Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
prysznic na działce
Autor Wiadomość
berlov 
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 td 1997r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-04-2011, 19:35   prysznic na działce

W tym sezonie planuje na działce budowę podstawowej infrastruktury, czyli sławojki, szopy i prysznica polowego. Co do sławojki mam już plan opracowany, ale prysznic mnie nurtuje.

A mianowicie :

ścianki boczne chcę zrobić z płotu lamelowego , "podłogę" z kamieni polnych , żeby się nie robiło błoto , ale zastanawiam się czy detergenty którymi się myjemy nie będą czasem szkodziły trawnikowi dookoła ? Są jakieś może jakieś ekologiczne ?

Jak macie jakieś rady będę naprawde wdzięczny

Pieraś 
Mitsumaniak

Auto: Kombi Elegance
Wysłany: 24-04-2011, 22:10   

Ja jestem zielony w tych tematach ale pierwsze wrazenie jest takie, ze za bardzo kombinujesz..... tzn. nie ma tam kanalizy nigdzie gdzie mozna by zrobic dobry odplyw?

W ramach zartu (odebrac to tylko pozytywnie) najlepsze mycie w stylu biwakowym bylo bloto z jeziora .. powaga :)

berlov 
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 td 1997r
Wysłany: 25-04-2011, 01:36   

Hehe - jezioro jest niedaleko, ale zawsze nie ma to jak prysznic :)
A co do kanalizacji to jak by była to bym nie musiał dziury pod sławojką kopać :)
Działka póki co jest w wersji na Beara Gryllsa , więc o rurze odpływowej nie ma co marzyć a nie chce wymordować przy okazji prysznica całgo ekosystemu , stąd ten post :)

Pieraś 
Mitsumaniak

Auto: Kombi Elegance
Wysłany: 25-04-2011, 11:10   

berlov napisał/a:
.... a nie chce wymordować przy okazji prysznica całgo ekosystemu , stąd ten post :)

To sie ceni. Ale na allegro pewnie mozna juz cos znalezc:
http://allegro.pl/bio-myd...1543189266.html

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Wysłany: 25-04-2011, 12:44   

Zawsze można zrobić mini szambo z dryn.Jedna kosztuje w granicach 100 zł.robimy wylewkę,na wierzch dekiel(ok.80 zł).W jednej drynie mieści się ok.800 litrów.Wtedy kupujemy najtańszy brodzik,parę rurek pcv i gotowe.

Ostatnio zmieniony przez jacek11 03-05-2011, 09:24, w całości zmieniany 1 raz  

mc 
Forumowicz

Auto: Galant E88A 2.5 V6 4x4
Wysłany: 03-05-2011, 00:23   

Nie wiem ile chcesz w to zainwestować ale zawsze możesz kupić oczyszczalnie ścieków z drenażem. I podłączyć kibelek i prysznic i z głowy.
Z tym że takie oczyszcalnie to chyba od 2000 litrów się zaczynają. I 2000 tysiące gdzieś też kosztują.

Odpowiedz do tematu