|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[II 2.0 DID] Profesjonalizm wroclawskiego ASO - pyrkanie w k |
Autor |
Wiadomość |
dab
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 917 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 07-12-2010, 10:39 [II 2.0 DID] Profesjonalizm wroclawskiego ASO - pyrkanie w k
|
|
|
Chcialem sie podzielic z Wami pewna ciekawostka z pogranicza partactwa i amatorszczyzny.
Cos zaczelo mi "popierdywac" jakby z przodu u podszybia - glownie gdy jedzie sie na niskich biegach i traktor wzbudza wibracje
dzwonie do ASO zeby podjechac i zeby sprawdzili co to moze byc, moze sie jakas srubka poluzowala itp?
A gosc mi na to, ze tak przyjechac to sobie nie moge bo to nie ma sensu, tylko od razu chce abym zostawil na caly dzien auto to mi rozbiora caly dashboard i posprawdzaja co trzeba ?!?!?! Ja mu mowie, ze moze na poczatek wystarczy krotka jazda probna, mechanik zobaczy, moze to nie pyrka z przodu tylko gdzie indziej i moze by sie od razu na szybko udalo zdiagnozowac problem. no ale gosciu uparty i argunemtuje, ze to bez sensu i ze chce auto rozebrac...
No rece mi opadly. toz to qrde nie klocki LEGO zeby rozkladac i skladac i przy okazji moze cos sie ujawni...
Pewnie jakby mi caly przod rozkrecili i potem poskladali to zamiast jednego "pierdzenia" mialbym tuzin trzaskow i piskow po niedokladnym montazu.....
No i jak tu robic cokolwiek u nich..no jak???
no chyba, ze sie myle i nie mam racji to wyprowadzcie mnie z bledu.. !? (ale w poprzenim aucie jak zglaszalem podobne dolegliwosci to zabierali sie do roboty zgodnie z tym co ja sugerowalem..i na ogol potrafili zdiagnozowac miejsce dziwnego odglosu bez rozbiorki calego auta |
_________________ Pozdrawiam
dab
 |
|
|
|
 |
Grzesq
Forumowicz

Auto: Ford Mondeo MK4 2.0 TDCI
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Lut 2010 Posty: 290 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 07-12-2010, 12:30 Re: Profesjonalizm wroclawskiego ASO - pyrkanie w k
|
|
|
Chyba, nie pozostaje Ci nic innego jak zmiana ASO na inne, bo chyba ci o których piszesz są niereformowalni. Swoją drogą też bym obawiał się rozbierania przodu i dopiero szukania przyczyny |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 07-12-2010, 12:41
|
|
|
dab napisał/a: | Chcialem sie podzielic z Wami pewna ciekawostka z pogranicza partactwa i amatorszczyzny.
Cos zaczelo mi "popierdywac" jakby z przodu u podszybia - glownie gdy jedzie sie na niskich biegach i traktor wzbudza wibracje
dzwonie do ASO zeby podjechac i zeby sprawdzili co to moze byc, moze sie jakas srubka poluzowala itp? |
Obawiam się że mieli chyba rację że trzeba rozebrać deskę jeśli trzeszczy ci spod podszybia. ialem to samo ale sprawe załatwiła przy okazji wymiana przedniej szyby na gwarancji. Chodzi o to z izolacji między sybą a deską rozdzielczą (taka czarna pianka) z czasem puszcza klej i ta pianka się przesuwa, skutkując lekkimi trzaskami wlaśnie z tego rejonu. Bez demontażu deski bedzie chyba trudno się tam dostac żeby to poprawić. Nowa szyba która mi wstawili z powodu awarii wiązki podgrzewania wycieraczek, ma teraz tą uszcelkę na calej długości podszybia. Wczesniej bylo to tylko punktowe rozwiązanie. |
Dominik |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

|
Wysłany: 07-12-2010, 13:41
|
|
|
wiesz, moze i masz racje mits00u ale mi chodzi o to ze moze warto zanim sie rozbabrze pol auta przejechac sie i odsluchac..a wlasnie przed tym sie tak wzbraniali...nic tylko od razu zostawic i rozbiorka....
wiesz, mechanicy (dobrzy) znaja ten model i sa w stanie wiele rzeczy wylapac bez dmolowania bryki...jednak niesety takich w tym ASO nie ma... przekonuje sie o tym kolejny raz
[ Dodano: 07-12-2010, 13:45 ]
Grzesq napisał/a: | Chyba, nie pozostaje Ci nic innego jak zmiana ASO na inne, bo chyba ci o których piszesz są niereformowalni. Swoją drogą też bym obawiał się rozbierania przodu i dopiero szukania przyczyny |
dlatego tez przewaznei jezdze do "pobliskiego" Kalisza...tam jest inny Swiat (celowo i z naciskiem z duzej litery)
yslalem, jednak ze z taka pierdulka sa w stanie sobie poradzic a przynajmniej profesjonalnie zaczac ten temat...
Jedno mnie zastanawia...mimo ich kiepskiej jakosci uslug..maja straszne "korki" - najblizsze terminy dopiero od 3 tygodni w zwyz!!!!
a pracuja tez nie cala dobe tylko do 18:00 !!! PARANOJA, ktory serwis pracuje jedynie do tej godziny???? Przewaznie chyba robia do 20:00
(a jak chwialem w sobote to w sobote niestety osob zajmujacych sie takimi sprawami nie ma....no comments)
Ot, profesjonalna, autoryzowana stacja obslugi |
dab
 |
|
|
|
 |
jmgmotocykle
Forumowicz marcin78
Auto: outlander 2.2 156ps
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 353 Skąd: oleśnica
|
Wysłany: 10-12-2010, 20:04
|
|
|
temat juz kilka razy powielany - ale mają oddanych symaptyków!!!! - kaliski auto-lis do którego oboje "dab" jeżdzimy jest wielkim fanem tych partaczy - dzieki temu auto-lis maja duuużżżo klientów z wrocka i okolic -asv to kompletna klapa, ceny kosmiczne... jeszcze ostatnio nerki spadły mi z wielkim hukiem jak przeczytałem że dolnoślaskie mitsumaniaki wręczyli jakies wyróżnienie tym paprokom.... normalnie max dupowazeliniarstwo - tylko w imie czego!!!! wogóle się nie uczą , mimo pełnej krytyki wokół, są niereformowalni ,wielokrotnie nie przeszkoleni z zakresu serwisowanych pojazdów - jedyne co dobego słyszałem to to że dobrze kolesiowi zrobili 7 letnią carisme - i chyba tylko takie zabytki powinni naprawiać... |
_________________ Proste są dla szybkich aut, zakręty - dla szybkich kierowców |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-12-2010, 09:50
|
|
|
Szczytem bezczslnosci ze strony ASO z Wrocka jest tez fakt odnotowania wykonanej uslugi w moim aucie - akcji serwisowej polegajacej na zabezpieczeniu zawiasow tylnej klapy!!
Na pierwszym przegladzie wyszlo ze to ma byc zrobione, odnotowali to ze trzeba zrobic i sie mielismy umowic na termin. Na termin sie umowilem padal deszcz i powiedizeli ze akcji nie zrobia, bo deszcz wszystko rozpusci (pomijam fakt ze znow chcieli auto wziasc na caly dzien a o sobocie nie bylo mowy!
Temat olalem i przy okazji kolejnego prszegladu, ktory wykonalem za twoja zreszta rada w Kaliszu, zabezpieczyli mi te zawiasy - szybko i sprawnie.
Jednak byl wlasnie maly problem bo w systemie im wywalalo, ze taka akcja zostala juz u mnie wykonana!!! Po prostu wroclawskie ASO sobie klepnelo ja w swoim systemie zakladajac z gory, ze zrobie to wylacznie u nich! he he..zalosne Kase pewnie za to od MMC dostali...to jest to co lubia najbardziej..kasa...a w zamian...tylko dobra kawa gratisssss |
dab
 |
|
|
|
 |
|
|