|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] Demontaż deski rozdzielczej. |
Autor |
Wiadomość |
taz
Forumowicz
Auto: Pajero 3,2 DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-04-2010, 23:20 [3.2 DID] Demontaż deski rozdzielczej.
|
|
|
Witam,
jako że jestem przyzwyczajony do cichej pracy silnika a po zmianie auta na Pajero moje uszy przeżywają masakrę podczas dalszych tras postanowiłem wyciszyć grodź silnika od strony deski rozdzilczej.
Ma ktoś może jakąś instrukcję jak ją zdemontować ?
Na co zwrócić uwagę?
Z góry dziękuję za odpowiedź |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 29-04-2010, 07:44
|
|
|
To nie będzie łatwe, bo musisz zdjąć nie tylko deskę ale też obudowę wentylatora, nagrzewnicy, i prę pierdół. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
taz
Forumowicz
Auto: Pajero 3,2 DID
|
Wysłany: 29-04-2010, 08:32
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | To nie będzie łatwe, bo musisz zdjąć nie tylko deskę ale też obudowę wentylatora, nagrzewnicy, i prę pierdół. |
zdaje sobie z tego sprawe że trochę czasu mi to zajmie ale myślę że gra warta świeczki |
|
|
|
 |
gildor
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long '01
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Lut 2010 Posty: 156 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29-04-2010, 13:04 Re: Demontaż deski rozdzielczej.
|
|
|
taz napisał/a: | jako że jestem przyzwyczajony do cichej pracy silnika a po zmianie auta na Pajero moje uszy przeżywają masakrę podczas dalszych tras postanowiłem wyciszyć grodź silnika od strony deski rozdzilczej.
Ma ktoś może jakąś instrukcję jak ją zdemontować ? |
samą deskę z zegarami, to Ci powiem, bo wymieniałem własnie żarówki.
jak odkręcisz te dwie śrubki u góry, to wyciągaj najpierw dół ramki w miare prostopadle. tam są zatrzaski, które lubią pękać. jak wyjdą, to masz już z górki. wyciągaj dalej ramkę dołem w kierunku kierownicy, góra wyjdzie sama.
same zegary po wykręceniu 4ech srub zwyczajnie wyciągnij prostopadle do w kierunku kierownicy. trzymają sie chyba tylko na 3ech interfejsach elektrycznych.
dalej męczysz się już sam bo to za mało do zrobienia tego, co chcesz zrobić. |
|
|
|
 |
jabol66
Forumowicz
Auto: PII 2,8 3,0 3,5
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Kwi 2009 Posty: 206 Skąd: EZD zduńska wola
|
Wysłany: 10-02-2011, 17:44
|
|
|
mam podobny problem tylko ja chcę się dobrać do komputera bo podobno jest pod deską rozdzielczą, odświerzę trochę temat ale widze że chyba nikt nie pomoże bo data twojego posta mówi sama za się, chyba że dałeś radę sobie podpowiedz jak Ci poszło |
|
|
|
 |
gildor
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long '01
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Lut 2010 Posty: 156 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 10-02-2011, 17:51
|
|
|
jabol66 napisał/a: | mam podobny problem tylko ja chcę się dobrać do komputera bo podobno jest pod deską rozdzielczą, odświerzę trochę temat ale widze że chyba nikt nie pomoże bo data twojego posta mówi sama za się, chyba że dałeś radę sobie podpowiedz jak Ci poszło |
jakiego komputera?
interfejs OBD masz u kierowcy, a kostki ECU z prawej strony w nogach pasażera |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-02-2011, 18:33
|
|
|
chyba się rozchodzi o sterownik silnika |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 10-02-2011, 20:50
|
|
|
jabol66 napisał/a: | mam podobny problem tylko ja chcę się dobrać do komputera bo podobno jest pod deską rozdzielczą, odświerzę trochę temat ale widze że chyba nikt nie pomoże bo data twojego posta mówi sama za się, chyba że dałeś radę sobie podpowiedz jak Ci poszło |
Komputer jest na dole prawego przedniego słupka, na wysokości deski, zdejmij plastik na dole na boczku pod deską, spójrz do góry i zobaczysz sterowniki, dwa jeśli jest automat i jeden jeśli manual. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|