|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAxA] Środki konserwujące do tapicerki |
Autor |
Wiadomość |
pitbu77
Mitsumaniak Made in Poland

Auto: Galant EA5W '98 Nardi Torino
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 728 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 25-04-2011, 20:05
|
|
|
Potwierdzam tylko patent z szarym mydłem "biały jeleń". Sam tak czyszczę skóry u siebie używając do tego jeszcze takiej rękawicy z mikrofibry (a może to mikrowłókna?). W każdym razie:
1. jak przetrę tą rękawicą skóry w aucie (nie robię wszystkiego na raz tylko po kolei każdy fotel i boczki od A do Z) a rękawica jest lekko wilgotna i daję tylko troszkę mydła,
2. przecieram wilgotną ściereczką (tylko woda bez dodatków!) też z mikrofibry a potem jak przeschnie to
3. używam trzeciej ściereczki z mikrofibry + środek do skór
Skóra ładnie pachnie, robi się lekko matowa i miękka.
Uwierzcie, jak zrobiłem takie czyszczenie tydzień temu to nie mogłem uwierzyć jaka jest brudna woda po myciu i jak (ładnie) wyglądała skóra później...
Trochę tej czystej skóry widać na moim blogu o Aleksie - moim galu
|
_________________ ラリードライバーは、横にそれをします - Rally drivers do it sideways
"Nie ucz świni śpiewać bo stracisz czas i zdenerwujesz świnię"
 |
|
|
|
 |
Psikus
Mitsumaniak

Auto: Xsara Picasso
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 981 Skąd: sosnowiec
|
Wysłany: 26-04-2011, 11:17
|
|
|
Do czyszczenia tapicerki ( deski i boczków ) używam pianki do tapicerki wurth lub pianki aktywnej do szyb i tapicerki kent , nie używam żadnych środków do nabłyszczania, tapicerka galanta bez nich wygląda dobrze. Czasem używam środka do pielęgnacji tapicerki wurth ( podobne to do plaka ) ale stosuję go w miejscach narażonych na kopanie butami - doły boczków, progi, dolna część konsoli środkowej.Po wytarciu do sucha nie jest przesadnie tłusty, a jakoś to chroni te elementy przed skutkami kopania po nich butami. |
|
|
|
 |
|
|