|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
mini USB ,rozkminka 4ech pinów |
Autor |
Wiadomość |
fergul11
Mitsumaniak

Auto: EA2A-'98 2.0pb
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Wrz 2009 Posty: 2372 Skąd: Co.Clare
|
Wysłany: 18-03-2011, 18:58 mini USB ,rozkminka 4ech pinów
|
|
|
podpowiedzcie proszę , na których pinach w mini USB jest podawane napięcie do urządzenia ?
obstawiam że na zewnętrznych i teraz pojawia się następne pytanie który jest dodatni ,a który ujemny.
Denerwował mnie kabel zwisający od nawigacji do gniazda zapalniczki ,więc całe okablowanie wrzuciłem za panel środkowy i wszystko było estetycznie ,zasilanie było realizowane za pomocą jacków.
Tamta nawigacja z pomocą żony jest już historią teraz jest nowa ,w obecnej komunikacja jest poprzez mini USB ,chcę wykorzystać istniejącą instalację za panelem środkowym i potrzebuję zmodyfikować kabel zasilający tylko nie wiem do których pinów we wtyczce podać napięcie .
umówmy sie że patrzymy na wtyczkę minUSB od przodu szerszą ścianką u podstawy . |
_________________ Mam oko na Ciebie
 |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 18-03-2011, 19:35
|
|
|
To nie będzie proste. Ponieważ przez USB jest podawane max 100mV. Dopiero po zainstalowaniu urządzenia może być podawane 500mV co i tak jest nędzne jak na ładowanie. W każdym razie to nie jest chyba takie proste jak podłączenie 2 przewodów 5V i masy do 2 pinów w USB....
Tu masz schemat...
http://pl.wikipedia.org/wiki/USB
Najprościej kup ładowarkę samochodową do mp3/mp4 na USB. |
|
|
|
 |
fergul11
Mitsumaniak

Auto: EA2A-'98 2.0pb
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Wrz 2009 Posty: 2372 Skąd: Co.Clare
|
Wysłany: 18-03-2011, 20:45
|
|
|
Krzychu wielkie dzięki za link i schemacik z kolorami ,leci pomógł.
zasilanie jest z oryginalnej ładowarki ukrytej za panelem ,w navi gniazdo komunikacji z kompem i zasilanie/ładowanie jest poprzez mini USB typ B nie wiedziałem tylko które kolory kabli , ale jak mówię link wyjaśnił wszystko.
Jeszcze raz dzięki wielkie
nawi już działa na nowym kablu , wszystko ładnie , estetycznie pochowane ,żadne kable nie wiszą . |
_________________ Mam oko na Ciebie
 |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-03-2011, 08:31
|
|
|
|
|
|
|
 |
fargo
Mitsumaniak

Auto: 2.0 GTS '08 CVT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Sty 2009 Posty: 347 Skąd: KrakówNH
|
Wysłany: 19-03-2011, 13:44
|
|
|
krzychu napisał/a: | Ponieważ przez USB jest podawane max 100mV. Dopiero po zainstalowaniu urządzenia może być podawane 500mV |
Rozumiem że miałeś na myśli 100mA i 500mA |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|