[II 2.0 DID] Zakup Outlandera. |
Autor |
Wiadomość |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Auto: OII Instyle'09 Navi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 06-01-2011, 21:41
|
|
|
Muciek napisał/a: | Ale u taty zapalają się tylko wtedy gdy jest odpalany, jak zapłon włączony to nic się nie dzieje. |
Ale to w końu w Twoim Outku czy taty tańce z tymi światłami?!
W każdym można to ustawić-włączyć lub wyłączyć-ale tylko przez MUT-a ,tak jak pisał mitsu00... Już nie pamiętam bo mi to wogóle niepotrzebne czy postojowe czy drogowe mają tak samo ale np długość świecenia świateł kabinowych tez można ustawić -i tutaj niespodzianka,bo "wystarczy" mieć MMCS i tam jest kilka takich wygodnych opcji...Jak nie masz MMCS to zawsze te same opcje można ustawić za pomocą MUT III.
mitsu00 i 13zbyszek13,czy 50 czy 150 to i tak granda....W Szczecinie ustawili mi jak ich o to poprosiłem za friko... oczywiście przy okazji wizyty w ASO. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 06-01-2011, 22:05
|
|
|
karol_alasz napisał/a: | mitsu00 i 13zbyszek13,czy 50 czy 150 to i tak granda....W Szczecinie ustawili mi jak ich o to poprosiłem za friko... oczywiście przy okazji wizyty w ASO. | Ano widzisz..... Mi tez to zrobili za darmo przy okazji przeglądu. Natomiast jak wpadniesz jak meteor do ASO i rzucisz hasło żeby ci to zrobili, to nie obejdzie się bez daniny |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
Muciek
Mitsumaniak Amnetyst Black
Auto: O2 FL
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Paź 2010 Posty: 896 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 29-03-2011, 17:02
|
|
|
Żeby nie pisać niepotrzebnie kilku postach w kilku tematach, napiszę tutaj. Otóż jest kilka kwestii, które chciałbym poruszyć, a mianowicie:
1. Najlepszy preparat do skóry (Beżowej), taki który jej nie niszczy, ale działa bardzo skutecznie i pielęgnuje ją - może ktoś zna.
2. Już czytałem i ostrzegaliście, że tył Outka siada, ale teraz jest o wiele niżej nawet na pusto!!! Czy to normalne? Jest puściutki bagażnik, a siedzi bardzo nisko, dzisiaj tata zauważył próbując coś z niego wyjąć, jeśli tak jest to trzeba będzie kupić te sprężyny wzmacniające, a póki co zdemontować ławeczkę z tyłu.
A tak przy okazji, czy ktoś wie może gdzie można kupić części do Outlandera - karoseria. Na allegro za ramkę do Outka na przód życzą sobie 700zł LINK, to się boję ile w ASO, a to przecież kawałek plastiku, może zna ktoś kogoś kto ma taniej?
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 29-03-2011, 17:58
|
|
|
Muciek napisał/a: | 1. Najlepszy preparat do skóry (Beżowej), taki który jej nie niszczy, ale działa bardzo skutecznie i pielęgnuje ją - może ktoś zna. | Angielski Gliptone i tylko Gliptone. Wszystkie inne preparaty nie dorastają tym rzeczom do pięt. Kupisz na Allegro. Kup mleczko do czyszczenia i preparat nawilżający. Pachnie pięknie skórą. Czyść i nawilżaj regularnie co 2-gi miesiąc i skóra będzie się trzymac jak nowa przez lata.... Moja, tez bezowa po ponad 100 tys. km nadal wygląda jak nowa Oczywiście do czarnej tez można używać. |
Dominik |
|
|
|
 |
Muciek
|
Wysłany: 29-03-2011, 19:52
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | Muciek napisał/a: | 1. Najlepszy preparat do skóry (Beżowej), taki który jej nie niszczy, ale działa bardzo skutecznie i pielęgnuje ją - może ktoś zna. | Angielski Gliptone i tylko Gliptone. Wszystkie inne preparaty nie dorastają tym rzeczom do pięt. Kupisz na Allegro. Kup mleczko do czyszczenia i preparat nawilżający. Pachnie pięknie skórą. Czyść i nawilżaj regularnie co 2-gi miesiąc i skóra będzie się trzymac jak nowa przez lata.... Moja, tez bezowa po ponad 100 tys. km nadal wygląda jak nowa Oczywiście do czarnej tez można używać. |
Dzięki mitsu00, powiem tacie i na pewno w niedługim czasie zakupi środek.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 29-03-2011, 20:03
|
|
|
mitsu00, może polecisz jeszcze coś do Alcantary? |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
Muciek
|
Wysłany: 29-03-2011, 20:21
|
|
|
rezon napisał/a: | mitsu00, może polecisz jeszcze coś do Alcantary? |
Ten środek jest też do Alcantary
LINK |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 29-03-2011, 20:46
|
|
|
Muciek napisał/a: | Ten środek jest też do Alcantary | Dzięki. Masz jakieś doświadczenia z nim? |
|
|
|
 |
Muciek
|
Wysłany: 29-03-2011, 20:54
|
|
|
rezon napisał/a: | Muciek napisał/a: | Ten środek jest też do Alcantary | Dzięki. Masz jakieś doświadczenia z nim? |
Ja osobiście nie, bo dopiero będzie pierwszy zakup produktów z tej serii do skóry, ale jeśli mitsu00 poleca firmę i super daje sobie radę ze skórą, to myślę, że z Alcantarą będzie podobnie, chociaż lepiej jak tu się kolega wypowie, który używa tych środków  |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 29-03-2011, 21:27
|
|
|
Muciek napisał/a: | rezon napisał/a: | mitsu00, może polecisz jeszcze coś do Alcantary? |
Ten środek jest też do Alcantary
LINK | Gliptona bierz śmiało na ślepo. To klasa sama w sobie. Akurat tego do Acantary osobiście nie używalem, ale środki tej firmy sa firmowane przez Rollsa, Bentley:a, Ferrari i Jaguara. Potrzeba więcej referencji? Nie sa tanie, ale gwarantuję jakość i że na 100% działają. Do tego, te do skóry pięknie pachną skórą. |
Dominik |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 29-03-2011, 21:32
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | Rollsa, Bentley:a, Ferrari i Jaguara. Potrzeba więcej referencji? | Jakoś nie wzbudzają u mnie entuzjazmu. Ale na szczęście znalazłem lepszą - mitsu00 napisał/a: | Nie sa tanie, ale gwarantuję jakość i że na 100% działają | ta mi w zupełności wystarcza Dzięki. Jutro kupię. |
|
|
|
 |
Muciek
|
Wysłany: 29-03-2011, 21:56
|
|
|
mitsu00, mógłbyś jeszcze powiedzieć którego z tych dwóch wybrać, ponieważ ich opisy lekko się różnią i numery w nazwie produktów, jesteś trochę bardziej doświadczony więc może pomożesz?
GLIPTONE 1.
GLIPTONE 2.
Chyba, że one się niczym nie różnią... ale lepiej zapytać
Czy może jeszcze jakiś inny polecasz... |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 29-03-2011, 22:26
|
|
|
Ja uzywam "1" z tym że kupuję bezpośrednio z Anglii bo 2 x taniej Najlepszy efekt odniesie sie uzywajac szczoteczki jak na zdjeciu w zestawie nr 2. |
Dominik |
|
|
|
 |
Kemot
Mitsumaniak
Auto: Outlander Intense+ 2.0 DI-D
|
Wysłany: 01-04-2011, 14:16
|
|
|
Muciek napisał/a: | Żeby nie pisać niepotrzebnie kilku postach w kilku tematach, napiszę tutaj. Otóż jest kilka kwestii, które chciałbym poruszyć, a mianowicie:
A tak przy okazji, czy ktoś wie może gdzie można kupić części do Outlandera - karoseria. Na allegro za ramkę do Outka na przód życzą sobie 700zł LINK, to się boję ile w ASO, a to przecież kawałek plastiku, może zna ktoś kogoś kto ma taniej?
Pozdrawiam. |
Dobre pytanie. Sama dolna listwa atrapy w serwisie kosztuje prawie 1200zł! |
|
|
|
 |
Muciek
|
Wysłany: 01-04-2011, 17:31
|
|
|
Żeby był porządek to o wszystkie sprawy będę pytał w tym forum (mogę również podziękować )
1. Tak namawiam tatę do stacji multimedialnej - Chińczyka i powiedzmy, że jakieś tam efekty są, ale jest również kilka pytań.
- Gwarancja - jeśli samemu się zamontuje, to czy traci się gwarancję?
- Jaki jest czas zakładania i problem dla osób powiedzmy średniozaawansowanych w takich rzeczach?
- Czy 1701N jest Plug and Play i wszystko powinno działać elegancko?
2. LED'y tutaj już można powiedzieć, że bardziej na TAK i teraz pytania:
- Jakie? Może jakieś linki itp. - optymalnie i ładnie.
- Czy w po lifcie można podłączyć bez problemu i będą ładnie wyglądać?
Na razie tyle. Wiem, wiem czytałem dużo wątków, ale odpowiedzi i posty są tak zmieszane, że czasem trudno się połapać, dlatego zadaje pytania na które chciałbym prostych i dokładnych odpowiedzi
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
|