|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA2A/W 2.0] Podgrzewacz bloku silnika |
Autor |
Wiadomość |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 03-03-2011, 20:07
|
|
|
Grzałka jest zamocowana w bloku silnika od strony grodzi.
Obiecane foto:
 |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
m6riano
Mitsumaniak Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Pomógł: 25 razy Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 7356 Skąd: Gdzie Syrenka w herbie jest!
|
Wysłany: 03-03-2011, 23:00
|
|
|
To w takim razie muszę zrobić foto temu czemuś co u mnie wystaje z przodu...jak do tej pory myślałem że to właśnie ten podgrzewacz |
_________________ Użytkownik zbanowany za działalność komercyjną - produkcja i sprzedaż naklejek Klubowych Mitsumaniaki.
 |
|
|
|
 |
pplmr012
Mitsumaniak
Auto: Galant EA5A '02 U88
|
Wysłany: 18-03-2011, 10:27
|
|
|
To i ja dorzucę swoje trzy grosze o dogrzewaczach tego typu.
Jak już zostało napisane produkuje je fińska firma DEFA
Pod linkiem V6 i 2,0 jest informacja o montażu urządzenia. A na stronie co do jakiego silnika.
Bardzo ciekawą lekturą są testy praktyczne na różnych autach w warunkach zimowych.
Jak widać efekt działania dla silnika jest odmienny od działania np. Webasta, gdzie najpierw jest grzana "góra" silnika.
Pozdrawiam, |
|
|
|
 |
|
|