POMOCY - strasznie muli, zatrzaśnięte drzwi na AMEN :( |
Autor |
Wiadomość |
wojtas
Mitsumaniak

Auto: Sigmy, Zaćmienie i Kociak
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Lis 2008 Posty: 3559 Skąd: Gniezno
|
Wysłany: 19-03-2011, 14:37
|
|
|
sbros napisał/a: | Nie ma znaczenia na czym jadę, czy na benzynie czy też na gazie |
No to już wiemy coś więcej, sprawdziłeś błędy jakie zarejestrował komputer?
[ Dodano: 19-03-2011, 16:14 ]
Odnośnie zamkniętych drzwi. Wygląda na to że rozsypała się blokada zamka i zamek jest w pozycji zamkniętej, ciągnięcie cięgnem od klamki wewnętrznej jak i przekręcanie kluczykiem nic nie daje więc rozwalenie klamki zewnętrznej też nie zmieni stanu rzeczy. Jedyne co przychodzi mi do głowy to niestety rozprucie boczku w tym miejscu:
Pod spodem masz miejsce by włożyć rękę :
Tak wygląda zamek w pozycji zamkniętej/otwartej:
Możesz jeszcze przed rozpruciem boczku, spróbować wsunąć przez szparę po klamce wewnętrznej jakiś sztywny drut i po omacku podnieść blokadę zamka. Czasami warto się dłużej pomęczyć. Tyle mogę pomóc w tej sprawie, reszta jest w twoich rękach. |
_________________ ..
Każdy ma prawo się mylić, i tylko ten co nic nie robi nie popełnia błędów.
[F16A 12V M/T 92'][F07W 24V A/T 93'][D53A 24V GTS M/T 03'][V97W 24V GLS A/T 15'] |
|
|
|
 |
VirMan
Mitsumaniak maniacc

Auto: Diamante XS'94
Pomógł: 17 razy Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 1602 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 20-03-2011, 22:02
|
|
|
Żeby nie uszkodzić tapicerki w drzwiach można wyjąć kontroler drzwi i szyb (ten brązowy) następnie poodkręcać dostępne śrubki, pociągnąć nieco tapicerkę , tak by był luz i po wyjęciu klamki można w miarę dostać się do zamka , nawet poświecić do jednej dziury i obserwować lusterkiem co się dzieje wewnątrz. Jeśli to uszkodzenie samego zamka to może być problem, ale odpadnięte cięgiełko da się zahaczyć i pociągnąć. |
_________________ Inteligence is not everything , wisdom is more than that.
Sigma '93 kombi.
DONE: resurrection
 |
|
|
|
 |
wojtas
Mitsumaniak

Auto: Sigmy, Zaćmienie i Kociak
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Lis 2008 Posty: 3559 Skąd: Gniezno
|
Wysłany: 20-03-2011, 22:36
|
|
|
VirMan napisał/a: | następnie poodkręcać dostępne śrubki, pociągnąć nieco tapicerkę , tak by był luz i po wyjęciu klamki można w miarę dostać się do zamka |
Bartek flaszkę ci postawie na spocie, jak chociaż kawałek podniesiesz tapicerkę na zamkniętych drzwiach. Po zdemontowaniu klamki wewnętrznej masz pod nią blachę jak na zdjęciach wyżej, więc gdzie tam jest dostęp do zamka. |
_________________ ..
Każdy ma prawo się mylić, i tylko ten co nic nie robi nie popełnia błędów.
[F16A 12V M/T 92'][F07W 24V A/T 93'][D53A 24V GTS M/T 03'][V97W 24V GLS A/T 15'] |
|
|
|
 |
VirMan
Mitsumaniak maniacc

Auto: Diamante XS'94
Pomógł: 17 razy Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 1602 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 21-03-2011, 09:30
|
|
|
OK :] - ja tak robiłem jak sobie wyłączyłem zamek, instalacje i klamke a byłem zamknięty z zacietym dzyndzlem - nie chcąc sobie podłączac innych rzeczy pod auto tak włąśnie zrobiłem dość szybko - nie ma wielkiego pola manewru - ale da się zobaczyc - chyba że drzwi w diamante są inne ale raczej nie sądzę. |
_________________ Inteligence is not everything , wisdom is more than that.
Sigma '93 kombi.
DONE: resurrection
 |
|
|
|
 |
mazda10000
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Sigma 24v
Pomógł: 6 razy Dołączył: 09 Wrz 2010 Posty: 593 Skąd: Szczecin/Gdańsk
|
Wysłany: 22-03-2011, 01:32
|
|
|
Apropos zamków, czy wkładka zamka, lewa i prawa są zamienne? |
|
|
|
 |
sbros
Nowy Forumowicz
Auto: Sigma 3.0 24V
|
Wysłany: 22-03-2011, 11:40
|
|
|
VirMan napisał/a: | Żeby nie uszkodzić tapicerki w drzwiach można wyjąć kontroler drzwi i szyb (ten brązowy) następnie poodkręcać dostępne śrubki, pociągnąć nieco tapicerkę , tak by był luz i po wyjęciu klamki można w miarę dostać się do zamka , nawet poświecić do jednej dziury i obserwować lusterkiem co się dzieje wewnątrz. Jeśli to uszkodzenie samego zamka to może być problem, ale odpadnięte cięgiełko da się zahaczyć i pociągnąć. |
Panowie, narazie porażka.. Będę próbował dalej. Po zdjęciu wewnętrznej klamki nie mam zbyt dużego pola manewru. Cięgno, które jest " przymocowane " do owej klamki nie reaguje na moje ciągnięcie i pchanie..
Szkoda , że zewnętrznej klamki nie można tak łatwo zdemontować..
Nic to.. walczę dalej. |
_________________ Pozdrawiam wszystkich Mitsumaniaków |
|
|
|
 |
krzysius
Forumowicz
Auto: sigma 3000
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 130 Skąd: legnica
|
Wysłany: 22-03-2011, 15:13
|
|
|
gaz masz na sekwencji czy BLOS? |
|
|
|
 |
sbros
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 23-03-2011, 17:15
|
|
|
krzysius napisał/a: | gaz masz na sekwencji czy BLOS? |
Mam gaz z komputerem - holenderski. Nie sekwencja. |
|
|
|
 |
batman-1 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-03-2011, 18:12
|
|
|
skrzynka automat jak sądzę może warto się zastanowić czy startuje z jedynki czy nie ślizga może wina tkwi w skrzyni |
|
|
|
 |
sbros
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 30-03-2011, 22:50
|
|
|
batman-1 napisał/a: | skrzynka automat jak sądzę może warto się zastanowić czy startuje z jedynki czy nie ślizga może wina tkwi w skrzyni |
Skrzynia według mnie działa normalnie - startujenormalnie ale tak jak by nie miał siły ( jakby cos się " zatkało" )
Ktoś wcześniej pisał że pomoże i podejmie się diagnozy ale na moją prośbę o podanie miejsca i terminu jest cisza..
Już nie wiem gdzie mam szukać pomocy..
[ Dodano: 30-03-2011, 22:50 ]
batman-1 napisał/a: | skrzynka automat jak sądzę może warto się zastanowić czy startuje z jedynki czy nie ślizga może wina tkwi w skrzyni |
Skrzynia według mnie działa normalnie - startujenormalnie ale tak jak by nie miał siły ( jakby cos się " zatkało" )
Ktoś wcześniej pisał że pomoże i podejmie się diagnozy ale na moją prośbę o podanie miejsca i terminu jest cisza..
Już nie wiem gdzie mam szukać pomocy.. |
|
|
|
 |
|