MSS 2002r zapalniczka a stacyjka |
Autor |
Wiadomość |
siwy113
Forumowicz
Auto: mitsubishi space star
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Wrz 2010 Posty: 82 Skąd: Węgorzyno
|
Wysłany: 13-12-2010, 16:28 MSS 2002r zapalniczka a stacyjka
|
|
|
witam oczywiście przeglądałem w szukaj i znalazłem dużo ciekawych rzeczy ale ja chcę odłączyć zapalniczkę od stacyjki by nadal działała kiedy kluczyk jest poza stacyjką może ktoś to już robił i wie jak to ugryźć. pozdrawiam |
|
|
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Wrz 2009 Posty: 819 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 14-12-2010, 11:29
|
|
|
Pociągnąć przewód bezpośrednio z aku. Albo wynaleźć pod deską który ma cały czas napięcie. |
_________________ Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy.
 |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 17-12-2010, 08:11
|
|
|
drtymf napisał/a: | Pociągnąć przewód bezpośrednio z aku. Albo wynaleźć pod deską który ma cały czas napięcie. | Nie radzę. Zwróć uwagę jaki amperaż ma bezpiecznik od zapalniczki. Jak podłączysz pod kompa to możesz sobie biedy napytać. Stały plus ma na pewno podtrzymanie pamięci w radiu, ale radzę sprawdzić jaki to ma bezpiecznik i zastosować dodatkowy tuż przed zapalniczką o wartości równej lub mniejszej niż ten na którym mamy plus. |
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-12-2010, 08:23
|
|
|
cns80 napisał/a: | ale radzę sprawdzić jaki to ma bezpiecznik i zastosować dodatkowy tuż przed zapalniczką o wartości równej lub mniejszej niż ten na którym mamy plus. |
Też mi o to chodziło. Przed zapalniczką powinien zawsze być bezpiecznik inaczej można spalić misia. |
 |
|
|
|
 |
siwy113
Forumowicz
Auto: mitsubishi space star
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Wrz 2010 Posty: 82 Skąd: Węgorzyno
|
Wysłany: 21-12-2010, 11:37
|
|
|
Kurcza nie wiedziałem że to takie zawiłe z tym bezpiecznikiem nie wiem czy się za to zabierać. a jak bym pociągną przewody prosto z akum. i dał na plusie bezpiecznik czy to będzie bezpieczne rozwiązanie czy nie stanie mi w ogniu? |
|
|
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

|
Wysłany: 21-12-2010, 15:09
|
|
|
Jeśli dasz bezpiecznik to nie powinno się nic stać. Bezpiecznik powinien być o takiej wartości jak ma oryginalna zapalniczka . No i przewód musi być takiego samego przekroju jak ten od zapalniczki oryginalnej. Inaczej bezpiecznik się nie spali przy przeciążeniu ale jeśli dasz przewód o mniejszej średnicy może się rozgrzać i on spowodować zapłon. |
 |
|
|
|
 |
|