|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: tomusn 15-10-2006, 20:52 |
[CA1A 1.3] Problem z obrotami!!! |
Autor |
Wiadomość |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 03-11-2006, 12:22
|
|
|
No jasne, że mogą, ale też i setka innych przyczyn. Brak zapłonu powoduje, że silnik chodzi nieregularnie. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 03-11-2006, 12:23
|
|
|
A czy w twoim miśku masz czujnik temperatury silnika ewentualnie temperatury zasysanego powietrza i czy aby na pewno sprawny? Ostatnio kumpel walczył kupę czasu z tym że nawet przy leciutkim przygazowaniu (Megan Coupe 2l) na zimnym auto od razu gasło. Praktycznie wszystko wymieniał z instalacji gazowej. Także czujnik temperatury silnika i nic. Okazało się wkońcu że ten silnik ma jeszcze jeden czujnik temperatury i to on był zwalony. Wymienił i po problemach. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21948 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 03-11-2006, 14:14
|
|
|
saphire napisał/a: | A czy w twoim miśku masz czujnik temperatury silnika |
Mam. Ale auto nigdy nie gaśnie. Zawsze ma jakieś tam obroty. Min. 500
Jak go sprawdzić domowym sposobem? A może go odłączę i zobaczę czy będzie różnica?
Przez walnięte przewody WN też może drżeć? Mam gdzieś Sentechy, które kiedyś niepotrzebnie wymieniłem (bo okazało się, że padły świece ). Najpierw to zrobię a później zajmę się świecami.
Co myślicie o świecach Beru? Gazownik mówi, że jedne z najlepszych do LPG. Na początku takie miałem i ja przejechałem na nich 15 000 km, a ile poprzedni właściciel kto to wie. Chyba sobie takie sprawie. |
|
|
|
 |
|
|