Prośba do MitsuManiaków z Trójmiasta |
Autor |
Wiadomość |
kuzi [Usunięty]
|
Wysłany: 01-12-2010, 10:59 Prośba do MitsuManiaków z Trójmiasta
|
|
|
Drodzy pomorscy Mitsumaniacy!
Mam sprawę – prośbę. Mam zamiar "przygarnąć" używane opony do Galanta Krzyżaka. Jednak z powodu braku czasu nie ma szans na wysyłkę. Co więcej – opony są na felgach i trzeba je ściągnąć (podobno niedaleko swojego miejsca zamieszkania ma zakład ogumienia). Po obliczeniu kosztów dojazdu z Bytomia do Gdańska złapałem się za głowę – 311 zł. Do tego dochodzi czas dojazdu – przynajmniej 10h w jedną stronę, biorąc pod uwagę warunki na drogach… Stąd moje poszukiwanie osoby, która mogłaby mi pomóc.
Jakiej pomocy potrzebuję? Trzeba byłoby podskoczyć do Krzyżaka, zabrać koła do wulkanizatora, ściągnąć opony z felg, oddać Krzyżakowi felgi i opony wysłać (albo w dwóch paczkach pocztą polską – mają ograniczenia do 30kg / paczka, albo kurierem jedną paczką). Oczywiście koszt zdjęcia opon i wysyłka leży po mojej stronie. Potrzebuję po prostu osoby, która mogłaby się tym zając na miejscu.
Będę baaaaaaaaaaaardzo wdzięczny. |
|
|
|
 |
Silverrr
Mitsumaniak Jackdaw

Auto: Lancer SB 2008 1.8 Invite
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-12-2010, 08:38
|
|
|
Ja dzisiaj do godziny 14 muszę być w Gdańsku. Potem jestem wolny. Widzę, że Krzyżak miejsce zamieszkania ma "okolice Gdańska" więc mogę podbić do niego. Tylko nie mam do niego kontaktu. |
_________________ Zwycięzca konkursu "Parkowanie L200 na kopertę" - VIII Zlot Mitsumaniaków - Wilkasy 2010. 24 sekundy
 |
|
|
|
 |
sebekColt97
Mitsumaniak
Auto: -
|
Wysłany: 02-12-2010, 09:42
|
|
|
kuzi, napewno ktoś ci pomoże z transportem opon, gdyby to było rok temu jak mieszkałem w GD to bym ci je sam przywiózł bo na święta jechałem do rodziny, ale teraz jak ci pisałem musisz na forum popytać, a napewno ktoś znajdzie czas i wyśle. |
_________________ na forum od 2007r. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24326 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 02-12-2010, 11:36
|
|
|
ztcw to już się pewien osobnik zadeklarował |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
|
Wysłany: 02-12-2010, 17:15
|
|
|
Ofkors |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
Kibloo
mod L200 pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
|
Wysłany: 08-12-2010, 19:24
|
|
|
jeśli jeszcze nie zostały wysłane to ja jade w poniedziałek do pszczyny, i moge podrzucić w pobliże |
_________________ "Dzisiaj jest owe jutro, o które martwiliśmy sie wczoraj i wszystko jest w porządku" [cytat]
Żabol pozdrawia!!!
 |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

|
Wysłany: 08-12-2010, 19:33
|
|
|
Kibloo, zgłosiłem się na ochotnika i powiedziałem, że załatwię sprawę. Ale obecnie pracuję codziennie do 19 i nie mam za bardzo czasu teraz. Ale w wolnej chwili załatwię to.
Decyzja należy do Ciebie |
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
Kibloo
mod L200 pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
|
Wysłany: 08-12-2010, 20:34
|
|
|
akcja jest taka, ja nie bedę miał czasu bawic sie w zdejmowanie opon, jedynie moge odebrac zdjęte opony i zawieśc je do Pszczyny lub Żor (czyli 30 km od bytomia) więc odpada koszt poczty. Jeśli zdejmiesz opony i zostawisz je u Krzyżaka, to w weekend podjadę i je zabiorę.
Niestety fizycznie nie jestem w stanie zająć sie zdejmowanie opon, bo chwilowo (do piatku) siedze w żorach i wracam dopiero na weekend.
Czyli tyle moge zrobić...
pozdro |
_________________ "Dzisiaj jest owe jutro, o które martwiliśmy sie wczoraj i wszystko jest w porządku" [cytat]
Żabol pozdrawia!!!
 |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

|
Wysłany: 08-12-2010, 20:46
|
|
|
Kibloo, a ja w poniedziałek zacząłem pracę i kończę codziennie późno wieczorem
W przyszłym tygodniu będę miał jeden luzu to podjadę je ściągnąć |
 |
|
|
|
 |
|