Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Letnie opony 18"
Autor Wiadomość
PiotrKw 
Forumowicz

Auto: nie Pajero3.2 Touareg3.0 Q74.2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-11-2010, 10:37   Letnie opony 18"

W zwiazku z tym , ze przy kupnie samochodu dostałem od poprzedniego właścieciela dwa komplety kół ( zimowe 16" i całkiem dobre Blizzaki 10mm bieznika) letnie Pirelli Scorpion na 18" i zostało z 5mm . Niestety szerokośc tych opon to 285 i.... jazda to tragedia . Po dziurach i koleinach samochód jest nieprzewidywalny. Stąd decyzja wymiany . W pierwszej chwili chciałem sprzedac razem z felgami i kupić felgi 16 " . Po przyjrzeniu się bliżej co za felgi posiadam ( Antera, klasa premium , z wentylem pod deklem śrub, felga kuta nie odlewana w stanie idealnym w cenie ...... duuuuużej :wink: ) postanowiłem kupić do nich letnie opony . I tu zaczęły sie schody. Generalnie to wszyscy sprzedawcy oferują Dunlop Grandtrek AT20 który ma dosyc kiepskie opinie( moze dlatego je maja :wink: ) Ja z wyboru chciałem Yokohama GEOLANDAR A/T-S ale jest to opona nieosiągalna w Europie ( tak twierdzą sprzedawcy)
Na oponeo.pl zaproponowano mi więc Toyo OPEN COUNTRY A/T . Czy ktos może coś powiedzieć o tej oponie ? W sieci jest wiele pozytywnych opini o Toyo ale mało o A/T.
Czy poczekać do wiosny i wtedy pojawi się wiecej modeli na rynku ???

Pozdrawiam Piotr

[ Dodano: 28-11-2010, 08:45 ]
No to odpowiedziałem sobie sam na pytanie :wink: . Czekam do wiosny, Rzeczywiście u oponiarzy straszna posucha jeżeli chodzi o opony letnie. Dzwoniłem do polskiego dystrybutora Toyo . Ma jedną ( powtórzę - JEDNĄ !!! :mrgreen: ) opone Open Country A/T w tym rozmiarze. Za to pełno jest Grandteków AT20. Każdy nimi dysponujei kazdy poleca. Niech wiec sobie jeszcze troche poleżą. :wink:

Pozdrawiam Piotr

Odpowiedz do tematu