby mnie nikt nie .......... co do kupna audi to niestety jest to lepsze auto od jakiegokolwiek mitsu, zeby nie dlugo szukac mniejsza utrata na wartosc i duuuuuzo lepszy silnik itd.

eee to wszystko przez to ze jestem uprzedzony do niemieckich aut za 1914 i 1939 :mrgreen:
Lexus IS220D
Calish4nia

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 05-08-2005, 11:11   

Matejko napisał/a:
arturro napisał/a:

eee to wszystko przez to ze jestem uprzedzony do niemieckich aut za 1914 i 1939 :mrgreen:

a do japoni nie?

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 05-08-2005, 12:01   

arturro napisał/a:
Matejko napisał/a:
arturro napisał/a:

a do japoni nie?

no jakos niee :mrgreen: :P
Lexus IS220D
Calish4nia

Odpowiedz do tematu