|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jazda Evo na torze |
Autor |
Wiadomość |
michal8701
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-04-2011, 20:51 Jazda Evo na torze
|
|
|
Witam, orientuje się ktoś, czy w okolicach Wrocławia można wypożyczyć na tor Evo lancera? Wiem, że jest coś takiego w Warszawie, ale trochę mi nie po drodze. coś takiego http://allegro.pl/motopre...1560829620.html |
|
|
|
 |
Luk
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Pomógł: 26 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Posty: 1733 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 28-04-2011, 11:32
|
|
|
Trochę OT, ale moim zdaniem cała frajda z jazdy na torze wynika z jazdy PO TORZE, a nie z tego CZYM jedziesz Naprawdę trzeba dobrze jeździć, żeby odczuć różnicę w przyjemności pomiędzy normalnym samochodem a np. EVO... Konkludując, ja bym szukał po prostu toru po którym można by jeżdzić swoim, satysfakcja gwarantowana |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 28-04-2011, 19:57
|
|
|
Jeśli weźmiesz cywilnego lancera na tor i go pociśniesz to opony i hamulce mogę być do wymiany, przy nie umiejętnej jeździe także sprzęgło... Jednak płacąc 400zł masz to że się zabawisz i nic Cie nie interesuje... Do tego przeciążenia, przyspieszenie jak by nie to... |
|
|
|
 |
Luk
Forumowicz
|
Wysłany: 29-04-2011, 00:08
|
|
|
krzychu napisał/a: | weźmiesz cywilnego lancera na tor i go pociśniesz to opony i hamulce mogę być do wymiany, przy nie umiejętnej jeździe także sprzęgło... |
Co do opon, to racja, należy zaopatrzyć się w używki od wulkanizatora
Jednak jeżeli chodzi o hamulce i sprzęgło, to po całodniowej zabawie nie zauważyłem większego zużycia (a było to 2 lata temu).
krzychu napisał/a: | Jednak płacąc 400zł masz to że się zabawisz i nic Cie nie interesuje... Do tego przeciążenia, przyspieszenie jak by nie to... |
Ja zmieściłem się w ok. 400-500 zł za cały dzień (a nie 40 min.), łącznie z zakupem używanych opon wraz z ich podwójną wymianą...
No i jedna niezaprzeczalna zaleta: poznajesz jak się zachowuje twój własny samochód, którym jeździsz na codzień. Gdzie jest granica przyczepności, jak poznać, że ją przekraczasz itp itd. Ale wszystko zależy od tego, co ma sprawiać frajdę: jak prosta i but w podłogę, to EVO lepsze
Myślę, że dobry kierowca na mocno technicznym torze (na jakim jak ja jeździłem) wykręci lepszy czas moim Lancerem, niż ja w EVO |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29-04-2011, 09:21
|
|
|
Luk napisał/a: | Co do opon, to racja, należy zaopatrzyć się w używki od wulkanizatora | i ryzykować strzał opony ?
Kiepski pomysł... |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Luk
Forumowicz
|
Wysłany: 29-04-2011, 09:44
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | i ryzykować strzał opony ?
Kiepski pomysł... |
Nie, pod warunkiem, że te używki będą po prostu zdarte, a nie uszkodzone w jakiś inny sposób. Ja (i parę innych osób) wzięliśmy właśnie takie i po całym dniu ja miałem zeszlifowane do drutów. Nic nikomu nie strzeliło, po prostu trzeba na bieżąco kontrolować zużycie. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 29-04-2011, 09:46
|
|
|
Luk napisał/a: | Jednak jeżeli chodzi o hamulce i sprzęgło, to po całodniowej zabawie nie zauważyłem większego zużycia (a było to 2 lata temu). | Jak jeździliście jak babunie, to w czym się dziwisz, wybacz powstrzymac się nie mogłem |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Luk
Forumowicz
|
Wysłany: 29-04-2011, 09:51
|
|
|
robertdg napisał/a: | Jak jeździliście jak babunie, to w czym się dziwisz |
No wiesz, Kubica to ze mnie nie był... Ale parę razy na trawie wylądowałem |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 29-04-2011, 10:02
|
|
|
Luk napisał/a: |
No i jedna niezaprzeczalna zaleta: poznajesz jak się zachowuje twój własny samochód, którym jeździsz na codzień. Gdzie jest granica przyczepności, jak poznać, że ją przekraczasz itp itd. |
Zgadza się ale to bardziej trening.
Luk napisał/a: |
Ale wszystko zależy od tego, co ma sprawiać frajdę: jak prosta i but w podłogę, to EVO lepsze |
Eeee w każdym razie to masz trochę różne rzeczy masz 40 minut ostrego fanu, a swoim masz trening swoich umiejętności w różne rzeczy.
Fabryczne tarcze 276mm swoim załatwiam w jeździe na drodze jak jest wilgotno.... Co dopiero na torze myślę że na zwykłych klockach popłyną po 4-tym zakręcie... |
|
|
|
 |
kartomaniak gti
Forumowicz stary kartingowiec

Auto: CA5A ,Corsa B, Star 28 :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 1073 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 29-04-2011, 17:47 Re: Jazda Evo na torze
|
|
|
michal8701 napisał/a: | Witam, orientuje się ktoś, czy w okolicach Wrocławia można wypożyczyć na tor Evo lancera? Wiem, że jest coś takiego w Warszawie, ale trochę mi nie po drodze. coś takiego http://allegro.pl/motopre...1560829620.html |
proponuje przyjechac kiedys na niskie łaki albo redeco i tam sobie pośmigać, co jakiś czas organizują treningi |
|
 |
|
|