|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
ASO Mitsubishi Plichta w Gdyni |
Autor |
Wiadomość |
Silverrr
Mitsumaniak Jackdaw

Auto: Lancer SB 2008 1.8 Invite
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-09-2010, 13:12 ASO Mitsubishi Plichta w Gdyni
|
|
|
Kilka słów na temat jeszcze świeżego serwisu ASO Mitsubishi Plichta w Gdyni. Ostatnio zgłosiłem się do nich w sprawie płyty ochronnej pod silnik. Miałem przyjemność rozmawiać z Panem Andrzejem. Specjalnie napisałem "przyjemność", ponieważ już po chwili zorientowałem się, że mam do czynienia z kompetentnym jegomościem, który zna się na rzeczy. Potrafił udzielić odpowiedzi na wszystkie moje pytania. A jak nie potrafił to szukał aż znalazł i oddzwonił. Po przyznaniu się, że jestem Mitsumaniakiem otrzymałem propozycję rabatu - 10% na płytę i zestaw montażowy Koniec końców, gdy się już stawiłem osobiście u Pana Andrzeja okazało się, że dostałem nie 10, lecz 15% rabatu i smycz Mitsubishi Motors gratis Nawet MKarpiu się załapał na smycz Spytałem również o cenę przeglądu (drugi - 24 miesiące/40k km) - tu również pozytywne zaskoczenie. Po dostarczeniu swoich materiałów, za samą uszczelkę i robociznę zapłacę 404zł (i również dostanę rabat!). Niby to AŻ 400zł, ale nie oszukujmy się - to jest ASO i ja byłem gotowy na więcej. Dodatkowo Pan Andrzej zainteresował się moimi uszkodzeniami lakieru i zaproponował zaprawkę za 36zł. Przy okazji i MKarpiu do swojego Gala zamówił. I tu podziękowania dla kolegi Pana Andrzeja (nie pamiętam z imienia - przepraszam). Pomimo iż nie było jasne w dokumentacji, którą przeglądał jaki kod lakieru ma zamówić to pokazał, że jego postawa to "zes**m się, ale znajdę"
Na koniec Panowie stwierdzili, że będą musieli pomyśleć o jakiejś stałej zniżce dla nas - Mitsumaniaków Jak tak dalej pójdzie to na pewno wkrótce zyskają sporo stałych klientów.
Aha! Podsunąłem myśl, aby zatrudniać w warsztacie samych Mitsumaniaków Więc bądźcie czujni bo nie wiadomo kiedy po Was przyjdą Z Waszą wiedzą i doświadczeniem rozgromicie resztę serwisów |
_________________ Zwycięzca konkursu "Parkowanie L200 na kopertę" - VIII Zlot Mitsumaniaków - Wilkasy 2010. 24 sekundy
 |
|
|
|
 |
raddex
m3m&mitsumaniak

Auto: Lancer GT, 2016 r., 2,4 Pb
Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Sie 2005 Posty: 1239 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 11-11-2010, 16:53
|
|
|
Mogę potwierdzić, że ASO Mitsubishi Plichta w Gdyni jest kompetentnym serwisem Mitsubishi.
Moja wizyta była skierowana do ASO w celu podłączenia samochodu pod komputer i sprawdzenie wszystkich możliwych elementów od strony elektronicznej.
Byłem wcześniej niż Silverr, na początku sierpnia. Też byłem przyjęty przez Pana Andrzeja i również otrzymałem rabat na diagnostykę komputerową (koszt badania ok 73 pln). Oprócz tego sprawdzono mi stan zawieszenia gratis i skorzystałem z akcji wahacze, na którą się nie jednak kwalifikowałem. Miła obsługa, do tego podobno mój samochód był jako pierwszy Galant EA w tym serwisie. Dostałem też pisemne zaproszenie na akcję zima 2010.
Dowiadywałem się też o ceny części, no i wiadomo nie są tanie, bo są z ASO, ale można liczyć na rabaty, ceny usług są skalkulowane dosyć przystępnie, nie dużo wyższe niż w nieautoryzowanych warsztatach. |
_________________ Mitsubishi Lancer GT 2,4 MIVEC - 2016 US ver.
Mitsubishi Galant Kombi 2,0 elegance - 2001r. - LPG - sprzedany
Mitsubishi Lancer Kombi 1,6 16V 113KM, 1997r. - sprzedany 05.07.2010
 |
|
|
|
 |
Mariusz4
Mitsumaniak
Auto: Outlander II 2.2
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 149 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 12-11-2010, 20:08
|
|
|
za wyważenie i wymianę kół zapłaciłem 111zł (w "Centrum Naprawy Felg" chcieli 132zł). przy okazji spytałem się o 2-gi przegląd (40 tys) Outka II 2.2 = 1200zł (jeżeli 'swój' olej to -350zł + zniżki dla Mitsumaniaków). taki sam przegląd w Elblągu kosztuje 1500zł (info uzyskane przez tel).
jakość obsługi o 'niebo' lepsza niż w "innym" ASO w Gda.
pozdrawiam,
Mariusz |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 12-11-2010, 20:13
|
|
|
Mariusz4 napisał/a: | za wyważenie i wymianę kół zapłaciłem 111zł (w "Centrum Naprawy Felg" chcieli 132zł) |
Ja płace 60zł za dwa auta heh , miło się czyta takie wpisy o ASO, szkoda że u Nas tak nie ma heh |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
Mariusz4
Mitsumaniak
|
Wysłany: 12-11-2010, 20:17
|
|
|
Juiceman napisał/a: | Mariusz4 napisał/a: | za wyważenie i wymianę kół zapłaciłem 111zł (w "Centrum Naprawy Felg" chcieli 132zł) |
Ja płace 60zł za dwa auta heh , miło się czyta takie wpisy o ASO, szkoda że u Nas tak nie ma heh |
za jakie auta? okazuje się, że za samochody typu SUV, 4x4 warsztaty liczą sobie 'inaczej' - przynajmniej w Gdańsku.
w zeszłym roku, wymieniłem koła w 'markowym' warsztacie i przy 120 km trzęsła mi się kierownica - zapłaciłem 120zl
pozdrawiam,
Mariusz |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 12-11-2010, 20:33
|
|
|
Galanta i Carisme |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
Mariusz4
Mitsumaniak
|
Wysłany: 12-11-2010, 21:07
|
|
|
Juiceman napisał/a: | Galanta i Carisme |
w Żukowie (20km od Gdańska) za Yarisa brat zapłacił 70 zł, wiec jeżeli płacisz za 2 samochody 60 zł to wymieniałbym kilka razy w roku
pozdrawiam,
Mariusz |
|
|
|
 |
Lubich
Nowy Forumowicz Lubich
Auto: Lancer
|
Wysłany: 29-01-2011, 20:30
|
|
|
Witam
Mój pierwszy wpis. Szkoda, że negatywny. Miałem okazję być 2 razy w serwisie Plichty w Gdyni. Pierwszy raz latem 2010: usunięcie szkody - wymiana zderzaka i rys na lakierze. Szkoda usunięta przyzwoicie, z jednym minusem. W trakcie lakierowania w lakierni w Wejherowie fachowcy pomalowali także przednią szybę. Normalnie nic prawie nie widać, ale jak jedziemy pod słońce, efekt jest edit . Tysiące, miliony kropek lakieru, efektownie połyskujących i świecących, jak gwiazdy na bezchmurnym niebie. W końcu lakier metalic prawda Drugi raz styczeń 2011: roczny przegląd gwarancyjny po 20 tyś. lub roku. Wszystko ok, ale znowu z jednym minusem. Expert wymieniający olej zapomniał o zamknięciu wlewu oleju stosownym korkiem. Efekt ? W trakcie jazdy obwodnicą do domu olej na szybie + silnik i wszystko dookoła niego zakonserwowane gorącym olejem. Czyszczenie silnika w ASO gratis. Ale dojazd z Tczewa do Gdyni i powrót ( ponad 60 km w jedna stronę ) na mój koszt. Jakiś rabat lub zwrot kosztów za przegląd ( prawie 1000 zł )? Chyba tylko ja byłem tak głupi, że o tym pomyślałem. Nikt się nawet nie zająknął na temat kosztów. Jak ta cała historia ma się do Waszych wcześniejszych opinii ciężko mi ocenić. Pewnie takie jest już moje szczęście Pozostały serwisy w Elblągu i Gdyni Cisowej - do Plichty już nie jadę. Nie będę sprawdzał jak to jest "do 3 razy sztuka".
Edit: Wulgaryzm. |
Ostatnio zmieniony przez mkm 03-02-2011, 05:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Silverrr
Mitsumaniak Jackdaw

Auto: Lancer SB 2008 1.8 Invite
|
Wysłany: 31-01-2011, 13:51
|
|
|
Lubich napisał/a: | W trakcie lakierowania w lakierni w Wejherowie |
eee... Mówimy o Plichcie na ul. Morskiej 80? Bo ja o nich zacząłem wątek... Plichta jest też CHYBA w wejherowie (ale nie wiem...)
Cytat: | Efekt ? W trakcie jazdy obwodnicą do domu olej na szybie |
W sensie przeniknął przez maskę i na szybę czy poszedł sobie naokoło?
Nie bronię serwisu, jeśli ktoś chce mi to zarzucić. Nie jestem spokrewniony z nikim u Plichty. Wyrażam tylko swoją opinię. 18/02 mam u nich przegląd i wiedzą, że ze szczegółami opiszę co i jak Podejrzewam, że nawet czytają ten wpis (pozdrawiam Panie Andrzeju i Pawle )
Po przeglądzie zobaczę czy mam dokręcony korek |
_________________ Zwycięzca konkursu "Parkowanie L200 na kopertę" - VIII Zlot Mitsumaniaków - Wilkasy 2010. 24 sekundy
 |
|
|
|
 |
Lubich
Nowy Forumowicz Lubich
Auto: Lancer
|
Wysłany: 31-01-2011, 21:49
|
|
|
Witam
Co do lakierni - kontaktował się ze mną punkt z Wejherowa. Byłem tam nawet osobiście w poszukiwaniu swojego auta. Z "przenikaniem" oleju było tak: wracając obwodnicą do domu próbowałem usunąć zabrudzenia z szyby. Każdemu to się zdarza. Jednak z każdym ruchem wycieraczek widoczność była coraz gorsza. Brud rozmazywał się tylko po szybie. W końcu awaryjny postój i macanie szyby w celu identyfikacji świństwa. Dalej to już proste. Po zwolnieniu mechanizmu otwierania maski, ta próbowała gwałtownie podskoczyć, ale blokada jej na to nie pozwoliła. Okazało się, że przyczyną jest korek od wlewu oleju zostawiony przez serwisanta na podszybiu. Tylko dzięki temu znalazłem go. Przez korek powstała szczelina między uszczelką na podszybiu i maską. Stąd jego kropelki na szybie.
Na koniec mam refleksję co do samych punktów ASO ( różnych firm, nie czepiam się Mitsubishi ): jaką mamy jako klienci gwarancję, że wszystkie czynności faktycznie w tym punkcie zostały wykonane? Aby być pewnym na 100% powinniśmy dokonać przeglądu czynności przeglądowych wykonanych przez ASO i to jeszcze zanim uruchomimy silnik ! Dochodzimy w ten sposób do absurdu. Nie sprawdzałem przecież czy mam filtr przeciwpyłkowy ! Może leży w serwisie na jakiejś zapomnianej przez wszystkich półce, tuż obok starego filtra Po to wymyślono punkty ASO, aby konsument miał gwarancję ( za niemałe pieniądze ) wykonania usług na wysokim i niezmiennym poziomie. Ale jeśli nie ma różnicy między ASO i zwykłym punktem, to po co przepłacać ? |
|
|
|
 |
raddex
m3m&mitsumaniak

Auto: Lancer GT, 2016 r., 2,4 Pb
Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Sie 2005 Posty: 1239 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 21-04-2011, 22:06
|
|
|
Dzisiaj druga wizyta w ASO Plichta Gdynia i same pozytywy. Przyjechałem na zaprogramowanie drugiego kluczyka i drugiego pilota do otwierania samochodu, żebym miał 2 oryginalne komplety do mojego auta. Wszystko sprawnie załatwione, wspomogliśmy się nieco forum MM przy przyuczaniu pilota i jest wszystko jak należy. Dziękuję panu Pawłowi za profesjonalną obsługę klienta, atrakcyjną cenę za wykonaną usługę i świetny upominek, oraz pracownikowi serwisu, który porządnie wykonał swoją robotę.
Zamówiłem kilka części i czekam teraz na informację, że są już gotowe do odbioru. |
_________________ Mitsubishi Lancer GT 2,4 MIVEC - 2016 US ver.
Mitsubishi Galant Kombi 2,0 elegance - 2001r. - LPG - sprzedany
Mitsubishi Lancer Kombi 1,6 16V 113KM, 1997r. - sprzedany 05.07.2010
 |
|
|
|
 |
cviat
Nowy Forumowicz
Auto: L200, OIII
|
Wysłany: 22-01-2013, 19:35
|
|
|
Dopiszę pozytywną opinie, bo negatywne zawsze się pisze łatwiej. Po zakupie L200 serwisowałem ją właśnie w Plichcie na Morskiej i obsługa serwisowa spowodowała decyzję o zakupie Outlandera właśnie u nich! |
_________________ Outlander -
L200 -
Mustang - 
 |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 20-02-2013, 22:14
|
|
|
cviat napisał/a: | Dopiszę pozytywną opinie, bo negatywne zawsze się pisze łatwiej. |
|
|
 |
ebukla [Usunięty]
|
Wysłany: 10-06-2014, 19:32 ASO Plichta - polecam
|
|
|
witam Forumowiczów.
od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem ASXa 1.6 MIVEC z 2010, wersja Invite AS&G, kupionego w gdyńskim oddziale Plichta.
choć jestem z Warszawy po mojego ASXa pojechałem do Gdyni i mówiąc szczerze wszystkie pozytywne opinie o tym salonie całkowicie się sprawdziły.
szczególne podziękowania dla Pana Krzysztofa z działu aut używanych za super obsługę, pozytywne nastawienie do negocjacji cenowych i bezproblemowy kontakt przed i po transakcji.
oby więcej takich miejsc i takiego poziomu obsługi na drogowej mapie Polski
pozdrawiam
Emil |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|