Utrudnienia na naszych drogach (Łódź i okolice) |
Autor |
Wiadomość |
pamar
Mitsumaniak Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Zaproszone osoby: 2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-06-2009, 20:11 Utrudnienia na naszych drogach (Łódź i okolice)
|
|
|
Zdenerwowałem się dzisiaj bo okazało się, że Kosynierów zablokowali i nie ma dojazdu do Pryncypalnej. Jeśli coś gdzieś jest nie tak PISZCIE, ku przestrodze |
_________________ ad futuram rei memoriam:
Demokracja - to jednak kupa a świat to może tylko wyobrażenie
http://www.mitsumaniaki.com/
http://www.mmdzieciom.pl/
 |
|
|
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 19-06-2009, 23:41
|
|
|
Pabianice:
ul. Grota Roweckiego
Jeden kierunek od ulicy Bugaj aż do ulicy Jutrzkowickiej i w tę że właśnie stronę, a do tego wąsko i dożo dziur.
ul. Warszawska (wylot na Rzgów):
remont od ulicy Sikorskiego aż do "Dużego skrętu" Zarówno z jednej jak i z drugiej strony obu końców nie polecam pokonywać z 50. Można sobie już przy 50 koła pourywać. Przejazd w Oby dwie strony.
Łódź/Pabianice:
ul. Pabianicka:
Tu tradycyjnie przebudowa i lepiej omijać. (od ul. Rudzkiej aż do "małego skrętu (ulicy nie pamiętam)). |
|
|
|
 |
konwen
Forumowicz

Auto: Mitsubishi galant 2.0 GLX 16V
|
Wysłany: 20-06-2009, 20:41
|
|
|
Dziś jechałem przez kosynierów i się zdziwiłem z deczka |
_________________ Mitsubishi Galant 2.0 GLX 16V kombi 1998 + LPG
 |
|
|
|
 |
Dynamind
Mitsumaniak Dynamind
Auto: Mitsubishi Colt 1.3 2000 Jazz
|
Wysłany: 20-06-2009, 21:12
|
|
|
ulica widzewska zaknięta , więc do Edwarda i na Stryków się już tamtędy nie dojedzie....
a ostatnio mnie tam straz miejska na rowerze dorwała. Złapali mnie na przechodzeniu pod zamkniętymi zaporami ..... |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 20-06-2009, 23:21
|
|
|
konwen napisał/a: | Dziś jechałem przez kosynierów i się zdziwiłem z deczka |
ano remontują
Pabianicką przy chocianowicach troche udrożnili, więc do Pabianic da sie jechać. Ale w Chocianowicka nadal jest zakaz łamany przez wszystkich (policja lubi stać), ale tam doły, dziury przez wielkie "D" |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
pamar
Mitsumaniak Kainamustim

|
Wysłany: 02-09-2009, 15:19
|
|
|
Uwaga, remont a właściwie modernizacja skrzyżowania po drugiej stronie Koluszek, zjazd z wiaduktu a ul.11go listopada, objazd daaaaleki i niebezpieczny. (podobno do listopada)
Kurowice w kierunku Tomaszowa (droga 713) remont nawierzchni, od ronda ruch wahadłowy i tak ma być aż do Ujazdu, oczywiście odcinkami ale do Tomaszowa lepiej wykombinować objazd. |
 |
|
|
|
 |
vendetta
Mitsumaniak Agata

Auto: Ibiza Cupra 6L
|
|
|
|
 |
pamar
Mitsumaniak Kainamustim

|
Wysłany: 22-03-2011, 17:13
|
|
|
UWAGA!!!
Pojawiła się żółta tablica informacyjna o całkowitej przebudowie drogi 713 na odcinku Andrespol - Kurowice.
(Źródło: Dziennik Łódzki)
Uwaga kierowcy! Ponad półtora roku potrwa remont drogi wojewódzkiej 713 pod Łodzią, między Andrespolem i Kurowicami.
Szykują się potężne korki, bo to jedna z popularniejszych dróg w regionie.
Właśnie dopinane są ostatnie szczegóły. Przebudowa ma się zacząć w kwietniu. Potrwa aż do października 2012 roku. Dlaczego tak długo?
- To wcale nie jest długo - przekonuje Marcin Nowicki, rzecznik Zarządu Dróg Wojewódzkich w Łodzi. - Pamiętajmy, że zaczynamy kompletną przebudowę, to nie będzie tylko wymiana
asfaltu. Poza tym, nie będziemy drogi całkowicie wyłączać z ruchu. Praca będzie prowadzona na połowie jezdni, na kilkusetmetrowych odcinkach. To zawsze zajmuje więcej czasu niż budowa drogi od podstaw. Zwłaszcza na terenach zabudowanych - dodaje Nowicki.
Remont obejmie niecałe 6 kilometrów. I rzeczywiście będzie gruntowny, bo oprócz nawierzchni, wymieniona zostanie cała konstrukcja drogi. Przebudowane zostaną skrzyżowania. Wzdłuż powstaną chodniki oraz ścieżki rowerowe, zwiększona będzie liczba latarni. Modernizacja obejmie też budowę zatoczek dla autobusów, a nawet zjazdów do prywatnych domów stojących wzdłuż drogi, a także na pola. Przekładane mają być nawet kolidujące z drogą rury wodociągowe czy gazowe.
Na razie zarząd dróg nie wyznaczył żadnych objazdów. Wiadomo tylko, że droga nie zostanie całkiem zamknięta na czas remontu. Ruch będzie się odbywał wahadłowo, jedną stroną jezdni. Prawdopodobnie pojawi się sygnalizacja świetlna.
W tym roku z budżetu województwa na remont drogi 713 pójdzie 18 mln zł. Inwestycję będzie prowadzić firma Erbedim, która remontowała już inne odcinki tej samej trasy.
Droga 713 to kolejna trasa w woj. łódzkim, na której pojawią się utrudnienia w ruchu. W związku z budową autostrady A2, ruch jest spowolniony m.in na drodze wojewódzkiej 703 koło Piątku, a także 704 w Łyszkowicach. |
 |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
|
Wysłany: 23-03-2011, 18:26
|
|
|
pamar napisał/a: | Pojawiła się żółta tablica informacyjna o całkowitej przebudowie drogi 713 na odcinku Andrespol - Kurowice. | No to będzie masakra, w zeszłym roku spędziłem 3 godziny na trasie Łódź-Tomaszów Mazowiecki z powodu ruchu wahadłowego na trasie w 3 czy 4 miejscach równocześnie. |
|
|
|
 |
|