Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak sparować telefon na Windows Mobile przez BT
Autor Wiadomość
Luk 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-02-2011, 14:17   

krzychu, w niefirmowych to ja wiem, ale Plesniak napisał, że się obsługuje tym samym guzikiem, co rozmowy :)

Plesniak 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX Intense 1.6
Wysłany: 18-02-2011, 14:19   

Nie korzystałem jeszcze z tej funkcji ale na starcie kiedy pojawia się na ekranie "listening" to trzeba wypowiedzieć odpowiedni komunikat do słuchania muzyki ;-) Janina Magnetofon podaje komunikaty do wyboru. Jak na razie walcze z telefonem i wybieraniem głosowym z książki telefonicznej.

Luk 
Forumowicz

Wysłany: 18-02-2011, 14:34   

Plesniak, no to teraz podstawowa rzecz: czy nareszcie Janina rozumie słowo "two"???
Bo w moim Lancerze książkę trzeba wpisać (a właściwie przedyktować) do samochodu, nie wybiera z telefonu. W ASX obsługuje kontakty w telefonie, czy nie?

Plesniak 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 18-02-2011, 14:37   

Jak podałem kod 1234 to zrozumiała 1034, co do kontaktów to walcze bo coś dziwnie nie reaguje

Luk 
Forumowicz

Wysłany: 18-02-2011, 14:41   

Plesniak, może być tak jak w poprzednich systemach (u mnie) - obsługuje tylko własną książkę, wpisaną w samochodzie. Jest tam miejsce na bodajże 20 numerów.

DJ Fazi 
Mitsumaniak
Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D
Wysłany: 18-02-2011, 16:32   

A myślałem ze tylko ja mam taką słabą dykcję:-)

wlodbial
[Usunięty]

Wysłany: 18-02-2011, 17:36   

Witajcie MitsuManiaki
Nadal czekam na jakąś rade co z tym FH zestawem i moją Nokia 6303iClasic zrobić.
W parowaniu na wyświetlaczu komórki pokazuje się ikona głośnika zamiast czerwonej ikonki samochodu.
Serdecznie pozdrawiam
wlodbial

DJ Fazi 
Mitsumaniak
Fan bulwarówek

Wysłany: 18-02-2011, 17:43   

Może masz jakiś nowy interfejs bluetooth w telefonie, który nie jest rozpoznawalny przez moduł w samochodzie ?

Luk 
Forumowicz

Wysłany: 18-02-2011, 18:46   

wlodbial, moim zdaniem, sądząc po opisie, paruje Ci się jako urządzenie do odtwarzania muzyki, a nie jako zestaw HF. I teraz są dwie możliwości: albo w telefonie trzeba przestawić coś, żeby się parowało jako HF (tak samo jak np. pojedyncza słuchawka BT do ucha), albo podczas parowania w samochodzie wypowiedzieć jakąś inną opcję. Ja u siebie mam tylko: "setup -> pairing options -> pair a phone-> itd... Ale być może u Ciebie jest np. pair a music device :) Posłuchaj podpowiedzi (jak nic nie powiesz, to panienka zacznie mówić: "available options are:...).
Generalnie u mnie po sparowaniu na tel. pokazuje się ikonka słuchawek bluetooth (a nie samochodu), bo tel. traktuje samochód jak jedną wielką słuchawę :D
A tak na marginesie, to niestety z Nokiami podobno zdarzają się różne dziwne przypadki...

wlodbial
[Usunięty]

Wysłany: 18-02-2011, 19:30   

Witaj Luk
Najgorsze w tym jest to, ze telefon (a raczej już dwa) na początku dobrze pracowały, a po 1 lub 2 dniach zaczęły szaleć. Nie ustaję w walce. Oczywiście chętnie skorzystam z rad, za które juz teraz gorąco dziekuje.
Pozdrawiam
wlodbial

DJ Fazi 
Mitsumaniak
Fan bulwarówek

Wysłany: 18-02-2011, 19:58   

Z tego co mi udało się ustalić to Nokia 6303iClasic ma Bluetooth 2.1.
Ja używam starej Nokii 6630 z inetrfejsem Bluetooth 1.1 i chodzi bez najmniejszych problemów tzn. łączy się bez problemu za każdym razem i nie rozłącza się. Spróbuj z jakimś starszym telefonem i usuń resztę telefonów z listy parowania. Pamiętaj też o nadaniu najwyższego priorytetu w rozmowie z Janiną Magnetofon.

Plesniak 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 18-02-2011, 21:12   

Włącz parowanie w samochodzie, potem odpal BT w telefonie i poproś o wyszukanie urządzen, wyszukają Ci się dwa jeden do muzy drugi do handsfree, podłacz hands free u mnie tak jest na Windowsie 6.1.

wlodbial
[Usunięty]

Wysłany: 19-02-2011, 09:46   

Witaj Plesniak.
Mam pytanie: kiedy ta blondyna daje możliwość wyszukania aktywnych urzązeń.
Procedura jest przeciez nastepująca:
1. Po Setup pyta sie o rodzaj procedury (paring options, ita..).
Następnie pyta się co wybierasz (parowanie oczywiscie), nastepnie prosi o kod czteroliterowy. Po zaakceptowaniu kodu prosi o uruchomienie BT w telefonie i wyszykiwanie.
Jak się odnajda te dwa urzadzenie to podaje sie ten tajemy kod i nawiazuje sie łaczność.
W następnej kolejności Blondyna prosi o podanie nazwy urzadzenia i po jej zatwierdzeniu parowanie jest zakonzcone.
Ja mam AXS Instyle (taki zestaw audio troche wypasiony). Pisze o tym dlatego, poniewaz moze miec to znaczenie w moich "problemach"
Bede wdzieczny za rady MitsuManiaków, za ktore juz z góry dziekuje.
Serdecznie pozdrawiam
wlodbial

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 19-02-2011, 23:39   

Modół BT jest odrębnym urządzeniem i tylko wykorzystuje audio do swoich potrzeb.
Sposób konfiguracji jaki podałes jest identyczny z tym w Lancerze, jest jednak ograniczony czasowo i trzeba przygotować telefon by zareagować w odpowiedniej chwili żeby nie powtarzać czynności. Najpierw miałem Moto K1, teraz HTC TPro i nie miałem do tej pory żadnych problemów. Z ustawień jakie mam w HTC: w zakładce URZĄDZENIA rozpoznany jest "Hends Free System", w zakładce TRYB "włącz protokół Bluetooth", CZAS OCZEKIWANIA WIDOCZNOŚCI "Wyjdź z trybu widoczności po 5 minutach", ZABEZPIECZENIA "Nie wymagam uwierzytelniania hasła"

wlodbial
[Usunięty]

Wysłany: 20-02-2011, 22:42   

Witaj Trik
Niestety nie udało mi się przeprowadzić parowania.
Nadal moja komorka rozpoznawana jest jako odtwarzacz muzyki.
Dzikuje za rady
wlodbial

Odpowiedz do tematu