Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[3.2 DID] przymarzające wycieraczki
Autor Wiadomość
jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-12-2010, 18:42   

gildor napisał/a:
no ok, dzięki. używasz? używałeś? dla mnie jak na razie to tylko hasło.
dla mnie też hasło i chyba tak pozostanie bo mogę w terenie pogubić kabelki :mrgreen: w którymś Fordzie było fajne rozwiązanie->> spirala grzewcza na przedniej szybie tak jak na tylnej tyle ze dużo cieńsze kabelki zatopione.Mam założone wycieraczki o bardzo podobnej konstrukcji tyle że nie podgrzewane. Żadnych dodatkowych "zawiasów" które lubią zimą się blokować i stąd nie pomaga ful grzanie przedniej szyby. Ten typ wycieraczek kupiłem 2 lata temu więc wyprzedzając ????? Twoje pytanie nie pamiętam co/jak/gdzie :mrgreen:

gildor 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long '01
Wysłany: 04-12-2010, 19:02   

jawaldek napisał/a:
dla mnie też hasło i chyba tak pozostanie bo mogę w terenie pogubić kabelki :mrgreen: w którymś Fordzie było fajne rozwiązanie->> spirala grzewcza na przedniej szybie tak jak na tylnej tyle ze dużo cieńsze kabelki zatopione.

do focusa co najmniej tak robili już 10 lat temu. po prostu podgrzewana szyba. do prawie każdego auta można dokupić w opcji teraz.

jawaldek napisał/a:
Mam założone wycieraczki o bardzo podobnej konstrukcji tyle że nie podgrzewane. Żadnych dodatkowych "zawiasów" które lubią zimą się blokować i stąd nie pomaga ful grzanie przedniej szyby. Ten typ wycieraczek kupiłem 2 lata temu więc wyprzedzając ????? Twoje pytanie nie pamiętam co/jak/gdzie :mrgreen:

też takie miałem, ale się skończyły. może faktycznie do nich wrócę. to są wycieraczki jakie montuje chociażby VW u siebie defaultowo
http://motoallegro.pl/pla...1339850184.html

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 04-12-2010, 21:12   

No właśnie takie mam zamontowane :mrgreen: Aby do wiosny :wink: i to tak na początku zimy :wink: :lol: :roll:

watcher79 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 3,2 DID V78
Wysłany: 05-12-2010, 11:45   

Ja nie widze problemu... Jak już odmarzną po rozgrzaniu silnika i ogrzaniu szyby to nigdy mi się nie zdarzyło żeby znów zamarzły, np w trasie. Fakt że na rozgrzanie bestii potrzeba więcej czasu niż plaskacza, więc w drodze do sklepu zwykle są zamrożone, ale przy dłuższych dystansach nie miałem z tym problemu. Dobry, zimowy płyn do spryskiwaczy i problemu nie ma :)

Galant '98 - 2,5 V6 24V, EA5A - SPRZEDANY

gildor 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long '01
Wysłany: 06-12-2010, 15:38   

watcher79 napisał/a:
Ja nie widze problemu... Jak już odmarzną po rozgrzaniu silnika i ogrzaniu szyby to nigdy mi się nie zdarzyło żeby znów zamarzły, np w trasie.

hmm... widać rzadko stoisz w korkach gdy pada mokry śnieg i jest temp na minusie ale niewielkim :)

cfc 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 3,5 GDI '01
Wysłany: 08-12-2010, 19:30   

A ja jak jest mróz, to stosuję odmrażacz do szyb. Dwa psiknięcia, nawiew na szybę i zanim oblecę szczotką szyby boczne można działać wycieraczkami. Potem już mi nie zamarzają.

Pozdrawiam
marioo

Odpowiedz do tematu