Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: roch_27
05-09-2007, 09:38
Nowy Stary GAL 2,4
Autor Wiadomość
krzysztof 38
[Usunięty]

Wysłany: 08-11-2006, 13:03   Nowy Stary GAL 2,4

Witam serdzecznie. jestem nowym uzytkownikiem Gala 2,4 z ASB i mama w związku z tym parę pytań
- jakodpalę samochód rano lub po długim postoju ruszam i ... po nacisnięciu hamulca silnik strasznie szrpie "ciagnie" aż do zduszenia silnika. Jak sie rozgrzeje wszystko jest OK. objawy te zauważyłem jak zrobiło sie zimno jak temperatury były wysokie bez problemów.
- przy prawym przednim kole jest pod błotnikiem zamontowana duża tuba z odchodżacymi do niej przewodami (chyba ciśniebniowe bez żadnego płynu), jeden koniec trujnika wychodzącego z walca jest bez żadnego przwodu niezabezpieczony.
- czy sa dostepne pubblikacje na temat Galantów (typu sam naprawiam ) lub podobne, chodzi o możliwośc pocztynaia czegoś o samochodzie i odnalezienia czy wszystko działa, bo nawet nie wiem czy działaja wsztkie kontrolki na tablicy. T
To narazie tylko tyle pozwolę sobie pozwaracać głowę w trakcie eksploatacji.

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-11-2006, 08:02   

Moe trzeba płyny powiemieniać, w tym hamulcowy, sprawdzić czy pompa ABS działa.
Co do tuby o czym piszesz to nie wiem dokładnie o co ci chodzi, tam napewno sa elementy klimatyzacji, nie mi chyba nic związanego z hamlcami.
POzdrawiam
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

krzysztof 38
[Usunięty]

Wysłany: 09-11-2006, 11:00   

Dzięki może źle napisałem chodziło mi o automatyczną skrzynie biegów, i problemy jej dotyczące, dowiedziałem sie że prawdopodobie trzeba spregło oddać do regeneracji, ale nie wiem już sam raptem sie zepsuło( od zimna) bo tak to chodzi (chyba dobrze) nie szrpie nic ale jak sie rozgrzeje. wracając do "tuby" to od klimy chyba nie jest bo przewody sa miekkie i gumowe pokryte materiałem 'pancerz". A propos ABS to u mnie nie ma czy to możliwe czy ktoś wyjął.

[ Dodano: 09-11-2006, 11:02 ]
I jescze jedno może ktoś zna adres dobrego mechanika od Automatów w Białymstoku, suwalkach lub okolicy tych miast.

Odpowiedz do tematu