Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Padł silnik co robić ???
Autor Wiadomość
Pii 1980 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Sigma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-01-2011, 22:24   

mazda 10000 buda prawie igła mam dwa małe purchelki przy uszczelce przedniej szyby no i goscie od skrzyni lekko pukneli prawym rogiem ale minimalnie kierunek zbity a co wiesz o mojej skrzyni? po wymianie jest naprawde igła ludzie się dziwili że z tego roku a tak skrzynia pracuje, zresztą każdy komu dałem się przejechać był zdziwiony a raczej zaskoczony jak ten samochód jeżdzi i jakie ma wyposażenie a mam wszystko bez poduch, 91 rok i cała elektronika działa naprawde wszystko a jeżdziłem już naprawde wieloma samochodami (byłem kierowcą dla handlaży sam.) i zawsze coś nie śmigało

mazda10000 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Sigma 24v
Wysłany: 09-01-2011, 16:24   

Jak masz taką budę to ja bym zebrał kasę i zrobił porządnie silnik i wtedy masz pewność że jest zrobione. A jak będziesz kupować auto to każdy ci powie że auto jest tak dobre że nic nie trzeba robić, że hamulce są robione wczoraj a rozrząd to właśnie skończył skręcać. Jakiego byś auta nie kupił to będziesz musiał w nie na początku inwestować... zresztą nie tylko na początku. A jak pisałem o skrzyni biegów to miałem na myśli to iż jak ja kupiłem auto to obudowa skrzyni biegów ( ta między sprzęgłem a bebechami) była przetarta bo sworzeń w dyfrze się wysunął, bo klin który go trzymał uznał że ile można w jednym miejscu siedzieć i sobie wyskoczył:D

VirMan 
Mitsumaniak
maniacc

Auto: Diamante XS'94
Wysłany: 09-01-2011, 16:49   

uważam tak samo - jak chcesz jeździć tym autem , to zrób raz a porządnie ( można wziąć kilak rat jak na raz jest problem) zrób wszystko na tip top i masz problem z głowy - ale niech to robi jakiś maniak pasjonat, bo inaczej efekt może być różny..

manieklakmech
[Usunięty]

Wysłany: 23-02-2011, 00:40   

witam powiem kolego tak jeśli potrzebujesz silnik to mam upatrzony w niemczech ze skrzynią komplet za 500euro jest to 3.0 12V ty potrzebujesz silnik ja skrzynie:D:D:D bywam tam średnio 2 razy w tygodniu więc można by pomyśleć. Silnik na pewno nie skatowany sam fakt że z niemiec zachodnich nie byłego DDR i podobno ma 160tyś km

RTSI 
Nowy Forumowicz

Auto: Sigma
Wysłany: 03-03-2011, 18:25   

Proszę o zapoznanie się z tym tematem!

http://forum.mitsumaniaki...p=835787#835787
Ostatnio zmieniony przez lukasz12 03-03-2011, 21:17, w całości zmieniany 1 raz  

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Wysłany: 03-03-2011, 21:03   

Jest na forum taki dział sprzedam - RTSI - przenieś posta

lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Wysłany: 03-03-2011, 21:08   

Taki post zasadniczo nie powinien się tu znaleźć, to raz.
A dwa - swojego czasu pisałem że chciałem coś kupić (było to jesienią 2009 - miałem wtedy stłuczkę) bo mam taką samą zieloną i wtedy jakoś nie zależało Ci na sprzedaży...

"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne ;) " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy :)
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask :)
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie ;)
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu ;)

RTSI 
Nowy Forumowicz

Auto: Sigma
Wysłany: 04-03-2011, 10:11   

zbyszek05 napisał/a:
Jest na forum taki dział sprzedam - RTSI - przenieś posta

pisałem do moderatora z działu sprzedam ale bez odzewu , generalnie nie znam
się na Mitsubishi i nie będę nabijał postów, bo moją pasją są Hondy i tam jestem na forum

chciałem koledze pomóc i pozbyć się tych gratów bo mi to zalega , dlatego to napisałem

lukasz12 napisał/a:

Taki post zasadniczo nie powinien się tu znaleźć, to raz.
A dwa - swojego czasu pisałem że chciałem coś kupić (było to jesienią 2009 - miałem wtedy stłuczkę) bo mam taką samą zieloną i wtedy jakoś nie zależało Ci na sprzedaży...

tak wiem przepraszam liczyłem na zrozumienie ,
pamiętam ale nie wiem co się stało przecież byliśmy umówieni ??
chyba dzwoniłeś że nie przejedziesz bo wypadła sprawa tych hamulców

lukasz12 napisał/a:
Nie jestem w stanie powiedzieć na 100% czy przyjadę jutro bo w tej chwili nie jestem w Krakowie. Jutro jeszcze muszę dokończyć boje z hamulcami w mojej sigmie. Ale jeśli będę sie wybierał to na pewno dam Ci znać i raczej to będzie w najbliższych dniach.

później nie pamiętam jak sie sprawa potoczyła :?: jak cię jakoś uraziłem to przepraszam
wiem że miałem wtedy dużo chętnych na części i nie ogarniałem wszystkiego,
a po dróg-ie to byłem przed weselem i miałem niezłe zamieszanie ,

dużo osób kupiło moich części i to nawet z forum za co dziękuje bo się
pieniądze przydały na wesele dla mojej szwagierki i brata

przepraszam za OT

lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Wysłany: 04-03-2011, 11:34   

Cytat:

pisałem do moderatora z działu sprzedam ale bez odzewu , generalnie nie znam
się na Mitsubishi i nie będę nabijał postów, bo moją pasją są Hondy i tam jestem na forum

chciałem koledze pomóc i pozbyć się tych gratów bo mi to zalega , dlatego to napisałem

Ok, rozumiem. Wiem że jest ostatnio z tym problem bo kilka osób miało podobne problemy - nie wiem czemu tak jest. Postaram się sprawdzić. Najlepiej w takim wypadku napisać PW - to nie jest zabronione :-)

Ja też już nie pamiętam jak to dokładnie było, może chciałem się umówić na inny termin, ale zrezygnowałem. Jak coś to na przyszłość pisz do mnie w przypadku wątpliwości.

"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne ;) " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy :)
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask :)
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie ;)
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu ;)

Odpowiedz do tematu