Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ceramizer - regeneracja silnika
Autor Wiadomość
BeNeK 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant 1.8 16v140km
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-02-2011, 14:58   

Panowie a jakie specyfiki lejecie ?
JA chce sobie zmówić ten http://moto.allegro.pl/ce...1444835719.html

LanciGD 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer GLI 1.3 12v
Wysłany: 13-02-2011, 17:19   

BeNeK napisał/a:
Panowie a jakie specyfiki lejecie ?
JA chce sobie zmówić ten http://moto.allegro.pl/ce...1444835719.html

Gdzieś czytałem że ten ceramizer to jedna wielka ściema , a ten test z hondą został źle wykonany bo nie spuścili całego oleju z silnika, ponoć jeszcze gdzieś zostało z 0,5 czy 1 litr i dobrze o tym wiedzą a ale oczywiście ujawnić to już problem bo za duża kasę przynosi to CUDO

Kontakt - 515969195

BeNeK 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant 1.8 16v140km
Wysłany: 13-02-2011, 18:44   

to jak myslicie czym zalać , może coś polecicie ? :]

szpala85 
Mitsumaniak

Auto: dwie skarbonki
Wysłany: 13-02-2011, 22:21   

BeNeK, ja używam Ceramizera dokładnie tego co chcesz kupić do wyciszenia popychaczy :wink: i jak na razie działa .... wlewam raz na 5 tyś km i mam ciszę i spokój .... w moim przypadku to działa tylko i wyłącznie na popychacze :wink: żadnego tam wzrostu mocy ani mniejszego spalania nie zauważyłem :wink: ..... ( może też nie bierze mi oleju ale to może dla tego że zmieniłem styl jazdy od kiedy benzyna podrożała :lol: )

więc BeNeK, po co chcesz Ceramizer ?

SiM 
Mitsumaniak

Auto: Galant Avance 2,5v6
Wysłany: 15-02-2011, 00:45   

LanciGD napisał/a:
No to jeszcze ja dorzucę swoje 3 grosze ;] Zalałem do miśka preparat Firmy STP - chociaż to chyba bez różnicy , no cóż powiem szczerze że zaobserwowałem po jakimś czasie że na pewno jest cichszy i elastyczniejszy i pali dużo mniej oleju ale przeraziła mnie gęstość tego środka , Dokładnie konsystencja gluta ... sprawę przemyślałem i doszedłem do wniosku że zbliża się zima i będą problemy z odpaleniem i spuściłem to COŚ i zalałem świeży olej Castrola z czego jestem naprawdę teraz dumny. Czy zauważyłem jakieś negatywne skutki? Nie,chociaż nie wiem jak wygląda silnik od środka i chyba nawet nie chcę wiedzieć , wiem że na pewno nie zaleje już czegoś takiego przynajmniej tak taniego do silnika bo pewności nigdy niema

taki gęsty glut to pewnie motodoktor a nie ceramizer.

świat z perspektywy obiektywu mojego aparatu
studio tatuażu i kolczykowania

coolluk 
Forumowicz

Auto: Galant 2,5 V6 99' EA5W
Wysłany: 21-02-2011, 18:02   

Panowie co sadzicie o takim produkcie nie wiem czy to ceramizer ale firma ma pochlebne opinie moze ktos juz stosowal ? :

http://olejemidland.pl/sk...pychaczami-/162

kleryk-3kgt 
Forumowicz

Auto: 3000GT VR-4
Wysłany: 05-11-2011, 08:49   

To jest sprawdzone (WYNN) http://allegro.pl/wynn-s-...1905637166.html pomaga, nie szkodzi.

Hugo napisał/a:
Ja zastosowałem to "łajno" do silnika.

Z tego co wyczytałem pomaga w silnikach Fordów, Fiatów, Polonezów, w Żuku, Renaultów, itp. Jakoś nie słyszałem żeby pomógł japońskiemu silnikowi. Mój się totalnie rozszczelnił po przejechaniu 500 km. Wcześniej był idealnie suchutki. Remont silnika był nieunikniony i teraz mam spokój.

Powiem raz jeszcze: ceramizer bardziej działa na psychikę tego kto go zastosował niż na silnik (chyba, że zadziała, ale efekt jest przeważnie odwrotny od zamierzonego)

W moim 3000GT były przedmuchy na zimnym silniku.
Obecnie pod zastosowaniu ceramizera, przedmuchy zniknęły a wcisnąłem tylko 4g. ( jedną tubkę )
Popychacze przestały poklepywać.

Mam problem z przedmuchem w Hyundaiu Accencie ( takiego kupiłem ), po zastosowaniu ceramizera, przedmuch może trochę się zmniejszył.

Wnioskuję że czytanie instrukcji pomaga. Natomiast nie pomoże żaden cudowny środek chemiczny, na silnik który jest mocno zaniedbany.

Havoc napisał/a:
Czyli jak na razie widzę że zmienia się podejście do tego środka, coraz mniej negatywnych opinii na ten temat. Co z remontem silnika w razie w. ? Ktoś wspomniał że skleja na tyle że nie idzie później nic rozebrać i jak już coś padnie poważniejzsego to motor do wywalenia.

Słuchaj ich dalej, będziesz w zimę jeździł cabrio :badgrin:

CZYTAJCIE INSTRUKCJĘ OBSŁUGI! :axe:

Odpowiedz do tematu