Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: zbyszekm2
05-12-2010, 16:32
[PajeroIII] CD/LOCK nie świeci
Autor Wiadomość
VG 
Forumowicz

Auto: 2x Outek 2.0/2.2
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 05-12-2010, 15:33   [PajeroIII] CD/LOCK nie świeci

w związku z ciężkimi warunkami śniegowymi zacząłem wykorzystywać tryb 4HLC/4LLC i zauważyłem ze napędy mrygaja i po chwili palą się już wszystkie koła ale nie pali się kontrolka C/D LOCK. Dodam że mam jeszcze RD/Lock i to też działa ok (mryga i po chwili zapala sie na stałe). Chyba że trzeba to jakoś dodatkowo włączyć.
Co może być objawem nie włączania się tego C/D Lock ?

butyński
[Usunięty]

Wysłany: 05-12-2010, 23:42   

Sprawdź czy nie spalona żaróweczka .

gildor 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long '01
Wysłany: 06-12-2010, 15:41   Re: [PajeroIII] CD/LOCK nie świeci

VG napisał/a:
w związku z ciężkimi warunkami śniegowymi zacząłem wykorzystywać tryb 4HLC/4LLC i zauważyłem ze napędy mrygaja i po chwili palą się już wszystkie koła ale nie pali się kontrolka C/D LOCK.
Co może być objawem nie włączania się tego C/D Lock ?

a świeci przy self teście? jak przekręcisz kulczyk przed odpaleniem zapłonu. powinny świecić wszystkie od napędów. no, może z wyjątkiem RD
jak nie świeci, to zmień żaróweczkę.

VG 
Forumowicz

Auto: 2x Outek 2.0/2.2
Wysłany: 07-12-2010, 21:29   

a jak się do niej dobrać ? i jaka to żaróweczka zebym nie jezdzil z rozbebeszonymi zegarami :)

gildor 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long '01
Wysłany: 07-12-2010, 21:43   

VG napisał/a:
a jak się do niej dobrać ? i jaka to żaróweczka zebym nie jezdzil z rozbebeszonymi zegarami :)

mozesz kupic w ASO za 17pln. ktos gdzies podawal link do sklepu, ale nie wiem czy z przesyłką bedzie dużo taniej, chyba ze kupisz garść na zapas :)

a dobierzesz sie rozbierajac zegary. dwie śrubki i ramka na wcisk na zatrzaskach. musisz ostrożnie wyciagać, bo zatrzaski łatwo penc :) wyciagaj tak jak siedzą. nie przechylaj góra dół.

Odpowiedz do tematu