Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamiana pliku kontaktowego na .txt - jak to zrobić?
Autor Wiadomość
KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-11-2010, 20:00   Zamiana pliku kontaktowego na .txt - jak to zrobić?

Przymierzam się do zmiany mojego iPhone na Nokie E52 (zamienił stryjek siekierkę na kijek :badgrin: ale codzienne ładowanie iP mnie :evil: ) i mam problem z przetransportowaniem kontaktów. Z iP nie da się ich eksportować na kartę SIM, jedynie na kompa do Yahoo!/Google/Windows Contacts. Przerzuciłem je sobie do Windowsa, ale teraz z kolei żeby wrzucić je do Nokii muszę je przekonwerterować do .txt/.vcf/.csv. Patrzyłem na jakiś śmieszny konwerter ale kompletnie nie spełnia swojego zadania. Jakieś propozycje drodzy Państwo? Nie widzi mi się dodawanie wszystkich kontaktów na piechotę. :(

W ogóle, takie pytanie do iPhone'owców - też Wam telefon automatycznie usunął kontakty z SIM? W moim przypadku po przełożeniu kartu do E52 zastałem puussstkę.
Jest tutaj szczęśliwy posiadać 4G? Jak wygląda sprawa z baterią?

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 08-11-2010, 20:53   

KowaliK,
1 przezuc kontakty z IP do Outlooka
2 eksportuj kontakty do pliku csv
3 importuj kontakty do nokii

... z jednym malym zastrzezeniem :D ... niewiem czy IP i Nokia (tutaj soft ktory sie wgrywa na kompa) umozliwia takie importy i eksporty - sugeroalem sie tutaj Twoim postem - ja osobiscie od 4 lat uzywam phona z Winda lub wczesniej z Symbianem i tu nie ma najmniejszych problemow z przezutem kontaktow

[ Dodano: 08-11-2010, 20:55 ]
aaaa... E52 ma symbiana, wiec bez problemow soft ktory wgrywasz na kompa (zapomnialem nazwe) pobiera kontakty z MS Outlooka

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Wysłany: 08-11-2010, 22:01   

O widzisz, na przerzucenie do Outlooka nie wpadłem - zadanie na jutro w takim razie. Dzięki, dam znać czy się udało. :wink:

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 08-11-2010, 22:34   

KowaliK napisał/a:

mój znajomy niedawno nabył... oprócz tych wszystkich ochów i achów... to 2 mega wady które to powodują że jest to zabawka z funkcją dzwonienia, a nie prawdziwy smartphone, po pierwsze i chyba najważniejsze, telefon lubi się rozłączyć w najmniej odpowiednim momencie, sprawa znana wszystkich którzy używają te zabawkę chodzi o to że obudowa jest anteną i jeżeli źle złapiemy to się rozłącza, sprawa druga bateria trzyma tak ja we wcześniejszych iP czyli 1 dzień to max co może z niej być bez ładowania.

od siebie szczerze polecam OmnieII z win 6,5 na pokładzie i baterią która bez problemu trzyma mi 3 dni a czasem i 4, no i wreszcie ekran dotykowy którego nie trzeba obsługiwać rysikiem (OmniaI miała słabą czułość ekranu, a w II nie jest to co prawda iP ale jest już bardzo blisko i smsa daje rade spokojnie napisać)

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 08-11-2010, 23:51   

KowaliK napisał/a:
Jakieś propozycje drodzy Państwo?
Nie wiem czy we wszystkich Nokiach ale w wielu jest taka opcja "Transfer". Parujesz dwa telefony przez bluetooth i zaznaczasz co ma zsynchronizować i w którą stronę (kontakty, kalendarz, sms-y, itd.)
Nie wiem czy to zadziała iPhone -> Nokia ale spróbować nie zaszkodzi.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Wysłany: 09-11-2010, 16:08   

Derpin napisał/a:
KowaliK napisał/a:

mój znajomy niedawno nabył... oprócz tych wszystkich ochów i achów... to 2 mega wady które to powodują że jest to zabawka z funkcją dzwonienia, a nie prawdziwy smartphone, po pierwsze i chyba najważniejsze, telefon lubi się rozłączyć w najmniej odpowiednim momencie, sprawa znana wszystkich którzy używają te zabawkę chodzi o to że obudowa jest anteną i jeżeli źle złapiemy to się rozłącza, sprawa druga bateria trzyma tak ja we wcześniejszych iP czyli 1 dzień to max co może z niej być bez ładowania.

A jednak to prawda z tą anteną... znajomy mi ostatnio o tym mówił ale myślałem, że robi sobie jaja żeby mnie zniechęcić do kupna. :shock: Dodając słabą baterie, 4G sobie odpuszczę...

JCH napisał/a:
KowaliK napisał/a:
Nie wiem czy we wszystkich Nokiach ale w wielu jest taka opcja "Transfer". Parujesz dwa telefony przez bluetooth i zaznaczasz co ma zsynchronizować i w którą stronę (kontakty, kalendarz, sms-y, itd.)
Nie wiem czy to zadziała iPhone -> Nokia ale spróbować nie zaszkodzi.

iPhone 3G bez wgranego Jailbreak'a ma bluetooth'a obsługującego tylko słuchawki bezprzewodowe, więc taka opcja odpada.

akbi 
I Love SPEEDway

Wysłany: 09-11-2010, 16:14   

KowaliK napisał/a:

HTC ... w obecnym czasie wychodzi sporo nowych modeli, zapewne znajdziesz coś dla siebie

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 09-11-2010, 19:56   

Też się powoli rozglądam za wymianą E66, jedyne wymagania to wifi, minimum 2dni bez ladowania + wytrzymały wyświetlacz/szyba. Po paru latach w E66 szybka się "trochę" wytarła/porysowała - nie wiem czy istnieje możliwość wymiany samej szybki xD

Może panowie coś doradzicie :>

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 09-11-2010, 20:55   

może obudowę zmienisz ... :D

http://allegro.pl/nokia-e...1276175245.html

kupujepolskieprodukty.pl

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 09-11-2010, 21:14   

A myślałem, że to cholerstwo nierozbieralne xD Ale nie dam za obudowę więcej niż za cały telefon hehe

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Wysłany: 09-11-2010, 21:24   

akbi napisał/a:
KowaliK napisał/a:

HTC ... w obecnym czasie wychodzi sporo nowych modeli, zapewne znajdziesz coś dla siebie

Akbi, masz ode mnie punkcik - udało się, wszystkie kontakty mam już na Nokii. :) Chociaż dziwnym przypadkiem, kilka pozycji z książki przeszło ale bez numerów. Mniejsza z tym, uzupełniłem sobie i jest ok. :biggrin:

Co do HTC - brałem pod uwagę, ale jakoś.. nie mogę się przekonać. Niby czytałem trochę w sieci, że to porządne telefon ale nigdy nie miałem w ręku. Jeśli reakcja dotykowego wyświetlacza byłaby na poziomie iP, to mógłbym się zastanowić. Ale jeśli będzie chociażby jak w N97 mini to dziękuje. Dlatego na następcę iPhone'a (chociaż mam zbyt duży sentyment do tego telefonu, żeby go sprzedać, więc pod młotek pewnie pójdzie E52 :P ) upatruje sobie E72 lub E75. Ale też za nim kupię, chciałbym każdego obmacać z każdej strony. :)

akbi 
I Love SPEEDway

Wysłany: 09-11-2010, 21:24   

Juiceman, proponuje zastosować folie ...tylko taką porządną specjalną dedykowaną do danego modelu za kilkadzieścia pln (np marki 3M) ... a nie za 5 pln do samodzielnego "dotnięcia" :)

[ Dodano: 09-11-2010, 21:25 ]
KowaliK napisał/a:
Akbi, masz ode mnie punkcik

dzięki :)

[ Dodano: 09-11-2010, 21:28 ]
KowaliK napisał/a:
Co do HTC - brałem pod uwagę, ale jakoś.. nie mogę się przekonać.

kończę "ujeżdżać" drugi model ... a mam już na oku następce ...który wejdzie na polski rynek na początku roku - szczerze polecam.

KowaliK napisał/a:
Jeśli reakcja dotykowego wyświetlacza byłaby na poziomie iP, to mógłbym się zastanowić.

na pewno nie jest gorsza :)

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Wysłany: 09-11-2010, 22:50   

W takim razie nie omieszkam przyjrzeć się im bliżej. :wink: E52 jest fajna, ale brakuje mi qwerty. :(

akbi 
I Love SPEEDway

Wysłany: 10-11-2010, 07:16   

KowaliK, w HTC z mechaniczna qwerty sa 2 modele:
1. Desire Z - z androidem (to nowy model, nie jestem pewny czy juz jest w sprzedazy w PL)
2. Touch PRO 2 (z tego wlasnie pisze obecny post :) ) - z windowsem 6.5 - i ten wlasnie model bedzie zastapiony na przelomie roku przez HTC 7 PRO, ktory bedzie juz na nowym windowsie 7

Odpowiedz do tematu