Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przednia szyba do sigmy
Autor Wiadomość
Czarcik
[Usunięty]

Wysłany: 17-10-2006, 12:16   Przednia szyba do sigmy

dzwoniłem do człowieka z allegro, który sprzedaje sigme na części, a on mi na to, że nie wytnie mi takiej szybki, bo pękają! moja jest calutka w odpryskach i musze wymienić. nawet nie wiem kogo pytać o nówke a i boje się spytać(cena) ktoś wie jak wygląda to cenowo?pewnie trudno będzie znależć w sklepie szybko do modelu nie popularnego i nie produkowanego od 10 lat :?

przyczlapus
[Usunięty]

Wysłany: 17-10-2006, 12:41   

Ja jak szukałem 3-4 latka temu to bez problemu mieli za 500 zł także nie jest tak źle jakby się wydawało :mrgreen:

PaweMa
[Usunięty]

Wysłany: 17-10-2006, 13:07   

Słyszałem , ze przednie szyby do Sigmy są produkowane przez firmę Nord Glass.Są dostępne mimo, ze autko nie jest zbyt popularne , bynajmniej w moim rejonie cena 413 + 130 montaż (dzwonilem dzis specjalnie i jest z nord glass dostępna z dnia na dzien).Pozdrawiam

Czarcik
[Usunięty]

Wysłany: 17-10-2006, 18:01   

z 1000 na naprawe koła pasowego(z paskami i wymianą), 600 przenia szyba, co dalej?....

pc
[Usunięty]

Wysłany: 19-10-2006, 09:58   

Nie poddawaj się, to tylko pieniądze. To auto jest tego warte!!

[ Dodano: 19-10-2006, 10:00 ]
moja sybka też nie jest idealna, ma sporo odprysków i jedną dość niefajną rysę, ale czy wymienię... Jeszcze się zastanawiam. Nie ma dziur więc nie mam konieczności, ale estetycznie - napewno by wypadało...

przyczlapus
[Usunięty]

Wysłany: 19-10-2006, 10:29   

chłopaki jak się chce mieć WYJĄTJKOWE autko to trzeba cierpieć :( mnie od wakacji kosztowała około 3-4tyś pln i nadal jest co robić mam nadzieję że się nie poddam ale już 3 razy prawie się jej pozbyłem na rzecz czegokolwiek innego...Jednak zawsze żona mnie doprowadza do pionu ,że jakie inne tak ładne autko kupimy??I wtedy dalej walcze :mrgreen:

Czarcik
[Usunięty]

Wysłany: 19-10-2006, 11:29   

odpryski to byłby średni problem, ale ktoś ją lakierował, i cała szyba (a calutka jest w maleńkich odpryskach) jest w plakmi. otóż podkłąd utknął w tych dosłownie ćwierć-milimetrowych szczelinach i cała szyba wygląda jak obs....przez muchy, z tym że nic nie mogę na to poradzić. na widoczność może i ma mały wpływ, ale jak estetykę psuje... :evil:

przyczlapus
[Usunięty]

Wysłany: 19-10-2006, 14:19   

ja mam pęknięcia na obu rogach u góry :| ale narazie niestety mam lepsze wydatki

Kristo
[Usunięty]

Wysłany: 20-10-2006, 23:01   

Czarcik a sprawdzałeś na Pojezierskiej (zaraz za krzyż z włókniarzy) ? Tam jest taki dość mocny punkt z szybami samochodowymi, gdzieś mi się obiło, ze to około 400 zł z piklingtona można kupić.
Napisz jak wymienisz co gdzie i za ile zrobiłeś, moja szyba też ma trochę do ideału.
pozdrawiam

Czarcik
[Usunięty]

Wysłany: 21-10-2006, 13:07   

Kristo napisał/a:
Napisz jak wymienisz co gdzie i za ile zrobiłeś

teraz to kupiłem katanę :twisted: (shirasaya) więc szyba po następnej wypłacie, po 1.11 :twisted:

pc
[Usunięty]

Wysłany: 21-10-2006, 13:12   

Nieźle? Ale chcesz scinać dresiarzy na światłach, czy powiesić na ścianie? Dobra katana to z 3K kosztuje... A oryginał kilkanaście. Jaką i gdzie nabyłeś?

Chi-Man
[Usunięty]

Wysłany: 21-10-2006, 18:01   

Witam,

PIKLINGTON do Sigmy jest ogólnie dostępny i co najważniejsze dobrej jakości. Dostępny jest w dwóch kolorach (dymiony): zielonym i brązowym, z pasem przeciw słonecznym lub bez. Można go kupić np. w CAR-GlASS -ie lub w JAAN -ie. O ile pamietam w tym pierwszym był tańszy (trzy stówki z większym hakiem). Montaż to dodatkowa stówka, i tu też polecam raczej panów z CAR-GLASS -u. Zresztą pewnie do nich będziesz miał blizej - więcej oddziałów... :)

Pozdrawiam.

Czarcik
[Usunięty]

Wysłany: 22-10-2006, 20:31   

pc napisał/a:
Jaką i gdzie nabyłeś?

rzeczjasna replikę! te są tańsze, 130 pln na www.goods.pl, taka sama kuta kosztuje 1600 prawie, a ta jest po prostu wycinana ze stali, chyba stal 440. jak będę majętnym siwym panem, to sobie kupię prawdziwą, na razie mam budżet na replikę. :P
mam znajomego, co mi to maleństwo ładnie naostrzy.

NO RACZEJ ŻE NA DRESIARZY! :mrgreen:

nie no, lubie TAKIE błyskotki, więc zapełniam ściankę, mam na razie dzidę zbamboo, shurikeny, tanto, a także tonfę i batona. :twisted: :twisted: :twisted:

pc
[Usunięty]

Wysłany: 25-10-2006, 19:00   

Ja Batona wożę zawsze w sigmie mojej , hehe, jak byłem raz w seriwsie pan mówi "zrobię panu wszystko na błysk, bo widziałem co pan wozi w bocznej kieszeni drzwi..."/

Już raz się przydała na światłach, do persfadowania racji w starciu z dresem...
Ostatnio zmieniony przez 10-11-2006, 07:50, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu