Galaxy S i wizytówki.... |
Autor |
Wiadomość |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 09-12-2010, 22:51 Galaxy S i wizytówki....
|
|
|
Kochani,
Stałem się posiadaczem Samsunga Glaxy S (i dobrze mi tak....) Po pierwsze nie wiem jak się tego złoma obsługuje bo to padalec nieintuicyjny jak mało który ale mój główny problem to wysyłanie i odbieranie wizytówek....Jak to zrobić?
Z góry dzięki |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 10-12-2010, 00:25
|
|
|
Jackie napisał/a: | Samsunga Glaxy S | Gratulacje. Android to w tej chwili najlepszy system na telefony komórkowe.
Jackie napisał/a: | Po pierwsze nie wiem jak się tego złoma obsługuje bo to padalec nieintuicyjny jak mało który | Jak przesiadasz się z 'guzikowego' to po tygodniu będzie wszystko ok. Ja też narzekałem.
Jackie napisał/a: | wysyłanie i odbieranie wizytówek....Jak to zrobić | Wchodzisz Menu > Kontakty > Dany kontakt który chcesz wysłać > Prawy przycisk i wybierasz 'Wyślij wizytówkę przez'.
W razie pytań wal jak w dym |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
bravo99
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6GLX 1998r 5d
|
Wysłany: 10-12-2010, 00:28
|
|
|
u mnie na Spice:
wchodzisz na kontakt, a pozniej naciskasz guzik MENU i wybierasz opcje 'udostepnij' |
|
|
|
 |
Jackie

|
Wysłany: 10-12-2010, 13:33
|
|
|
londolut napisał/a: | Gratulacje. Android to w tej chwili najlepszy system na telefony komórkowe. |
Eee...tak? Bo wiesz, ten śmieć przy SE C905 nawet nie stał Ten system to porażka a Galaxy to nie telefon ale zabawka do internetu
londolut napisał/a: | Jak przesiadasz się z 'guzikowego' to po tygodniu będzie wszystko ok. Ja też narzekałem. |
No ja to mało kumaty jestem więc po 2 tygodniach nadal psioczę
londolut napisał/a: | Wchodzisz Menu > Kontakty > Dany kontakt który chcesz wysłać > Prawy przycisk i wybierasz 'Wyślij wizytówkę przez'. |
To już wiem ale problem jest gdzie indziej - wysyła mi to jako format vcf, nie do zapisania przez kogokolwiek innego (SE, Nokia czy IP4) podobnie jest z odbieraniem. Nie ukrywam, że to jest cholernie ważny parametr dla mnie....
Podsumowując: diabli nadali mi tego rzęcha, gadżet a nie telefon, zabawka dla licealisty a nie urządzenie do pracy....Nic mnie tak nie wpienia jak własna głupota....
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

|
Wysłany: 10-12-2010, 14:06
|
|
|
Jackie napisał/a: | ten śmieć przy SE C905 nawet nie stał | Niby tak, ale o C905 tak mało wiesz
Co do VCF - IP4 nie skomentuję bo ten badziew nie jest kompatybilny z niczym co nie jest oflagowane 'japkiem'
Nokia - importowałem u siebie z E51 na Galaxy3 - całą książkę bez kombinowania. W Nokii zaznacz wszystko i wyślij via BT. Wysyłając kontakt czy to z numerem czy, dodatkowo, z mailem, datą urodzin itd na Nokię i SE też nie mam problemu (test na E51 i K770). Oba modele obsługują VCF bez zająknięcia. Nie używam do tego zewnętrznego softu tylko oprogramowania zainstalowanego oryginalnie na Galaxy3. |
 |
|
|
|
 |
Jackie

|
Wysłany: 10-12-2010, 14:21
|
|
|
londolut napisał/a: | ale o C905 tak mało wiesz |
Miałem go przez 1,5 roku więc coś wiem.
Mi nie chodzi o import kontaktów między telefonami ale o wysłanie smsem wizytówki kontaktu (jak w SE lub Nokii)
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

|
Wysłany: 10-12-2010, 14:36
|
|
|
Jackie, sprawdzę via SMS za parę godzin i dam cynk. |
 |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 10-12-2010, 16:22
|
|
|
Jackie napisał/a: | Eee...tak? Bo wiesz, ten śmieć przy SE C905 nawet nie stał Ten system to porażka a Galaxy to nie telefon ale zabawka do internetu |
nie grzesz... |
|
|
|
 |
Jackie

|
Wysłany: 10-12-2010, 17:40
|
|
|
deenbe napisał/a: | nie grzesz... |
A czym? Znaczy ja grzech to jakoś tak inaczej, czy też przyjemniej widzę a tu?
Miałem już dużo telefonów i w kategorii TELEFON (a nie gadżet) ten jest najgorszy (nawet Nokia E66 jest lepsza). Serio, serio
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 10-12-2010, 17:59
|
|
|
symbian sie nie umywa do androida. Moze jak go poznasz bardziej to sie przekonasz |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

|
Wysłany: 11-12-2010, 15:24
|
|
|
Jackie napisał/a: | wysłanie smsem wizytówki kontaktu (jak w SE lub Nokii) | Wszystko działa bez problemu. Sprawdzone na Nokii 5230i i SE K510. Zapisuje wizytówki wysłane via SMS. VCF jest standardem więc musi działać Nie ma wyjścia.
Jackie napisał/a: | Miałem go przez 1,5 roku więc coś wiem. | Serwisowałem to więc chyba wiem więcej |
 |
|
|
|
 |
Jackie

|
Wysłany: 11-12-2010, 22:21
|
|
|
londolut napisał/a: | Wszystko działa bez problemu. |
No to u mnie nie działa...Wysyła sms z plikiem vcf i jest nie do odbioru przez innego odbiorcę...
londolut napisał/a: | Serwisowałem to więc chyba wiem więcej |
No nie będę się licytował ale jako użytkownik twierdzę, że jest to najlepszy telefon jaki miałem (a kilka ich było )
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

|
Wysłany: 12-12-2010, 14:24
|
|
|
Jackie, pokombinuj z jakimś prymitywnym telefonem (bez OS`a) bo to musi działać. Niestety do Białego mam trochę daleko, żeby ci udowodnić, że się da
Zobacz jeszcze, czy ktoś komu wysyłasz VCF`a ma włączoną transmisję danych bo SMS z załącznikiem przekształcany jest przez Androida w MMSa. |
 |
|
|
|
 |
Luk
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Pomógł: 26 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Posty: 1733 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 12-12-2010, 20:00
|
|
|
Jackie, vcf przesyła się jako plik-załącznik w mms-sie. Jak znajomy wysyłał mi kontakt z Galaxy S, to u mnie na WM 6.5 trzeba było najpierw załącznik zapisać w pamięci (jako plik) a później go uruchomić - wtedy instalował się jako kontakt. Podobnie było z innych telefonów. Problem może być w tym, że osoba odbierająca kontakt spodziewa się wiadomości typu "wizytówka" a nie mms-a z załącznikiem.
Jak zauważyłem jest teraz tendencja do "unifikacji" wiadomości, np. u mnie nie ma osobno SMS, czy MMS, jest po prostu "wiadomość". Standardowo SMS, a jak dodasz załącznik, to robi się MMS |
|
|
|
 |
Jackie

|
Wysłany: 13-12-2010, 13:10
|
|
|
londolut napisał/a: | Zobacz jeszcze, czy ktoś komu wysyłasz VCF`a ma włączoną transmisję danych bo SMS z załącznikiem przekształcany jest przez Androida w MMSa. |
No właśnie na to wpadłem. Czy jest możliwość włączenia mu wysyłki via sms a nie mms? Nie wiem, kto ma włączoną transmisję czegoś tam więc telefon na chwilę obecną jest mało przydatny....
Luk napisał/a: | Standardowo SMS, a jak dodasz załącznik, to robi się MMS | o to to...
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
|
|
|
 |
|