Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS DID] [ELEKTRONIKA] Centralny zamek - samoblokada
Autor Wiadomość
tomiś 
Nowy Forumowicz

Auto: MSS 1.3 '04
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-04-2011, 22:28   

JCH napisał/a:
Był lepszy gościu. To zdaje się było jakoś tak:
- była zima, gościu wyszedł z pracy, wsiadł od strony pasażera, bo od kierowcy miał ciasno, odpalił auto i wysiadł aby odśnieżyć. No jak pierdyknął drzwiami pasażera to się wszystko pozamykało. Auto odpalone na parkingu, kluczyki w środku.... :?
Sama radość ... :lol: 8)

niezła gwiazda ten spejsik :roll:
od jakiegos czasu codziennie wybierajac sie do pracy robie podobnie: otwieram brame, wsiadam do auta odpalam i wyjezdzam przez brame; wysiadam zeby zamknac brame, zostawiając uruchomiony silnik...
ja juz mialem nauczkę dlatego nigdy nie zamykam drzwi ale gdybym o tym nie wiedzial :roll:

zalóżmy jakąś tego typu sytuacje gdzies w lesie zimą na jakimś zadupiu... (komórka oczywiście w szoferce :mrgreen: )
Ostatnio zmieniony przez tomiś 14-04-2011, 22:36, w całości zmieniany 2 razy  

mls 
Forumowicz

Auto: -
Wysłany: 14-04-2011, 22:28   

tomiś napisał/a:
Niemniej jednak, godząc się z faktem wadliwych krańcówek wolałbym pozbyc się samoblokady by w przyszlosci nie zadzialanie krancowki nie sprowadzilo sie do zablokowanych kluczykow w aucie jak to kiedys mialo miejsce.

Jeśli posiadasz alarm Prestige, to większość wersji posiada w obudowie sterownika microswitche do ustawienia podstawowych funkcji wzbudzania alarmu. Jeśli są cztery przełączniki, to DRUGIM włącza/wyłącza się automatyczne zamykanie centralnego zamka (i uzbrajanie alarmu) po 30 sekundach.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 15-04-2011, 10:41   

tomiś napisał/a:
od jakiegos czasu codziennie wybierajac sie do pracy robie podobnie: otwieram brame, wsiadam do auta odpalam i wyjezdzam przez brame; wysiadam zeby zamknac brame, zostawiając uruchomiony silnik...
W takim przypadku, jeśli zamknął się samoczynnie a Ty wysiadasz aby zamknąć bramę to nie powinno być problemu. Otwierając drzwi kierowcy od wewnątrz powinny one zostać nie zaryglowane pomimo ich zamknięcia.
No ale licho nie śpi.... ;) :) 8)

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

tomiś 
Nowy Forumowicz

Auto: MSS 1.3 '04
Wysłany: 15-04-2011, 11:44   

JCH napisał/a:
W takim przypadku, jeśli zamknął się samoczynnie a Ty wysiadasz aby zamknąć bramę to nie powinno być problemu. Otwierając drzwi kierowcy od wewnątrz powinny one zostać nie zaryglowane pomimo ich zamknięcia.
No ale licho nie śpi.... ;) :) 8)

Nie, ja szybko wyjezdzam przez brame i wysiadam zeby ja zamknac. Załóżmy że zatrzasnąłbym teraz drzwi a w czasie zamykania bramy blokada zrobi mi kuku :doubt:
Zresztą przykład z odśnieżaniem auta jest chyba najbardziej "życiowy".

[ Dodano: 15-04-2011, 12:22 ]
...wracając do krańcówek
Rozłożyłem tą od strony kierowcy i przeczyściłem - nie była bardzo zaśniedziała ale jednak teraz działa. Zauważyłem że rolę w przepływie prądu odgrywa sama śrubka (w zasadzie wkręt - zardzewiały) więc warto ją/go wymienić. Od strony pasażera nie mogłem wyciągnąć krańcówki (nie chciałem mocno ciągnąć) poza tym ta krańcówka była goła - bez tej rozkładanej plastikowej obudowy - sprężyna na wierzchu. U was tak samo ?

halbog 
Mitsumaniak
Homo Swidnicensis

Auto: Kia Carens 2,0 CRDi 2006r
Wysłany: 15-04-2011, 12:27   

tomiś napisał/a:
Od strony pasażera nie mogłem wyciągnąć krańcówki (nie chciałem mocno ciągnąć) poza tym ta krańcówka była goła - bez tej rozkładanej plastikowej obudowy - sprężyna na wierzchu. U was tak samo ?

Tak
Pozdrawiam
Bogdan

Odpowiedz do tematu