Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA4A 1.6] Minimalne szarpanie na wysokich obrotach
Autor Wiadomość
r_oman73
[Usunięty]

Wysłany: 08-10-2006, 12:48   [CA4A 1.6] Minimalne szarpanie na wysokich obrotach

Witam
Mam następujący problem";
Podczas jazdy po włożeniu 3 biegu przy wysokich obrotach [ pow 3000 tys) zauważyłem dziwne ( szarpanie ) auto zachowuje sie tak jak by przez sekundy nie dostawalo paliwa???.
To samo dzieje sie po włożeniu 4 i 5.
Nie wiem jaka jest tego przyczyna podejrzewałem sprzegło bo na luzie nie zauważyłem tego problemu.
Prosze o pomoc może ktos miał podobny problem dodam tez że nie jest to sytuacja stała dzieje sie to nie zawsze i dlatego ciezko zdiagnozowac usterke.
Ostatnio zmieniony przez harpagan 15-10-2007, 02:19, w całości zmieniany 1 raz  

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-10-2006, 12:55   

Bardzo podobne objawy miałem przy złym wyprzedzeniu zapłonu.
Ale sprawdź też kable, świece, kopułkę etc. (elementy odpowiedzialne za iskrę)

bear007
[Usunięty]

Wysłany: 08-10-2006, 15:44   

josie jak to jest z wyprzedzeniem zaplonu..??opisz troche prosze bo ja to laik JESZCZE jestem :)

mam podobne obajwy

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-10-2006, 15:55   

Link

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 08-10-2006, 16:34   

dużo Coltów ma z tym problem, mój też i nie moge do końca dojść co jest przyczyną, raz przyczyną były świece zalewane przez olej. Teraz znowu szarpie.. :(

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 08-10-2006, 18:10   

a moze nie dostaje paliwa? pompa? wtryski?

r_oman73
[Usunięty]

Wysłany: 08-10-2006, 20:31   

Ok dzieki sprawdze
ale nurtuje mnie jedno czy jesli padaloby sprzeglo objawy bylyby podobne?
Miałem kiedyś suzuki swifta i wszystko bylo ok do pewnego dnia gdy na prostej jadac na 5 przestalo auto jechac nie bylo zadnych objawow.
Dodam takze ze od mometu kupna[ok 2 lata] zdaza sie ze cos zgrzyta. Ale mechanik poradzil by nie wymieniac dopóki nie padnie całkiem.
Jutro jade do mechanika zobaczymy co z tym zapłonem , świece wymieniałem 1.5 roku temu, zrobiłem 18 tyś nie wiem co ile sie je wymienia.
Z góry dziękuje .

[ Dodano: 08-10-2006, 21:38 ]
Sorki ale musze to jeszcze dodać.
Mieszkam przy granicy z Ukraina tankowałem paliwo zza wschodu Możliwe że to ma tez jakis związek bo niektórzy twierdza że jest ono co bądz, choc ja tego nie stwierdziłem.
Jest jakis płyn który wlewajac do zbiornika przeczyscimy układ paliwowy i wtryski?

kostuch
[Usunięty]

Wysłany: 09-10-2006, 00:11   

deenbe napisał/a:
a moze nie dostaje paliwa? pompa? wtryski?
Albo wręcz przeciwnie dostaje go zadużo i swiece nie mogą przepalić. Ale to łatwo zdiagnozować wykręć świce i zobacz jakiego są koloru. Po kolorze świec poznasz czy jest za mało czy zadużo paliwa, jak będą obkopcone czrne to zapłon opózniony czyli zalewa je .

Odpowiedz do tematu