Przesunięty przez: zbyszekm2 05-12-2010, 16:32 |
[PajeroIII] CD/LOCK nie świeci |
Autor |
Wiadomość |
VG
Forumowicz
Auto: 2x Outek 2.0/2.2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-12-2010, 15:33 [PajeroIII] CD/LOCK nie świeci
|
|
|
w związku z ciężkimi warunkami śniegowymi zacząłem wykorzystywać tryb 4HLC/4LLC i zauważyłem ze napędy mrygaja i po chwili palą się już wszystkie koła ale nie pali się kontrolka C/D LOCK. Dodam że mam jeszcze RD/Lock i to też działa ok (mryga i po chwili zapala sie na stałe). Chyba że trzeba to jakoś dodatkowo włączyć.
Co może być objawem nie włączania się tego C/D Lock ? |
|
|
|
 |
butyński [Usunięty]
|
Wysłany: 05-12-2010, 23:42
|
|
|
Sprawdź czy nie spalona żaróweczka . |
|
|
|
 |
gildor
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long '01
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Lut 2010 Posty: 156 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 06-12-2010, 15:41 Re: [PajeroIII] CD/LOCK nie świeci
|
|
|
VG napisał/a: | w związku z ciężkimi warunkami śniegowymi zacząłem wykorzystywać tryb 4HLC/4LLC i zauważyłem ze napędy mrygaja i po chwili palą się już wszystkie koła ale nie pali się kontrolka C/D LOCK.
Co może być objawem nie włączania się tego C/D Lock ? |
a świeci przy self teście? jak przekręcisz kulczyk przed odpaleniem zapłonu. powinny świecić wszystkie od napędów. no, może z wyjątkiem RD
jak nie świeci, to zmień żaróweczkę. |
|
|
|
 |
VG
Forumowicz
Auto: 2x Outek 2.0/2.2
|
Wysłany: 07-12-2010, 21:29
|
|
|
a jak się do niej dobrać ? i jaka to żaróweczka zebym nie jezdzil z rozbebeszonymi zegarami |
|
|
|
 |
gildor
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long '01
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Lut 2010 Posty: 156 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 07-12-2010, 21:43
|
|
|
VG napisał/a: | a jak się do niej dobrać ? i jaka to żaróweczka zebym nie jezdzil z rozbebeszonymi zegarami |
mozesz kupic w ASO za 17pln. ktos gdzies podawal link do sklepu, ale nie wiem czy z przesyłką bedzie dużo taniej, chyba ze kupisz garść na zapas
a dobierzesz sie rozbierajac zegary. dwie śrubki i ramka na wcisk na zatrzaskach. musisz ostrożnie wyciagać, bo zatrzaski łatwo penc wyciagaj tak jak siedzą. nie przechylaj góra dół. |
|
|
|
 |
|