|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] [3.2 DID]Nowy nabytek nowe usterki. |
Autor |
Wiadomość |
pavulon
Mitsumaniak

Auto: Pajero III
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-10-2010, 21:02 [3.2 DID] [3.2 DID]Nowy nabytek nowe usterki.
|
|
|
od pewnego czasu posiadam III generacje a usterki jakie mnie czekały po zakupie to .
- słaby nawiew z nawiewu w suficie. sprawdzona dmuchawa działa na nogi dmucha obudowa cała.
- nie działa ogrzewanie postojowe. nalazłem skorodowane rurki dochodzace do nagrzewnicy z tyłu po prawej stronie, pewnie ktoś je zaslepił bo są dziurawe.
- pływak paliwa wiesza sie.
- posiadam navi płyte i wszystkie pierdołki jednak jak odpalem to cyklicznie sie ładuje i resetuje.
- czy jak wymienie skorodowane rurki nagrzewnicy to jest tam jakis czujnie który orzywi mi dogrzewanie postojowe ?
- pod siedzeniem jest właz jednaj jest tam pokrywka dajaca dostep do przewodów paliwowych a nie do pływaka czy jedyna opcja jest wywalic zbiornik??
- czyszczenie napedu dvd mam sens??
A tak nawiasem potrzebuje kilka drobiazgów moze ktos posiada:
- silniczek spryskiwaczy reflektorów
- zagłówek srodkowych siedzeń srodkowy zagłówek czarna skóra
- rączkę pasażera na słupku szyby przedniej
- zaslepke tylnego zderzaka ta srodkowa ( bo mam haczyk a jak wywale to zostanie dziura) |
|
 |
karlos77
Forumowicz

Auto: PAJERO V20 3.0 24V 181KM
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Lut 2010 Posty: 50 Skąd: ustanów
|
Wysłany: 19-10-2010, 13:10
|
|
|
Te usterki są podobne we wszystkich modelach. Ja mam go rok i zastanawiam się nad sprzedażą . Tylko trochę mi szkoda bo włożyłem już w niego z 15000 zł.
I raczej tego nie odzyskam. |
|
|
|
 |
SoffCar
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DID 2005
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Sty 2009 Posty: 68 Skąd: Legionowo (prawie :)
|
Wysłany: 29-10-2010, 01:59 Re: [3.2 DID]Nowy nabytek nowe usterki.
|
|
|
pavulon napisał/a: | od pewnego czasu posiadam III generacje a usterki jakie mnie czekały po zakupie to .
- słaby nawiew z nawiewu w suficie. sprawdzona dmuchawa działa na nogi dmucha obudowa cała.
- nie działa ogrzewanie postojowe. nalazłem skorodowane rurki dochodzace do nagrzewnicy z tyłu po prawej stronie, pewnie ktoś je zaslepił bo są dziurawe.
- pływak paliwa wiesza sie.
- posiadam navi płyte i wszystkie pierdołki jednak jak odpalem to cyklicznie sie ładuje i resetuje.
- czy jak wymienie skorodowane rurki nagrzewnicy to jest tam jakis czujnie który orzywi mi dogrzewanie postojowe ?
- pod siedzeniem jest właz jednaj jest tam pokrywka dajaca dostep do przewodów paliwowych a nie do pływaka czy jedyna opcja jest wywalic zbiornik??
- czyszczenie napedu dvd mam sens??
A tak nawiasem potrzebuje kilka drobiazgów moze ktos posiada:
- silniczek spryskiwaczy reflektorów
- zagłówek srodkowych siedzeń srodkowy zagłówek czarna skóra
- rączkę pasażera na słupku szyby przedniej
- zaslepke tylnego zderzaka ta srodkowa ( bo mam haczyk a jak wywale to zostanie dziura) |
w pozostałych tematach to nie pomogę, ale jak sprawdziłem onegdaj u mnie - nawiew w PIII działa tak:
a) grzejesz - ciepło leci dolnymi dziurami (z sensem, bo jak na fizyce uczono i tak samo poleci do góry)
b) chłodzisz - napycha wlotami górnymi (też sensem, tylko odwrotnie niż poprzednio
latem chłodzi rozpalone głowy, a zimą grzeje d..ę , a dokładnie - stopy
pozdrówki ! |
|
|
|
 |
|
|