Jak sparować telefon na Windows Mobile przez BT |
Autor |
Wiadomość |
Luk
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 26 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Posty: 1733 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 18-02-2011, 14:17
|
|
|
krzychu, w niefirmowych to ja wiem, ale Plesniak napisał, że się obsługuje tym samym guzikiem, co rozmowy |
|
|
|
 |
Plesniak
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX Intense 1.6
|
Wysłany: 18-02-2011, 14:19
|
|
|
Nie korzystałem jeszcze z tej funkcji ale na starcie kiedy pojawia się na ekranie "listening" to trzeba wypowiedzieć odpowiedni komunikat do słuchania muzyki Janina Magnetofon podaje komunikaty do wyboru. Jak na razie walcze z telefonem i wybieraniem głosowym z książki telefonicznej. |
_________________ Paweł |
|
|
|
 |
Luk
Forumowicz
|
Wysłany: 18-02-2011, 14:34
|
|
|
Plesniak, no to teraz podstawowa rzecz: czy nareszcie Janina rozumie słowo "two"???
Bo w moim Lancerze książkę trzeba wpisać (a właściwie przedyktować) do samochodu, nie wybiera z telefonu. W ASX obsługuje kontakty w telefonie, czy nie? |
|
|
|
 |
Plesniak
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-02-2011, 14:37
|
|
|
Jak podałem kod 1234 to zrozumiała 1034, co do kontaktów to walcze bo coś dziwnie nie reaguje |
|
|
|
 |
Luk
Forumowicz
|
Wysłany: 18-02-2011, 14:41
|
|
|
Plesniak, może być tak jak w poprzednich systemach (u mnie) - obsługuje tylko własną książkę, wpisaną w samochodzie. Jest tam miejsce na bodajże 20 numerów. |
|
|
|
 |
DJ Fazi
Mitsumaniak Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D
Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Lis 2010 Posty: 439 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 18-02-2011, 16:32
|
|
|
A myślałem ze tylko ja mam taką słabą dykcję:-) |
_________________ glonojad rulezz |
|
|
|
 |
wlodbial [Usunięty]
|
Wysłany: 18-02-2011, 17:36
|
|
|
Witajcie MitsuManiaki
Nadal czekam na jakąś rade co z tym FH zestawem i moją Nokia 6303iClasic zrobić.
W parowaniu na wyświetlaczu komórki pokazuje się ikona głośnika zamiast czerwonej ikonki samochodu.
Serdecznie pozdrawiam
wlodbial |
|
|
|
 |
DJ Fazi

|
Wysłany: 18-02-2011, 17:43
|
|
|
Może masz jakiś nowy interfejs bluetooth w telefonie, który nie jest rozpoznawalny przez moduł w samochodzie ? |
|
|
|
 |
Luk
Forumowicz
|
Wysłany: 18-02-2011, 18:46
|
|
|
wlodbial, moim zdaniem, sądząc po opisie, paruje Ci się jako urządzenie do odtwarzania muzyki, a nie jako zestaw HF. I teraz są dwie możliwości: albo w telefonie trzeba przestawić coś, żeby się parowało jako HF (tak samo jak np. pojedyncza słuchawka BT do ucha), albo podczas parowania w samochodzie wypowiedzieć jakąś inną opcję. Ja u siebie mam tylko: "setup -> pairing options -> pair a phone-> itd... Ale być może u Ciebie jest np. pair a music device Posłuchaj podpowiedzi (jak nic nie powiesz, to panienka zacznie mówić: "available options are:...).
Generalnie u mnie po sparowaniu na tel. pokazuje się ikonka słuchawek bluetooth (a nie samochodu), bo tel. traktuje samochód jak jedną wielką słuchawę
A tak na marginesie, to niestety z Nokiami podobno zdarzają się różne dziwne przypadki... |
|
|
|
 |
wlodbial [Usunięty]
|
Wysłany: 18-02-2011, 19:30
|
|
|
Witaj Luk
Najgorsze w tym jest to, ze telefon (a raczej już dwa) na początku dobrze pracowały, a po 1 lub 2 dniach zaczęły szaleć. Nie ustaję w walce. Oczywiście chętnie skorzystam z rad, za które juz teraz gorąco dziekuje.
Pozdrawiam
wlodbial |
|
|
|
 |
DJ Fazi

|
Wysłany: 18-02-2011, 19:58
|
|
|
Z tego co mi udało się ustalić to Nokia 6303iClasic ma Bluetooth 2.1.
Ja używam starej Nokii 6630 z inetrfejsem Bluetooth 1.1 i chodzi bez najmniejszych problemów tzn. łączy się bez problemu za każdym razem i nie rozłącza się. Spróbuj z jakimś starszym telefonem i usuń resztę telefonów z listy parowania. Pamiętaj też o nadaniu najwyższego priorytetu w rozmowie z Janiną Magnetofon. |
|
|
|
 |
Plesniak
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-02-2011, 21:12
|
|
|
Włącz parowanie w samochodzie, potem odpal BT w telefonie i poproś o wyszukanie urządzen, wyszukają Ci się dwa jeden do muzy drugi do handsfree, podłacz hands free u mnie tak jest na Windowsie 6.1. |
|
|
|
 |
wlodbial [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2011, 09:46
|
|
|
Witaj Plesniak.
Mam pytanie: kiedy ta blondyna daje możliwość wyszukania aktywnych urzązeń.
Procedura jest przeciez nastepująca:
1. Po Setup pyta sie o rodzaj procedury (paring options, ita..).
Następnie pyta się co wybierasz (parowanie oczywiscie), nastepnie prosi o kod czteroliterowy. Po zaakceptowaniu kodu prosi o uruchomienie BT w telefonie i wyszykiwanie.
Jak się odnajda te dwa urzadzenie to podaje sie ten tajemy kod i nawiazuje sie łaczność.
W następnej kolejności Blondyna prosi o podanie nazwy urzadzenia i po jej zatwierdzeniu parowanie jest zakonzcone.
Ja mam AXS Instyle (taki zestaw audio troche wypasiony). Pisze o tym dlatego, poniewaz moze miec to znaczenie w moich "problemach"
Bede wdzieczny za rady MitsuManiaków, za ktore juz z góry dziekuje.
Serdecznie pozdrawiam
wlodbial |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 19-02-2011, 23:39
|
|
|
Modół BT jest odrębnym urządzeniem i tylko wykorzystuje audio do swoich potrzeb.
Sposób konfiguracji jaki podałes jest identyczny z tym w Lancerze, jest jednak ograniczony czasowo i trzeba przygotować telefon by zareagować w odpowiedniej chwili żeby nie powtarzać czynności. Najpierw miałem Moto K1, teraz HTC TPro i nie miałem do tej pory żadnych problemów. Z ustawień jakie mam w HTC: w zakładce URZĄDZENIA rozpoznany jest "Hends Free System", w zakładce TRYB "włącz protokół Bluetooth", CZAS OCZEKIWANIA WIDOCZNOŚCI "Wyjdź z trybu widoczności po 5 minutach", ZABEZPIECZENIA "Nie wymagam uwierzytelniania hasła" |
_________________ Suzuki Ignis 1,2 (2019) |
|
|
|
 |
wlodbial [Usunięty]
|
Wysłany: 20-02-2011, 22:42
|
|
|
Witaj Trik
Niestety nie udało mi się przeprowadzić parowania.
Nadal moja komorka rozpoznawana jest jako odtwarzacz muzyki.
Dzikuje za rady
wlodbial |
|
|
|
 |
|