SEIWA proszę o opinie |
Autor |
Wiadomość |
old [Usunięty]
|
Wysłany: 27-09-2006, 21:23 SEIWA proszę o opinie
|
|
|
co sądzicie o kabelkach zapłonowych seiwa?czy ja mam pecha i trafiłem na trefne może rzeczywiście tamdeta?założyłem nowiutkie i lipa mają przebicie takie gromy walą na masę że aż jasno pod machą? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 28-09-2006, 08:04
|
|
|
Ja sądzę że wymagają natychmiastowej wymiany... |
Just think...
. |
|
|
|
 |
old [Usunięty]
|
Wysłany: 28-09-2006, 13:48
|
|
|
wymieniłem na KAGERA lata jak złoto.zupełnie inny materiał nie polecam nikomu seiwy |
|
|
|
 |
Kristo [Usunięty]
|
Wysłany: 20-10-2006, 23:25
|
|
|
Z czystym sumieniem polecam kable Sentecha. Dobre a tanie, a poprzednie jakie miałem były niby japońskie a po pół roku gubiły iskrę. |
|
|
|
 |
pc [Usunięty]
|
Wysłany: 21-10-2006, 12:10
|
|
|
old napisał/a: | wymieniłem na KAGERA lata jak złoto.zupełnie inny materiał nie polecam nikomu seiwy |
Właśnie... wymiana. Chciałbym wymienić Świece i kable, ale nie wiem jak się do tego zabrać.
Sprzęt mam, al nie wiem jak się dostać do świec z tyłu silnika.
te 3 z produ bez problemu.
Masz jakąs metodę na te z tyłu? |
|
|
|
 |
adams12 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-10-2006, 12:15
|
|
|
trzeba kolektor zdjac... |
|
|
|
 |
pc [Usunięty]
|
Wysłany: 21-10-2006, 14:45
|
|
|
Czyli sporo pracy.... |
|
|
|
 |
old [Usunięty]
|
Wysłany: 25-10-2006, 07:36
|
|
|
nie trzeba zdejmować kolektora dopasuj odpowiedni klucz na przegubie igrzezhotce i przygotuj starą fajkę z kabla zapłonowego (obetnij od niej kabel najlepiej żeby była jak najciaśniejsza )następnie poluzuj kluczem świecę na poluzowaną świecę nałóż wcześniej przygotowaną fajkę i paluszkami odkręć do końca montaż w kolejności odwrotnej.jeśli chodzi o klucz do świec to idealnie pasuje klucz z chińskich zestawów |
|
|
|
 |
pc [Usunięty]
|
Wysłany: 25-10-2006, 18:55
|
|
|
Dzięki wielkie, będę próbował, tak sądziłem, że to by był jaki absurd, i że Mitsu serwis ma jakiś specjalny Tool do tego Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
|