Wymiana kierownicy na sportową MOMO |
Autor |
Wiadomość |
AdamColt [Usunięty]
|
Wysłany: 21-02-2011, 20:36 Wymiana kierownicy na sportową MOMO
|
|
|
Kierownica MOMO występująca w Lancerach sport (w kolorze aluminium) oraz Lancerach EVO (grafitowa) idealnie pasuje do zwykłych Lancerów z normalną kierownicą. Aby wymienić kierownicę (oczywiście z airbagiem) należy odłączyć akumulator (aby nie weszły żadne błędy) odkręcić starą kierownicę długim imbusem "8", otwór pod imbus jest z lewej strony kierownicy, następnie zdjąć pokrywkę z tylnej dolnej części kierownicy i odłączyć wtyczkę od airbagu oraz rozpiąć pojedynczy kabel od klaksonu. Uwaga. Przed zdjęciem kierownicy ustawić ją w pozycji do jazdy na wprost. Następnie należy zdjąć kierownicę i w jej miejsce wstawić nową. Nie należy kręcić taśmą z której wystają kable aby po zamontowaniu nie zerwać taśmy. Po założeniu kierownicy przykręcamy ją imbusem, podpinamy wtyczkę oraz kabel od klaksonu (w kierownicach MOMO są identyczne wtyczki) zakładamy pokrywkę i gotowe. Kierownica MOMO z wersji EVO (nie wiem jak jest w wersjach sport) jest o 2 cm mniejszej średnicy niż standardowa i ma 36 cm. |
|
|
|
 |
cefaloid
Forumowicz
Auto: 1.6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Maj 2010 Posty: 388 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 22-02-2011, 11:43
|
|
|
Mnie osobiście ta kierownica MOMO się nie podoba (tzn. zalatuje "tjuningiem" spod dyskoteki) - skórzana z Colta wyglada wg mnie o wiele ładniej.
Ale ciekawi mnie jak, w porównaniu z klasyczną, się jej używa? Jest poręczniejsza czy to tylko kwestia wyglądu? |
|
|
|
 |
nerx
Mitsumaniak
Auto: Lancer Kombi 1,6 Sport 2003
|
Wysłany: 23-02-2011, 19:05
|
|
|
mam tą kierownice i powiem tylko tyle że przy bardziej dynamicznych skrętach ucieka mi. Ma jakby za ślską powierzchnię. |
|
|
|
 |
.TM
Mitsumaniak

Auto: Lancer 4G18
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Lip 2008 Posty: 298 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-02-2011, 19:50
|
|
|
mnie osobiście pasuje, wygląda i trzyma się rąk 100 razy lepiej niż seryjny plastik |
|
|
|
 |
Haiku
Forumowicz

Auto: ASX 1.6 + Lancer Intense 2.0
|
Wysłany: 24-02-2011, 22:32
|
|
|
Dokładnie jak powiedział .TM
Bardzo dobrze leży w dłoniach |
_________________ Lancer CS0 4G63
ASX 1.6 |
|
|
|
 |
Radowan
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Sport
Pomógł: 7 razy Dołączył: 23 Cze 2009 Posty: 362 Skąd: Jelenia Góra/MRO
|
Wysłany: 24-02-2011, 23:01
|
|
|
Ja bym swojej nie zamienił na żadną inna nie wiem jak wypasioną multifunkcyjną...
Podejrzewam, że jakbym zmuszony był rozstać się ze swoim autem to właśnie kierę chciałbym zachować:)
Jest (...) |
|
|
|
 |
AdamColt [Usunięty]
|
Wysłany: 24-02-2011, 23:46 kierownica MOMO
|
|
|
Zgadza się, kierownica jest mniejsza, lepiej leży w rękach niż seryjna. Ja w związku ze sprzedażą Lancera chciałem się zamienić na zwykłą, ale skasowano mój post i zapewne ten za chwilę też zostanie usunięty.... |
|
|
|
 |
|