[1.8DI-D] Tryb zegara z 12 na 24 |
Autor |
Wiadomość |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 17-02-2011, 09:21
|
|
|
Rozmawiać i podtrzymywać kontakty rzecz ludzka i nie należy od niej stronić.
Poza tym Instrukcja to książka dla tych co mają kłopoty z zasypianiem . |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
Wedrowiec
Forumowicz
Auto: ASX DID LP Intense
Pomógł: 2 razy Dołączył: 30 Sie 2010 Posty: 310 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-02-2011, 12:38
|
|
|
Czytałem instrukcję czekając na wymianę oleju, fragment z manualnym/automatycznym wskazaniem spalania średniego przeczytałem 10 razy i mało na końcu nie zaryłem nosem w książkę (prawie zasnąłem) i za cholerę nie zrozumiałem co mi chcieli przekazać - a to co przeczytałem tutaj zrozumiałem od razu
Poza tym czytać sobie można... nie działał mi spryskiwacz tylniej szyby, spytałem się przy okazji czy w ogóle jest... pani powiedziała że oczywiście, odbierając samochód poprosiłem żeby zademonstrowała - i działał.
Później przyjrzałem się ponownie i nagle magicznie pojawiła się jakaś "dziura" - wychodzi na to, że miałem spryskiwacz zakorkowany po prostu, po moim pytaniu bez komentarza to odblokowali teraz muszę jeszcze tylko poprosić o sprawdzenie czy mi się do środka przez 2 miesiące nie lał płyn:/ |
|
|
|
 |
DJ Fazi
Mitsumaniak Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D
Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Lis 2010 Posty: 439 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 17-02-2011, 14:21
|
|
|
Mitsu ma te instrukcje troszkę napisane jakby tłumaczone byly Internetowym translatorem z japońskiego na polski. Przykładowo ja próbując wejsc do menu Setup przestawiłem sobie
tryb przypominania o przegladzie z co 20000 km i 12mieś na 40000 i 24 mieś. Powrót do poprzedniego ustawienia jest możliwy tylko w ASO |
_________________ glonojad rulezz |
|
|
|
 |
66butch
Forumowicz Butch
Auto: ASX 1,8 DID INVITE AS&G 2W
|
Wysłany: 17-02-2011, 14:41
|
|
|
Zgadzam się z opinią DJFazi'ego:
instrukcja w języku PL do ASX to "kliniczny" przykład jak nie należy tłumaczyć instrukcji obsługi. Trochę się na tym znam , bo od 15 lat zawodowo zajmuję się min. tłumaczeniem instrukcji obsługi i dokumentacji technicznych oraz pisaniem instrukcji obsługi (Technical Writer).
Moim zdaniem najlepszy jest fragment instrukcji opisujący kiedy nie zadziała AS&G
Też sobie przedstawiłem "licznik serwisowy" ;-(
Tak na marginesie, wejście w MENU SETTINGS jest możliwe wyłącznie na postoju, z zaciągniętym hamulcem ręcznym i zapiętym pasem bezpieczeństwa kierowcy. Takie zabezpieczenie żeby komuś nie przyszło do głowy zmienianie ustawień komputera podczas jazdy 150 km/h po autostradzie |
_________________ Butch
 |
|
|
|
 |
|