|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zatarta Sprężarka Klimatyzacji |
Autor |
Wiadomość |
Jar0sz
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubushi Galant VIII
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-02-2011, 09:46 Zatarta Sprężarka Klimatyzacji
|
|
|
Witam, chciałem zapytać czy da się zregenerować sprężarkę klimy, a jeżeli tak to co w niej wymienić ? gdy włączę klimę silnik przygasa i pali mi pasek, spodziewałem się, że problem tkwi w łożysku sprężarki więc je wymieniłem ale nic nie pomogło. Proszę o pomoc |
|
|
|
 |
wojtas
Mitsumaniak

Auto: Sigmy, Zaćmienie i Kociak
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Lis 2008 Posty: 3560 Skąd: Gniezno
|
Wysłany: 28-02-2011, 12:30
|
|
|
Niestety musisz szukać sprawnej, zatartej już nic nie pomoże. |
_________________ ..
Każdy ma prawo się mylić, i tylko ten co nic nie robi nie popełnia błędów.
[F16A 12V M/T 92'][F07W 24V A/T 93'][D53A 24V GTS M/T 03'][V97W 24V GLS A/T 15'] |
|
|
|
 |
Kamil_Ziomek
Mitsumaniak
Auto: EA2A 1998
Pomógł: 8 razy Dołączył: 20 Lip 2010 Posty: 648 Skąd: Żyraków
|
Wysłany: 28-02-2011, 19:52
|
|
|
Jeśli sprężarka sie zatarła to regeneracja jest nie opłacalna ( na pewno powyżej 1000zł w dobrej firmie). Jeśli do zatartego układu założysz nową sprężarkę to możesz szukać następnej. Trzeba wymienić osuszacz i wypłukać cały układ. Uwierz że wiem co pisze
Z drugiej strony ( lepsza wersja) sprężarka mogła zablokować się mechanicznie ( urwany tłok albo coś się rozleciało) i wtedy wystarczy wymiana i nabicie. Można to zdiagnozować jak odkręcisz rurki i zobaczyć czy w środku pływa aluminium z olejem ( srebny olej). Ale żeby odkręcić rurki pasuje się udać do jakiegoś serwisu klimatyzacji który ściągnie czynnik chłodniczy z auta ( zaoszczędzisz trochę pieniędzy).
Jakbyś miał jakieś pytania to pisz. |
|
|
|
 |
|
|