|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
System w telefonie |
Autor |
Wiadomość |
karolgt
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 35 razy Dołączył: 02 Lip 2006 Posty: 5645 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 09-02-2011, 20:47
|
|
|
ja z kolei słyszałem że AutoMapa na razie nie zamierza w ogóle wydawać na Androida. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24327 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 10-02-2011, 07:40
|
|
|
czytałem, że styczeń był pierwszym miesiącem, gdzie telefonów z androidem sprzedało się na świecie więcej niż telefonów apple czy z windą
i wciąż obserwuje się trend wzrostowy
także w końcu producenci zauważą ten rynek
nie chciałem wierzyć koledze, który rok temu mówił, że android ma ogromną przyszłość...
miał rację
symbian - zamknięte środowisko, słabe narzędzia programistyczne
iphone - bardzo kiepskie możliwości oprogramowania - brak emulatora, tylko środowisko firmowe a testy tylko na prawdziwym iphone (brak emulatora), bardzo drogi
windows mobile - tylko środowisko microsoft, ale dostępne i można spox programować, jednak droższe niż android, który w pewnym sensie jest oparty na open source (linux konkretnie) i można sobie pobrać SDK bez żadnych ograniczeń, programować w darmowym netbeans czy eclipse, potem testować na emulatorze... |
|
|
|
 |
Kaleid
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Lip 2006 Posty: 350 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 22-02-2011, 23:13
|
|
|
Ja z kolei zupełnie nie rozumiem fascynacji tym systemem. Jest zupełnie przeciętny, do tego obecnie strasznie pofragmentowany. Na wszelkich forach, które odwiedzam panuje atmosfera orgiastycznej apoteozy Androida przy jednoczesnym fanatycznym opluwaniu (krytyką tego już nie można nazwać) Symbiana i leciwego hardware stosowanego przez Nokię w nowych smartach. Tymczasem bawiąc się ostatnio słabiusieńką ponoć hardware`owo N8 zarzuciłem ją 20 aplikacjami i danymi (2000 SMS i ponad 1000 wpisów w Książce Tel., 5GB zdjęć i filmów), próbowałem ją świadomie i umyślnie zawiesić, spowolnić otwierając wiele programów jednocześnie i ku mojemu zdumieniu system ten pracował stabilniej niż Andek na wielokrotnie mocniejszym Samsungu Galaxy S. N8 wysypała się raz gdy była na niej uruchomiona Opera Mobile, w tle leciał film DivX, a ja próbowałem wejść w Nokia Mail by napisać maila w HTML. SGS w podobnych, a nawet mniej "stresowych" sytuacjach pokazywał czarny ekran na dłużą chwilę, albo nie budził się już wcale. Powiem więcej, przy sensownym ustawieniu archaicznego N97 pracuje on co najmniej tak stabilnie jak Andek na SGS i znacznie trudniej go uwalić do stanu "pomaga tylko wyjęcie baterii".
Zastanawia mnie więc ta fala zapalczywej fascynacji Androidem i smartami z tym systemem oraz jednoczesna nagonka na starszego Symbiana. Ten ostatni jest co prawda graficznie znacznie mniej imponujący, siermiężny, po skandynawsku spartański ale funkcjonalnie moje doświadczenia są takie jak powyżej.
Niestety, Symbianowi przyklejono zupełnie niezasluzoną łatkę - wobec czego Nokia musiala cos z tym zrobic. Nie jestem do konca przekonany, czy WM7 to dobry pomysł, bo to system gorszy od Symbiana^3 - no ale coz, moze pomoze Nokii na rynku amerykanskim. Proszę o wskazówki, które doprowadzą do uwolnienia tej mistycznej, tajemnej hipermocy czy ultrastabilności Androida opiewanej na wielu forach, której nie dostrzegam, mimo jak najlepszych chęci (SGS jest po hard formacie, zainstalowałem zaledwie ok. 10 mało wymagających aplikacji, a w tle chodzą raptem 4 widgety na 3 ekranach i kilka skrótów). Podkreślam - nie chodzi o efekty GUI, które oczywiście w Andku są o lata świetlne przed Symbianem. |
_________________ Volvo w garażu, Mitsubishi w sercu. |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 22-02-2011, 23:35
|
|
|
Kaleid napisał/a: | SGS w podobnych, a nawet mniej "stresowych" sytuacjach pokazywał czarny ekran na dłużą chwilę, albo nie budził się już wcale. |
a sgs mial lagfixa wgranego?
Kaleid napisał/a: | znacznie trudniej go uwalić do stanu "pomaga tylko wyjęcie baterii". |
nigdy nie musialem wyjmowac baterii pracujac na androidzie 2.2 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24327 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 23-02-2011, 06:54
|
|
|
Kaleid napisał/a: | Na wszelkich forach, które odwiedzam panuje atmosfera orgiastycznej apoteozy Androida przy jednoczesnym fanatycznym opluwaniu (krytyką tego już nie można nazwać) Symbiana |
mi się android podoba - może dlatego, że nie wchodzę na żadne fora...
moje oczekiwania spełnia, nie robię na nim rzeczy, o których pisałeś, więc nie mam żadnych problemów
o symbianie napisałem tyle, co wiem
jak kilkanaście lat temu pisałem pracę magisterską, to kilku kolegów załapało się na projekty dla nokii - dostali wtedy communicatory N9000 i raczej nie byli zachwyceni - zarówno samym telefonem jak i SDK |
|
|
|
 |
|
|