|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Gene 27-05-2009, 08:43 |
[3.2 DID] Radio |
Autor |
Wiadomość |
irzo
Forumowicz

Auto: Lancer X 1.8 CVT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-05-2009, 20:37 [3.2 DID] Radio
|
|
|
Witam.
Drodzy koledzy, mam pytanie odnośnie radia w Mitsubishi Pajero. Obecnie posiadam firmowe radio z CD. Jest na nim przycisk DISPLAY, który w innych miśkach przełącza ekran i pokazuje np. Średnie zużycie paliwa, w Pajero mi on kompletnie nie działa. Czy to jest normalne? Ogólnie doszedłem do wniosku, że takie same radia montują we wszystkich miśkach, więc nie wszystkie przyciski muszą działać. Na wyświetlaczu mam tylko takie informacje jak: Temp. na zewnątrz, Temp. klimy, data, godzina, RDS. Czy jest coś jeszcze w tych miśkach. Dodam jeszcze, że posiadam Pajero 3.2 DiD A/T, 2001.
Chciałem wymienić radio na jakieś z wyjściem pod odtwarzacz mp3 oraz bluetoothem, zdaję sobie sprawę, że jak podłączę niefirmowe radio, niektóre opcje nie będą wyświetlane na wyświetlaczu. Wydaje mi się, że jak podłączę inne radio, nie będzie tylko opcji RDS z w/w, czy mam rację? W serwisie mi powiedzieli, że mogą zniknąć informacje o temperaturze zewnętrznej i klimy, ale nie są pewni, wobec czego chcę się doradzić Was, może już ktoś się borykał z takim "problemem"?
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez Gene 27-05-2009, 08:44, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Sk00tie [Usunięty]
|
Wysłany: 20-05-2009, 22:20
|
|
|
Bardzo ciekawy temat, na szczęście w Pininie 2001 jest oddzielny hud na zegar/spalanie i temperaturę zewnętzrną plus kieszeń na radio jest wymienialna co wydaje mi się najbardziej logicznym zastosowaniem jeśli chodzi o preferencje użytkownika. Mogę tylko połączyć się z Tobą w bólu - ojciec ma Suzuki Jimmny 2006 ze stałą firmową tragedią która nie łyka nawet mp3, nie wspomnę o jakimkolwiek hudzie spalania czy temperatury co moim zdaniem jest podłym gwałtem na kliencie i jego wolności wyboru mediów. Kto wpada na takie pomysły w dobie dynamicznie rozwijających się technologii audio video ja nie rozumiem.
W tym miejscu wstawiam symbolicznego znicza [']. Dziękuję.
Wybacz, wiem że to żadna pomoc, tak już mam. ['] Tutaj symboliczna świeczka firmy "SelfOwned" |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 21-05-2009, 12:22
|
|
|
Irzo przycisk [DISP] w modelach z silnikiem diesel'a pokazuje tylko date. W benzyniakach ma duzo szersze zastosowanie bo zmienia tryby wyswietlania informacji: srednie zuzycie paliwa/zasieg/srednia predkac przejazdu. Srednie oznacza od ostatniego resetu.
Co pokazuje wyswietlacz w 3.2 DID - od lewej:
- Temperatura powietrza na zewnatrz samochodu. W lewym gornym rogu gdy temperatura spada ponizej 3 st C. pojawia sie komunikat o mozliwym oblodzeniu drogi.
- aktualny tryb pracy nawiewow
- data
- zegar cyfrowy
Co do wymiany radia. Stracisz informacje audio. Reszta moim zdaniem zostanie. Nie robilem tego w Pinine, ani w Wagonie ale moja opinie potwierdza czlowiek, ktory wiele razy modyfikowal systemy audio w Pajerkach. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
mielec
Nowy Forumowicz mielec
Auto: Pajero 3,2 DI-D
|
Wysłany: 30-06-2009, 21:26
|
|
|
W moim Miśku (3,2 DiD) zmieniłem radio fabryczne i jeżeli chodzi o wyświetlacz znikneły tylko informacje audio. Pozostałe: czujnik oblodzenia, wskaźnik temperatur, zegar i data pozostały i są widoczne. Jeśli zależy Ci na poprawie dźwięku to polecam wymianę głośników w przednich drzwiach, oryginalne to porażka. |
|
|
|
 |
voy
Forumowicz
Auto: Pajero III, 3,2 DiD 2002
|
Wysłany: 19-11-2010, 10:24
|
|
|
Odświeżę temat,
Czy do tego modelu da się zamontować niefabryczne radio 2din? Np takie: http://allegro.pl/pioneer...1307658599.html
Np, czy da się przerzucić panel od klimatyzacji na górę, ewentualnie wyświetlacz LCD w miejsce oryginalnego radia. Czy w któreś z tych miejsc będzie bez problemu pasować takie radio? |
|
|
|
 |
|
|