[3.2 DID] przymarzające wycieraczki |
Autor |
Wiadomość |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 04-12-2010, 18:42
|
|
|
gildor napisał/a: | no ok, dzięki. używasz? używałeś? dla mnie jak na razie to tylko hasło. | dla mnie też hasło i chyba tak pozostanie bo mogę w terenie pogubić kabelki w którymś Fordzie było fajne rozwiązanie->> spirala grzewcza na przedniej szybie tak jak na tylnej tyle ze dużo cieńsze kabelki zatopione.Mam założone wycieraczki o bardzo podobnej konstrukcji tyle że nie podgrzewane. Żadnych dodatkowych "zawiasów" które lubią zimą się blokować i stąd nie pomaga ful grzanie przedniej szyby. Ten typ wycieraczek kupiłem 2 lata temu więc wyprzedzając ????? Twoje pytanie nie pamiętam co/jak/gdzie |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
gildor
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long '01
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Lut 2010 Posty: 156 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 04-12-2010, 19:02
|
|
|
jawaldek napisał/a: | dla mnie też hasło i chyba tak pozostanie bo mogę w terenie pogubić kabelki w którymś Fordzie było fajne rozwiązanie->> spirala grzewcza na przedniej szybie tak jak na tylnej tyle ze dużo cieńsze kabelki zatopione. |
do focusa co najmniej tak robili już 10 lat temu. po prostu podgrzewana szyba. do prawie każdego auta można dokupić w opcji teraz.
jawaldek napisał/a: | Mam założone wycieraczki o bardzo podobnej konstrukcji tyle że nie podgrzewane. Żadnych dodatkowych "zawiasów" które lubią zimą się blokować i stąd nie pomaga ful grzanie przedniej szyby. Ten typ wycieraczek kupiłem 2 lata temu więc wyprzedzając ????? Twoje pytanie nie pamiętam co/jak/gdzie |
też takie miałem, ale się skończyły. może faktycznie do nich wrócę. to są wycieraczki jakie montuje chociażby VW u siebie defaultowo
http://motoallegro.pl/pla...1339850184.html |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 04-12-2010, 21:12
|
|
|
No właśnie takie mam zamontowane Aby do wiosny i to tak na początku zimy |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
watcher79
Mitsumaniak

Auto: Pajero 3,2 DID V78
|
Wysłany: 05-12-2010, 11:45
|
|
|
Ja nie widze problemu... Jak już odmarzną po rozgrzaniu silnika i ogrzaniu szyby to nigdy mi się nie zdarzyło żeby znów zamarzły, np w trasie. Fakt że na rozgrzanie bestii potrzeba więcej czasu niż plaskacza, więc w drodze do sklepu zwykle są zamrożone, ale przy dłuższych dystansach nie miałem z tym problemu. Dobry, zimowy płyn do spryskiwaczy i problemu nie ma |
_________________ Pajero '01 - 3,2 DID, automat (V78)
Galant '98 - 2,5 V6 24V, EA5A - SPRZEDANY
 |
|
|
|
 |
gildor
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long '01
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Lut 2010 Posty: 156 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 06-12-2010, 15:38
|
|
|
watcher79 napisał/a: | Ja nie widze problemu... Jak już odmarzną po rozgrzaniu silnika i ogrzaniu szyby to nigdy mi się nie zdarzyło żeby znów zamarzły, np w trasie. |
hmm... widać rzadko stoisz w korkach gdy pada mokry śnieg i jest temp na minusie ale niewielkim |
|
|
|
 |
cfc
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 3,5 GDI '01
|
Wysłany: 08-12-2010, 19:30
|
|
|
A ja jak jest mróz, to stosuję odmrażacz do szyb. Dwa psiknięcia, nawiew na szybę i zanim oblecę szczotką szyby boczne można działać wycieraczkami. Potem już mi nie zamarzają.
Pozdrawiam
marioo |
|
|
|
 |
|