|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Spoilerek i tylnie lampy |
Autor |
Wiadomość |
ansic [Usunięty]
|
Wysłany: 25-10-2006, 21:12 Spoilerek i tylnie lampy
|
|
|
Witam
przymierzam sie do zalozenia jakiegos pojlerka, ale niestety sie rozczarowalem po tym co zobaczylem, a wlasciwie czego nie widzialem bo nie ma
zaczalem sie zastanawiac jaki spoiler by stylistycznie pasowal do cari... na pewno nie z plaskim grzbietem... bo tyl ma zaokraglony, po dluuugich poszukiwaniach na nr 1 stawiam spoiler od eclipse 3g, bowiem ksztaletem ladnie by pasowal z cari. Problem tylko jakie sa wymiary i czy da rade go jakos nalozyc.
I to pytanie jest do Was wlasnie
Drugi typ to spoiler ktorego juz nie moge znalesc w ofercie producenta :/
takie cos by mi sie idealnie nadawalo
http://www.dreamcarisma.d...heckspoiler.jpg
no i po trzecie, nigdzie nie moge znalesc zamiennikow tylnich lamp, a z tych co widzialem ze ludzie sobie pozamieniali to takie cos mi sie bardzo podoba
http://www.mitsuclub.de/o.../roland02kl.jpg
I tu znow pytanie do Was, skad takie cacko wziasc?
O przednich reflektorach to juz tylko moge pomazyc, nie widzialem nigdzie zeby ktos mial zamienione, a to by wg mnie najbardziej dodalo uroku cari |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 25-10-2006, 22:55
|
|
|
na przód sa ogólnodostepne (głownie w DE) lampy soczewkowe, które wygladają tragicznie (jak poszukasz u nas na forum, to znajdziesz fotki,bo było niedawno).
Ta biała z linka co dałeś nie ma zmienionych lamp, tylko ma coś naklejone na nie, ew to samoróbka (kolor klosza zmienić na czerwono nie jest problemem).
SPojler co podałeś, jest najpewniej do sedana i najszybciej znajdziesz w jakiejś używce, bo w ASO bedzie bardzo drogi |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
ansic [Usunięty]
|
Wysłany: 25-10-2006, 23:37
|
|
|
no wlasnie zmienic kolor klosza na czerwony to jest raczej spoko, gorzej ze zmiana na bialy wlasnie tak aby zrobic taki wzor
I z tym spojlerem jest taki problem, ze na stronce dreamcarisma jest on pokazany u producenta autoR, a na stronce oficjalnej jest wszystko + jakis inny beznajdziejny spojler ale tego akurat nie ma
tak, napisze maila.
A ten od eclipse to nie wiem jakie ma wymiary, nawet nie mam jak pomierzyc skad.
a te soczewki widzialem - paranoja
dzieki |
|
|
|
 |
KrisKros [Usunięty]
|
Wysłany: 26-10-2006, 16:57
|
|
|
ansic napisał/a: | Witam
przymierzam sie do zalozenia jakiegos pojlerka, ale niestety sie rozczarowalem po tym co zobaczylem, a wlasciwie czego nie widzialem bo nie ma
zaczalem sie zastanawiac jaki spoiler by stylistycznie pasowal do cari... na pewno nie z plaskim grzbietem... bo tyl ma zaokraglony, po dluuugich poszukiwaniach na nr 1 stawiam spoiler od eclipse 3g, bowiem ksztaletem ladnie by pasowal z cari. Problem tylko jakie sa wymiary i czy da rade go jakos nalozyc. |
Spróbuj oblukać spojlerki i inne akcesoria na tej stronce http://www.autoaccessorys...pick_search&s=1
Większość to części uniwersalne ale moze coś uda sie Tobie dobrać...
Pozdr |
|
|
|
 |
mario-borek [Usunięty]
|
Wysłany: 27-10-2006, 18:56
|
|
|
Podobne spojlerki można czasami znależć na alegro.
a ten drugi obrazek to folia do lamp biała albo srebrna - można dostać też inne kolory, ewentualnie można użyć specjalnych lakierów do zmiany koloru lamp. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 28-10-2006, 01:36
|
|
|
te swiatla w tej bialej maja naklejone cienkie biale paseczki w odstepach od siebie identycznych jak grubosc tych paskow |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
ansic [Usunięty]
|
Wysłany: 29-10-2006, 21:07
|
|
|
troche pokombinowalem i teraz chcem zeby lampy z tylu wygladaly tak
http://img78.imageshack.u.../1001734vs5.jpg
I tu jest problem, w photoshopie nie jest trudno je przerobic, gorzej z przerabianiem na prawde... jakies sugestie?najlepiej to by bylo chyba odlac ;] lae ja nie mam pojecia do tego typu zeczy
No a folia...to chyba wiejsko bedzie wygladalo
dlaczego nie znalazlem zadnego zamiennika do carismy?
do kazdego innego samochodu jest co najmniej kilka rodziaji czy tez firm, a do cari klapa
zeby jakos z lancerka pasowaly, ale tez d...
a najbardziej w cari mi sie wlasnie nie widza tylnie swiatla, tzn kolorystyka ich, takie mdle bardzo |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 29-10-2006, 22:34
|
|
|
ansic napisał/a: | dlaczego nie znalazlem zadnego zamiennika do carismy? |
moze dlatego ze nie ma
ansic napisał/a: | zeby jakos z lancerka pasowaly, ale tez d... |
po przerobkach blacharskich, pasuja
ansic napisał/a: | a najbardziej w cari mi sie wlasnie nie widza tylnie swiatla, tzn kolorystyka ich, takie mdle bardzo |
bo juz stare i wyblakle |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 29-10-2006, 23:40
|
|
|
ansic napisał/a: | troche pokombinowalem i teraz chcem zeby lampy z tylu wygladaly tak |
moj kuzyn u siebie w hance wymyslil cos takiego:
lampa sprzed liftingu:
lampa po liftingu
i lampy w civicu kuzyna zaklejone folia transparentna (taka jak do witrazy) z poczatku myslalem ze te lampy to tak fabrycznie wygladaja, czyli efekt bardzo dobry
 |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
dylson [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2006, 13:51
|
|
|
Calkiem ladnie to wyszlo. A jak swieci wsteczny? Czy nie ma problemu z cofaniem w nocy? |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 30-10-2006, 15:04
|
|
|
widac biale od wstecznego i pomaranczowy kierunek |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
ansic [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2006, 17:38
|
|
|
tzn te po liftingu to sa po fabrycznym czy tez z naklejona folia? bo jak na folie wyglada za ladnie |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 30-10-2006, 18:20
|
|
|
jest wszystko napisane, na civicu sa lampy z pomaranczowym kierunkiem plus na to folia |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
mario-borek [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2006, 20:13
|
|
|
Jest to specjalna folia do lamp, więc przepuszcza światło i wygląda nieżle.
Sam sobie takie zrobie jak mi zaczną się odklejać srebne listewki którymi mam obramowane światła ,bo razem to już będzie przegięcie - chyba.
przegięcie |
|
|
|
 |
ansic [Usunięty]
|
|
|
|
 |
|