|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA1A 1.3] Dziura w filtrze powietrza |
Autor |
Wiadomość |
kostuch [Usunięty]
|
Wysłany: 27-10-2006, 09:41
|
|
|
gregorbu napisał/a: | Biały dym - uszczelnia pod głowicą.
Ciemny dym - niewłaściwa mieszanka.
Niebieski dym - silnik bierze olej. | To co napisałeś to mogą też być objawy przestawionego zapłonu, najlepiej najpierw wykręcić świece i zobaczyć jakiego są koloru.
- jak są mocno osmolone to bierze olej
- jak są normalne to nic się nie dzieje
- jak są lekko osmolone to znaczy że nie przepala dobrze paliwa
- jak są szare to znaczy że zapłon jest przyspieszony
Dym z rury może nic nie powiedzieć bo może być spowodowany kiepskiej jakości paliwem.
Zaczynajac poszukiwania sprawdza się najprostsze żeczy na początku i drogą eliminacji po koleji się wyklucza, a nie odrazu uszczelka pod głowicą. |
|
|
|
 |
guzikunio [Usunięty]
|
Wysłany: 27-10-2006, 10:04
|
|
|
Ze świecami będzie chyba problem bo założyłem nowe jakieś dwa tygodnie temu... |
|
|
|
 |
kostuch [Usunięty]
|
Wysłany: 27-10-2006, 10:23
|
|
|
a jak poprzednie wyglądały? |
|
|
|
 |
guzikunio [Usunięty]
|
Wysłany: 27-10-2006, 16:03
|
|
|
Wcześniejsze wyglądały w miare dobrze, (tak powiedział mechanik) ale nie miałem wtedy problemu z kopceniem. |
|
|
|
 |
awgan [Usunięty]
|
Wysłany: 29-10-2006, 14:54
|
|
|
A mechanik nie przestawił Ci przypadkiem zapłonu?
Przykra historia maszyny, którą kiedyś hulał mój starszy, Mazda 626, 2.0 GLX 1982. Mechanik lutował w niej chłodnicę, i żeby się do niej dostać musiał zdjąć kable i kopułkę rozdzielacza, nie dość że poprzestawiał zapłon to niedokręcił cybanta na chłodnicy, rura spadła, wywaliło całą wodę z bloku, a starczy inteligentnie zalał to zimną wodą.
Efekt : popękana głowica, remont silnika. |
|
|
|
 |
|
|