Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Co jest solidne i sprawdzone
Autor Wiadomość
Tenere 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi L200 Hp 2009r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-04-2010, 03:20   Co jest solidne i sprawdzone

Jak w temacie - które podzespoły eli uważacie za prawdziwie niezawodne i wytrzymałe. Dużo dobrego słyszałem o zawieszeniach, które ponoć wytrzymują długie przebiegi bez napraw (nawet jeśli auto śmiga po dołach), podobno silniki (o ile nie doszło do przegrzania na skutek autostradowych prędkości) wytrzymują bez problemów wieleset tysięcy km...
Nie wiem ile w tym prawdy, moja ela ma dopiero 10 tys., i wszystko gra.
Niech ten temat będzie spisem tego co w tym aucie dobre - tak ku pokrzepieniu serc :lol:
A zatem: zawieszenia, skrzynie, ramy, turbiny - co kogo pozytywnie zadziwiło po długiej eksploatacji.

fazacz 
Forumowicz

Auto: L200 rok 2006 170 KM
Wysłany: 27-04-2010, 07:41   

Radio - mi odpowiada, ilość miejsca, no i paka mój czworonożny przyjaciel ma wygodną podróż :) hmmm to by było na tyle pozytywów. :mrgreen:
Yokohama ADVAN S.T. V802 285/45R20 112Y
Radio CB Albrecht AE 6890

Osłony Asfir: Silnik Skrzynia Bak
Wyciągarka: PW 45 12V

Tenere 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi L200 Hp 2009r
Wysłany: 27-04-2010, 16:19   

Chciałbym aby w tym temacie wpisywać tylko konkrety dotyczące wytrzymałości poszczególnych elementów - duża paka, wygodne lub też niewygodne fotele, miejsce dla psa... - to wszystko już było w innych tematach.
Nie chcę powielać tematu "co mnie miło zaskoczyło a co nie" - wyobraziłem sobie zbiór bardzo konkretnych informacji eksploatacyjnych. Ponieważ tych in minus na forum nie brakuje, pomyślałem, że dobrze by było zebrać nieco pozytywych wiadomości. No chyba, że takowych nie ma :shock:

romero 
Mitsumaniak

Auto: L200 INSTYLE/2008/136 KM/AT
Wysłany: 27-04-2010, 18:33   Re: Co jest solidne i sprawdzone

Tenere napisał/a:
Jak w temacie - które podzespoły eli uważacie za prawdziwie niezawodne i wytrzymałe. Dużo dobrego słyszałem o zawieszeniach, które ponoć wytrzymują długie przebiegi bez napraw (nawet jeśli auto śmiga po dołach), podobno silniki (o ile nie doszło do przegrzania na skutek autostradowych prędkości) wytrzymują bez problemów wieleset tysięcy km...
Nie wiem ile w tym prawdy, moja ela ma dopiero 10 tys., i wszystko gra.
Niech ten temat będzie spisem tego co w tym aucie dobre - tak ku pokrzepieniu serc :lol:
A zatem: zawieszenia, skrzynie, ramy, turbiny - co kogo pozytywnie zadziwiło po długiej eksploatacji.

1.Super Select

namotore 
Mitsumaniak
ach

Auto: T-fünf
Wysłany: 28-04-2010, 09:16   

Tenere napisał/a:
. No chyba, że takowych nie ma :shock:
o solidnosci mozna powiedziec po 100 i wiecej tys. km. Ja nie stwierdzilem do 80kkm wyjatkowo dobrej solidnosci :wink:
SS jest ok choc wajchy transferu wyskakiwaly mi juz 2 razy :mrgreen:

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Wysłany: 29-04-2010, 10:07   

Zawiecha- oryginał 220 tysięcy, i dalej ok.
Fotele- j.w. zero śladów zużycia tapicerki
Kierownica- j.w. brak sladów wytarcia
Napędy- zero problemów
Tarcze pród- nie hamują (ale po wymianie na DBA-gold - rewelacja)

Fotele- ja czasami robię i po 500-1000 km bez bólu kregosłupa...
Ergonomia kabiny- dla mnie rewelacja, wszystko w naturalnych miejscach, ręka sama trafia na lewarek zmiany biegów, przełaczniki w zasięgu ręki.

Niestety prędkości autostradowe nie są jedyną przyczyną uszkodzeń głowicy/uszczelki- tylko chip... ale 220 tysięcy na jednej uszczelce to i tak niezły wynik.

reasumując: to naprawdę dobry i solidny samochód do pracy.

maćko z lubań 
Forumowicz

Auto: L200 HP, V50 D2, T4 2.4d
Wysłany: 18-07-2010, 22:22   

Zawieszenie rzeczywiście w eleczkach jest całkiem fajne mam nalatane 175 tysięcy i się trzyma, fotele rzeczywiście wygodne i nie wyglądają na zużyte...za to kolega Kibloo pisał o nie wytartej kierownicy przy 220 tysiącach ja przy 175 mam już porządnie wytartą, mieszek od biegów też trochę wytarty, może różne partie skóry dostarczali i ta za 2006 była lepsza od tej z 2007. Co do napędów to mam z nimi trochę przygód o czym pisałem w innym temacie ale wreszcie za parę dni sprawa się wyjaśni i opiszę rozwiązanie w swoim temacie o napędzie. Co do uszczelki, to jak poczytałem o tym że lubi je wydmuchać po szaleństwie na autostradzie to trochę się zestresowałem ale ostatnio ela dużo jeździ po niemczech, a że zwykle czas goni to jedziemy w granicach 160-170 i nic się nie dzieje. Jak Kibloo napisał to rzeczywiście dobry samochód...może w lutym przyjdzie ela w HP? :wink:
problemów już było :(
-Dodatkowo Pajero Sport 2014 Intense Plus AT - pierwsze 30000 km zrobione - Super Auto :)

vitara 
Nowy Forumowicz

Auto: pajero
Wysłany: 17-04-2011, 19:16   

jednak l200 jest dużo lepsze niz navary tylko czemu jest ich aż tak mało co

Odpowiedz do tematu