Tylna nagrzewnica. |
Autor |
Wiadomość |
rico.1
Forumowicz
Auto: Pajero II 2.5TD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 33 razy Dołączył: 07 Lip 2008 Posty: 480 Skąd: pomorskie
|
Wysłany: 09-11-2010, 19:51
|
|
|
jawaldek napisał/a: | właśnie mam tylko kłopot ze sobą co do rezania takich dziur w karoserii bo..... bo nie lubię dziurawić nadwozia |
nie widzę z tym większych problemów, tymbardziej że wiekszość taką dziurę już ma
otwór powinien być kształtu nagrzewnicy - taki by w niego ją wsadzić, dla ułatwienia można odbić np. karton na nagrzewnicy (bez górnej osłony) wyciąć ten szablon i heja ze szlifierką po podłodze
a można jeszcze sprawdzić czy pod podłogą (dokładnie pod "tyłkiem" tylnego prawego pasażera) są jakieś otwory lub wgrzane w blachę gniazda śrub do mocowania nagrzewnicy, jesli tak to wystarczy przy wycinaniu na nich się wzorować, potem ślady cięcia przekonserwować np. gumą podwoziową i po krzyku
no chyba że taka farelka... (mniej z tym roboty, a miśki przecież na tego typu urządzenia miewają dodatkowe gniazdo zapalniczki z tyłu) ale wg. mnie orginał to zawsze orginał i bardziej wytrzymałe |
|
|
|
 |
Heilsberg
Forumowicz USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Pomógł: 51 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 925 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
Wysłany: 09-11-2010, 22:01
|
|
|
Poczekaj parę lat to się dziura sama zrobi
A co do tylnego gniazdka zapalniczki to prócz tego w bagażniku nie widziałem nigdy gniazda dla pasażerów.
Ja bym dziurawił, bo farelka to będzie wyglądała .... no nieładnie. Też uważam, że oryginał to oryginał.
A jak nie to nic nie rób. W końcu Ty z tyłu nie siedzisz to co się będziesz martwił. |
_________________ Pajero II 2,5 TD SWB '96
L200 HP '10
L200 Dakar '05 Silver Beast |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 09-11-2010, 22:33
|
|
|
rico.1 napisał/a: | nie widzę z tym większych problemów | nie chodzi tu o sprawę techniczną wycięcia dziury lecz o ewentualne dodatkowe wejście wody nawet mimo zabezpieczenia jak piszesz gumą podwoziową nazwijmy to moją fobią Heilsberg napisał/a: | Poczekaj parę lat to się dziura sama zrobi | Heilsberg napisał/a: | Też uważam, że oryginał to oryginał. | i to jest przesadzenie sprawy Heilsberg napisał/a: | W końcu Ty z tyłu nie siedzisz to co się będziesz martwił. | i tu masz 100% racji ja z tyłu nie siedzę Alternatywne rozwiązanie to
http://www.sklep.agloprim...duct&prod_id=42
lub prikazka dla pasażera na tylnej kanapie->>> ubieraj się cieplej |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
Heilsberg
Forumowicz USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Pomógł: 51 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 925 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
Wysłany: 09-11-2010, 22:45
|
|
|
Woda Ci tamtędy nie wejdzie. Jakoś nikomu nie wchodzi. Prędzej Ci wejdzie wajchą od biegów. A jak wejdzie to pasażerowi oprócz ciepłego ubioru każ zakładać gumowce i tyle. |
_________________ Pajero II 2,5 TD SWB '96
L200 HP '10
L200 Dakar '05 Silver Beast |
|
|
|
 |
rico.1
Forumowicz
Auto: Pajero II 2.5TD
Pomógł: 33 razy Dołączył: 07 Lip 2008 Posty: 480 Skąd: pomorskie
|
Wysłany: 10-11-2010, 00:17
|
|
|
Heilsberg napisał/a: | A co do tylnego gniazdka zapalniczki to prócz tego w bagażniku nie widziałem nigdy gniazda dla pasażerów. |
miałem na myśli właśnie to w bagażniku (przy 7 siedzeniach to tego bagażnika prawie nie mam więc traktuję to po prostu jako "tył"
jawaldek napisał/a: | ewentualne dodatkowe wejście wody nawet mimo zabezpieczenia |
o to się nie obawiaj, nie ma takiej opcji, sama nagrzewnica jest szczelna, a do podłogi mocowana jeszcze na uszczelkę, a nawet przy brodzeniu woda przecież szybciej wleci przez drzwi niż miałaby się dostać jakoś tamtędy, bo jest wyżej |
|
|
|
 |
|