|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przednia szyba do sigmy |
Autor |
Wiadomość |
Czarcik [Usunięty]
|
Wysłany: 17-10-2006, 12:16 Przednia szyba do sigmy
|
|
|
dzwoniłem do człowieka z allegro, który sprzedaje sigme na części, a on mi na to, że nie wytnie mi takiej szybki, bo pękają! moja jest calutka w odpryskach i musze wymienić. nawet nie wiem kogo pytać o nówke a i boje się spytać(cena) ktoś wie jak wygląda to cenowo?pewnie trudno będzie znależć w sklepie szybko do modelu nie popularnego i nie produkowanego od 10 lat |
|
|
|
 |
przyczlapus [Usunięty]
|
Wysłany: 17-10-2006, 12:41
|
|
|
Ja jak szukałem 3-4 latka temu to bez problemu mieli za 500 zł także nie jest tak źle jakby się wydawało |
|
|
|
 |
PaweMa [Usunięty]
|
Wysłany: 17-10-2006, 13:07
|
|
|
Słyszałem , ze przednie szyby do Sigmy są produkowane przez firmę Nord Glass.Są dostępne mimo, ze autko nie jest zbyt popularne , bynajmniej w moim rejonie cena 413 + 130 montaż (dzwonilem dzis specjalnie i jest z nord glass dostępna z dnia na dzien).Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Czarcik [Usunięty]
|
Wysłany: 17-10-2006, 18:01
|
|
|
z 1000 na naprawe koła pasowego(z paskami i wymianą), 600 przenia szyba, co dalej?.... |
|
|
|
 |
pc [Usunięty]
|
Wysłany: 19-10-2006, 09:58
|
|
|
Nie poddawaj się, to tylko pieniądze. To auto jest tego warte!!
[ Dodano: 19-10-2006, 10:00 ]
moja sybka też nie jest idealna, ma sporo odprysków i jedną dość niefajną rysę, ale czy wymienię... Jeszcze się zastanawiam. Nie ma dziur więc nie mam konieczności, ale estetycznie - napewno by wypadało... |
|
|
|
 |
przyczlapus [Usunięty]
|
Wysłany: 19-10-2006, 10:29
|
|
|
chłopaki jak się chce mieć WYJĄTJKOWE autko to trzeba cierpieć mnie od wakacji kosztowała około 3-4tyś pln i nadal jest co robić mam nadzieję że się nie poddam ale już 3 razy prawie się jej pozbyłem na rzecz czegokolwiek innego...Jednak zawsze żona mnie doprowadza do pionu ,że jakie inne tak ładne autko kupimy??I wtedy dalej walcze |
|
|
|
 |
Czarcik [Usunięty]
|
Wysłany: 19-10-2006, 11:29
|
|
|
odpryski to byłby średni problem, ale ktoś ją lakierował, i cała szyba (a calutka jest w maleńkich odpryskach) jest w plakmi. otóż podkłąd utknął w tych dosłownie ćwierć-milimetrowych szczelinach i cała szyba wygląda jak obs....przez muchy, z tym że nic nie mogę na to poradzić. na widoczność może i ma mały wpływ, ale jak estetykę psuje... |
|
|
|
 |
przyczlapus [Usunięty]
|
Wysłany: 19-10-2006, 14:19
|
|
|
ja mam pęknięcia na obu rogach u góry ale narazie niestety mam lepsze wydatki |
|
|
|
 |
Kristo [Usunięty]
|
Wysłany: 20-10-2006, 23:01
|
|
|
Czarcik a sprawdzałeś na Pojezierskiej (zaraz za krzyż z włókniarzy) ? Tam jest taki dość mocny punkt z szybami samochodowymi, gdzieś mi się obiło, ze to około 400 zł z piklingtona można kupić.
Napisz jak wymienisz co gdzie i za ile zrobiłeś, moja szyba też ma trochę do ideału.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Czarcik [Usunięty]
|
Wysłany: 21-10-2006, 13:07
|
|
|
Kristo napisał/a: | Napisz jak wymienisz co gdzie i za ile zrobiłeś |
teraz to kupiłem katanę (shirasaya) więc szyba po następnej wypłacie, po 1.11 |
|
|
|
 |
pc [Usunięty]
|
Wysłany: 21-10-2006, 13:12
|
|
|
Nieźle? Ale chcesz scinać dresiarzy na światłach, czy powiesić na ścianie? Dobra katana to z 3K kosztuje... A oryginał kilkanaście. Jaką i gdzie nabyłeś? |
|
|
|
 |
Chi-Man [Usunięty]
|
Wysłany: 21-10-2006, 18:01
|
|
|
Witam,
PIKLINGTON do Sigmy jest ogólnie dostępny i co najważniejsze dobrej jakości. Dostępny jest w dwóch kolorach (dymiony): zielonym i brązowym, z pasem przeciw słonecznym lub bez. Można go kupić np. w CAR-GlASS -ie lub w JAAN -ie. O ile pamietam w tym pierwszym był tańszy (trzy stówki z większym hakiem). Montaż to dodatkowa stówka, i tu też polecam raczej panów z CAR-GLASS -u. Zresztą pewnie do nich będziesz miał blizej - więcej oddziałów...
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Czarcik [Usunięty]
|
Wysłany: 22-10-2006, 20:31
|
|
|
pc napisał/a: | Jaką i gdzie nabyłeś? |
rzeczjasna replikę! te są tańsze, 130 pln na www.goods.pl, taka sama kuta kosztuje 1600 prawie, a ta jest po prostu wycinana ze stali, chyba stal 440. jak będę majętnym siwym panem, to sobie kupię prawdziwą, na razie mam budżet na replikę.
mam znajomego, co mi to maleństwo ładnie naostrzy.
NO RACZEJ ŻE NA DRESIARZY!
nie no, lubie TAKIE błyskotki, więc zapełniam ściankę, mam na razie dzidę zbamboo, shurikeny, tanto, a także tonfę i batona. |
|
|
|
 |
pc [Usunięty]
|
Wysłany: 25-10-2006, 19:00
|
|
|
Ja Batona wożę zawsze w sigmie mojej , hehe, jak byłem raz w seriwsie pan mówi "zrobię panu wszystko na błysk, bo widziałem co pan wozi w bocznej kieszeni drzwi..."/
Już raz się przydała na światłach, do persfadowania racji w starciu z dresem... |
Ostatnio zmieniony przez 10-11-2006, 07:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|