|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: akbi 03-03-2011, 15:08 |
Pomoc dla Piotrusia |
Autor |
Wiadomość |
lapass
Mitsumaniak
Auto: Space Star 1,3 '01
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-03-2011, 17:38
|
|
|
PIT wypełniony. Dużo zdrowia dla Piotrusia i siły dla Was. |
|
|
|
 |
slawio
Nowy Forumowicz slawio

Auto: speace star 1,9 DID
|
Wysłany: 24-03-2011, 19:23
|
|
|
Przekazujemy swój skromny procencik i życzymy dużo zdrówka dla PIOTRUSIA. |
|
|
|
 |
nephilim
Mitsumaniak 01486/KMM
Auto: Outlander II 2.0 Ralli Art
|
Wysłany: 03-04-2011, 19:38
|
|
|
Cześć,
Podałem Wasze dane w swojej księgowości, mój i Żony 1% zasili subkonto fundacji.
Cieszę się że choć tyle możemy zrobić.
m. |
|
|
|
 |
misjonarz.
Mitsumaniak \KSG/

Auto: Subaru OBK III
|
|
|
|
 |
omenek
Forumowicz

Auto: Colt 1.6 CJ4A '99
|
|
|
|
 |
wolgaster
Mitsumaniak

Auto: Carisma
|
Wysłany: 25-04-2011, 17:55
|
|
|
Witam
Mój 1 % również poszedł. Pozdrawiam i życzę wytrwałości. |
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
|
Wysłany: 27-04-2011, 12:11
|
|
|
Dziś dodatkowo 1% od Rodziców |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
Olek
Mitsumaniak Piotrek
Auto: lancer 2.0
|
Wysłany: 28-04-2011, 06:11
|
|
|
Od nas poszło kilka 1% z rozliczanych PITów rodzinki |
_________________ olek lancer 2.0 |
|
|
|
 |
LordWolf
Mitsumaniak

Auto: 3000 GT VR-4 Europa
|
Wysłany: 28-04-2011, 12:02
|
|
|
Witam,
mój i Żony 1% przekazany na subkonto fundacji.
Życzymy dużo zdrowia. |
|
|
|
 |
lego86
Mitsumaniak

Auto: Galant EA2A
|
Wysłany: 30-04-2011, 21:50
|
|
|
% i ode mnie . Pozdrawiam i dużo zdrowia życzę |
_________________ Moja historia z GALANT EA2A 2.0 GLS `97
Jesteś tym, czym wierzysz, że jesteś.
 |
|
|
|
 |
mrkbrnsk
Nowy Forumowicz marco
Auto: carisma avance 1,8 gdi 125km
|
Wysłany: 10-06-2011, 00:33
|
|
|
%-cik mój i żony poszedł, temat zdrowia małych dzieci znam z autopsji, życzę szybkiego powrotu do zdrowia - cierpliwości w oczekiwaniu na efekty leczenia, prędzej lub póżniej będą.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
zwolin
Forumowicz baaardzo zły miś ;-)
Auto: Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 26-11-2011, 19:09
|
|
|
Sto lat tu nie pisałem Przepraszam, nie mogłem się zebrać. Zawsze odkładałem to do zaktualizowania strony, a strona nadal leży.....
Jakby to delikatnie ujać generalnie mam deficyt wolnego czasu.
Krótko pochwalę sie zatem postępami:
11.06. Piotruś pierwszy raz w pełni samodzielnie usiadł. Teraz siedzenie ma już opanowane i raczej niewiele go może w tej pozycji zaskoczyć.
Od mniej/więcej wrzesnia zaczął podejmować próby wstawania. Czasami udaje się mu stanąć przy łózku/ szafce/półce. Niestety łatwo nie jest - jest duży, nawet bardzo duży jak na swój wiek, więc wszystko jest mu trudniej zrobić. Ew upadki też sa bardziej dotkliwe. Masakrycznie koślawi stopy (efekt obnizonego napięcia mięśniowego, dużej masy i pewnie genów). Na razie czekamy na ortezy i nie naciskamy na wstawanie, bo szkoda stawów.
Ze słuchem bez zmian. Ucho prawe - całkowity niedosłuch. Ucho lewe, -20 dB. Zdaniem lekarzy na granicy aparatować/nieaparatować. Na razie czekamy na decyzję.
W międzyczasie miał założone dreny do uszu, przeszedł kolejne zapalenie ucha, usunęlismy migdałek.
Zmniejszyła się wada wzroku. Piotruś juz nie musi nosić okularów, których zresztą nie trawił.
W tej chwili największy problem to rozwój psychiczny i mowa. W chwili obecnej dostał tylko jeden punkt powyżej upośledzenia w stopniu ciężkim. Cały czas sie rozwija, robi postępy, ale na to wszystko potrzeba masę czasu, i to czasu, kiedy dziecko ma chęć do pracy, nie jest zmęczone. Z mową nikt nic nie wie. Lekarze nie są w stanie jednoznacznie okreslić, czy problemy wynikają z niedostatków psychicznych, czy z niedosłuchu. W następnym roku pewnie wiekszy nacisk położymy na turnusy pod kontem rozwoju mowy i psychiki, kosztem rehabilitacji ruchowej. Znalazłem dobry ośrodek specjalizujacy się w rozwoju mowy. Turnusy drogie jak diabli, ale przynajmniej blisko.
W tej chwili Piotruś jest rehabilitowany w cyklu: 6tyg - Zagórze, 1 tyg przerwy, 3 tyg Dziekanów, 2 tyg przerwy i Zagórze. Oczywiście równolegle do turnusów ma jeszce indywidualne zajecia z terapeutami (NDT, SI, neurologopeda, psycholog). Między turnusami ustawiamy badania (NFZ nie pozwala na badania w szpitalu, przychodni itp w okresie, kiedy dziecko jest na turnusie ). Miedzy turnusami Piotruś jest rehabilitowany w prywatnych ośrodkach i w domu.
Bardzo, ale to bardzo, bardzo dziękujemy za wszelkie słowa otuchy.
Teraz w końcu możemy też podziękować za 1% i wpłaty na konto. W sumie pomogło nam prawie 400 osób. Nie możemy podziękować każdemu z osobna, gdyż dzięki GIODO nie dastajemy żadnej informacji, która pozwoliłaby zidentyfikować osobę przekazujacą 1%. Jedyne, co dostajemy, to kwotę i urząd skarbowy podatnika.
Zatem serdecznie dziękujemy wszystkim, którym nie był obojetny los Piotrusia.
Żeby była jasność, to nasze kochane państwo trzyma wasz/nasz 1% do końca września (tak, tego roku), i dopiero wtedy US przekazuje fundacji dokumentację. Fundacja też potrzebuje trochę czasu na ogarnięcie dokumentów i ofekt jest taki, że pieniądze trafiają do dzieci po prawie roku od pobrania podatku.
Co ciekawsze, dla MOPSU, pieniadze te stanowią dochód.
Dobra wyżaliłem sie. I tak jest super. Do dziś pamietam, jak lekarka zajmujaca sie rehabilitacją Piotrka po wyjściu ze szpitala powiedziała mi, że celem rehabilitacji jest posadzenie go na wózku. I to wtedy miał być odległy cel.
[ Dodano: 01-01-2012, 18:46 ]
Witam pierwszego dnia nowego roku.
Jeszce raz w imieniu swoim i rodzinki chciałbym podziękować Wam za wsparcie, zarówno to finansowe, jak i to duchowe. Naprawdę lepiej jest codziennie zmagać się z przeciwnościami losu mając świadomość, ile osób trzyma za nas kciuki.
Niestety, prośba o pomoc jest nadal aktualna.
Wymyśliłem sobie , jak rozpropagować akcję: poszukuję osób, które mogłyby w swoich miejscach pracy (biura, punkty usługowe, sklepy itp) postawić stojaki z ulotkami/wizytówkami zawierającymi krótką informację o Piotrusiu, celu na który zbieramy pieniadze itp. Mam tu na mysli raczej miejsca, gdzie udałoby się zainteresować tematem klientów firmy/ osoby "z zewnątrz", bo między znajomymi, to można łatwiej. Dużo miejsca to nie zajmie (planuję stojaki z plexi, więc w miarę estetyczne), kwestia tego, czy uznacie to za stosowne, ew "góra" zaaprobuje.
Osoby gotowe udzielic nam takiej pomocy poproszę o info, na co mają miesce (ulotki 99x210, czy wizytówki, czy jedno i drugie), na ile szt mniej/więcej szacują "zapotrzebowanie" (jakby co, to zawsze mogę dosłać), i oczywiście dane do wysyłki. Oczywiście ja pokrywam wszystkie koszty.
Fanty mógłbym wysłać za ok tydzień. Mam juz ulotki i wizytówki zrobione za niewielkie pieniądze. Czekam tylko ze stojakami na określenie ich ilości, bo dopiero wtedy uda mi się może jakąś dobrą cenę wytargować.
Z góry dziękuję. |
_________________ Pozdrawiam
Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku |
|
|
|
 |
raddex
m3m&mitsumaniak

Auto: Lancer GT, 2016 r., 2,4 Pb
|
Wysłany: 18-03-2012, 22:41
|
|
|
Czyli w tym roku też mogę przekazać 1% na Piotrusia? |
_________________ Mitsubishi Lancer GT 2,4 MIVEC - 2016 US ver.
Mitsubishi Galant Kombi 2,0 elegance - 2001r. - LPG - sprzedany
Mitsubishi Lancer Kombi 1,6 16V 113KM, 1997r. - sprzedany 05.07.2010
 |
|
|
|
 |
zwolin
Forumowicz baaardzo zły miś ;-)
Auto: Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 19-03-2012, 08:27
|
|
|
raddex, tak, oczywiście. Piotruś ma cały czas subkonto w fundacji i zasadniczo, poza kosmetycznymi zmianami (kolejność danych), nic się nie zmienia. W razie wątpliwości, na stronie Piotrusia jest ściąga, jak wypełnić PIT.
Dziękujemy za pamięć. |
_________________ Pozdrawiam
Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku |
|
|
|
 |
odius
Mitsumaniak

Auto: Galant EA5W 2,5 V6 2000r + LPG
|
Wysłany: 09-04-2012, 16:32
|
|
|
Cześć! % ode mnie i mojej Siostry poszedł dla Piotrusia. Życzymy z Siostrą i Żoną wszystkiego dobrego.
Pozdrawiamy |
_________________ Ten się nie myli, kto nic nie robi!
Odiusomiś
 |
|
|
|
 |
|
|